Laitteistopäivitystä - budjetti 700-800€

tematako

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2010
Viestejä
2
Alkaa isäpapalta perityt RadioTehnikat olemaan nyt tiensä päässä ja olisi aika päivittää koko laitteisto siinä samalla. Tarpeena olisi nyt ainakin 2-kanavainen viritin-vahvistin, jalustakaiuttimet (hallitus ei halua lattiakaiuttimia) ja mahdollisesti CD-soitin, tosin vanhalla saattanee vielä pärjätä (joku vanha Pioneer).

Tällaista settiä olen miettinyt:
- Monitor Audio BR2
- vahvistin: Denon DRA-F107
- CD: Denon DCD-F107

Kertokaa mielipiteenne tekeekö tuollaisilla mini-sarjan laitteilla mitään vai kannattaako suosiolla hankkia järeämpiä laitteita? Ja toisakseen miten tuo setti voisi toimia yhteen.

Tarpeista sen verran, että laitteistolla olisi tarkoitus kuunnella musiikkia (pääosin klassista) eri ohjelmalähteistä.

Kommentteja ja ehdotuksia otetaan vastaan.

T. ihmettelevä hifi-kärpäsen puraisema
 

kropo

Käyttäjä
Liittynyt
15.9.2008
Viestejä
2 659
Kaupunki
04250 Melrose Place
tematako sanoi:
Tällaista settiä olen miettinyt:
- Monitor Audio BR2

Itse en ainakaan pitänyt näistä kaiuttimista kun joskus pari vuotta sitten kävin kuuntelemassa mareksilla, silloin päätyi mukaan usherin s520 II pari.
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
17 487
Kaupunki
Tois pual jokke
Tää on nyt tietty niin moneen kertaan hoettu mantra, mutta tuossa tilanteessa kannattaa miettiä mitä on tarjolla käytettyjen puolella. Just nyt ei ole siihen mulla ehdotusta, mutta eiköhän joku ehdottele jotain.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Monitor Audiot ovat melko vaativia vahvistimen sointisävyn suhteen. Ei saa olla liian epätarkka, kuten nuo av-vahvistimet ja yhdistelmälaitteet usein ovat ja toisaalta ei saa olla liian metallinen soundi, kuten oikeissa 2-kanavaisissa laitteissa noiden kaiuttimien kanssa on. Hyviä kaiuttimia, mutta jos vahvistimeen joutuu laittamaan lähes 10 kertaisen summan rahaa kaiuttimien hintaan nähden että saa mieleistä soundia ulos. 2500 euron putkivahvistin alkoi jo kuulostamaan oikealta. Eposien kanssa löydät varmasti sopivan vahvistimen helpommin ja ne ovat erinomaiset kaiuttimet tuossa hintaluokassa.
 

leeren

Käyttäjä
Liittynyt
15.11.2008
Viestejä
1 120
Itse o(s)tin käyttöön pitkästä aikaa Monitor Audio BR2:t ja esitän puoltavan äänen. Tämä tosin sillä varauksella, että kämppä tai omistaja ei ole bassovammainen. Noita ei saa betoniluukussa toimimaan lähellä seinää* millään ilman ankaraa tulppausta tai bassopotikan säätöä vastapäivään. Hinta-laatu-suhteeltaan todella kova luu ja hintaluokkansa kruununjalokiviä. Lisäksi uskoisin, että piakkoin noita saa entistä huokeammin, kun Monitor Audio tuo kohta uuden 'päivitetyn' version markkinoille ja vanhat mallit siivotaan nurkista.

* (joka on se todennäköisin sijoituskohde)
 

kolsja-4

Käyttäjä
Liittynyt
24.1.2009
Viestejä
1 968
Kaupunki
kotka
osta käytetyt paneli kaijuttimet ( magneplaner MG12 ) saa 800-1000 eurolla ja siihen samanhintainen vahvari. kaiuttimien käyttöikä noin 20v. tai vahvari testi löytyy uudesta hifimaailmasta halvat vahvarit. toinen vaihtoehto kaijuttimille on Aurelian halvenpi malli jotain 700e vähän yli ,Aureliaa kannattaa käydä kuuntelemassa hifi liikkeessä. Aurelia kaijutin + halpa vahvari noin 1100 euroa. Aureliaa saa käytettynä kun etsit.toinen halpa kaijutin on Wharfedale sarjaa 200eurolla saa testivoittajan ( Diamond 9 series Wharfedale pikku kaijutin). tuohon rahaan kannattaa katsoa käytettyjä. jos hintaluokka on 600e - 800e.( magneplaner MG12 on 4 ohmin kaiutin)teho suositus 100w minimi 250w maximi.tässä pari käytetyn tavaran netti osotetta : used hifi for sale - käytettyä hifiä , classic audio, hifimaailma.ja tietysti Hifi harrastajat.
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Mäkin laitan korteni kekoon... :)

Rajania kompaten ko. Eposit tai yksi malli "ylemmältä portaalta". Vahvistimeksi kaikkein halvin Creek. Cd-soitin ehdottomasti käytettynä tuohon budjettiin - miksipä ei muutkin(?)...

Usherit jos tulisivat mukaan kuvioihin, suosittelisin kai pikkuruista Kingrexiä. Sitä edustaa musiikin.com. Mainitun kaiutinparin saisi varmaan aika verkkaisesti myyntiosioon laitetulla ´ostetaan´-ilmoituksella.

Cd-soittimen virkaa voi toki toimittaa vaikkapa dvd-soitin, jos sinulta sellainen löytyy. Laitteen takana sijaitsevaan digiouttiin voit tuolloin hommata (käytettynä) jonkin pikkuruisen da-muuntimen. Hyödyt siitä klassisella taltiomusiikilla taloudellisesti kaikkein eniten, joskin erillinen muunnin vaikuttaa tässä tapauksessa suotuisasti myös dvd-elokuvia (ja videoituja konsertteja) pyöritettäessä.

Yst. Terv.
-svoo-
 

Legis

Käyttäjä
Liittynyt
2.12.2009
Viestejä
12 630
Kaupunki
Jkl
Kuunnellaan pääosin klassista --> IMO, ei tehotonta vahvaria ja epäherkkiä kaiuttimia.

Vahvariksi siis esim. XTZ class A 100 D3. Tai mielummin ehkä Cambridge Audion 840A käytettynä, jos löytyy; sellaisen saisi varmaan XTZ:n hinnalla.

Kaiuttimiin voi/kannattaa syytää rahaa helposti enemmän kuin MA Bronze-sarja. Silver RX-sarja on jo huomattavasti toimivampi kaiutin: miellyttävä-ääninen ja vähän pyöreäsointinen (kuten bronzekin), ylin oktaavi vaimenee jonkun verran. Ostaisin itse omaan makuuni kuitenkin muuta kuin MA:ta. Kaiuttimiksi siis vaikkapa juurikin käytetyt paneelit (merkkejä on useita) kuten kolsja sanoi. Esim. Martin loganit ovat oikein mukavasoundiset keskialueeltaan, lauluäänien sävyt tulevat hyvin esiin. Paneeli voi (=kyykkää) kyllä ilman bassolaatikoita kyykätä vähän hevimmällä klasarilla. Riippuu toki käytetyistä kuunteluvoimakkuuksista. Sen vain sanon, että kun kunnon stereot on kasassa, niin volumin kanssa ei kannata säästellä. Parhaat kiksit ja realistisen tunnelma irtoaa kun volaa on kovanlaisesti. Jos siis paneelit tulee hommattua, niin melekin päivittäisin niitä stereosubeilla jossain vaiheessa. Lisäksi paneelit ovat pääsääntöisesti yhden miehen kaiuttimet, suorapaneeliset taitaa olla vaan puolen miehen :D. Eli suuntaavuus on kovaa, vieressä istuva leffankatsojalta menee audioelämys pieleen. Ei siis koko perheen kuuntelutuokioihin paras valinta.

Dynaamisista kaiuttimista voisin mainita XTZ:n 99.36-lattiakaiuttimet; toimivat klasarilla mielestäni hyvin ja ovat äänensävyltään neutraalit. Nämäkin ovat melko suuntaavat, resoluution on hyvällä tasolla. Dali Ikon 6 (ja uusi Ikon 6 Mk 2) ovat myös ihan hyvät purkit hintaluokassaan omaan makuuni. Kuulin myös Wharfedalen suurinta Diamond 10.7:ää ja sekin oli varsin eloisaääninen kaiutin, olin yllättynyt siihen nähden mitä odotin aiempien Diamond-sarjojen perusteella. Muniinpuhaltelulla nuo olivat varsin miellyttävät. Voisin kuvitella, että klasarillakin toimivat hyvin. Kannattaa kuunnella liikeessä kaikkea mitä löytyy.

Kuitenkin jos mahdollista, niin tekisin dynaamiset kaiuttimet itse. Paneeleita en alkaisi itse itselleni rakentamaan ainakaan vielä, sillä paneeleiden rakentaminen on kallista ja kaiuttimesta luultavasti tulisi mun käsissä sutta ja sekundaa. Klasarille voisi suotta rakentaa jotkin PA-elementteihin pohjautuvat kaiuttimet, joissa ei dynaamiset reservit uupahda Tchaikovskyn tykinlaukaukissa tai Straussin poksuttelubiiseissä heti kättelyssä. Klasari vaan kuulostaa aina kertaluokkaa paremmalta kun kartiopinta-alaa on sopivasti.

CD-soittimeksi katselisin ehkä käytettynä Cambridge audion 740C tai 840C:n; tekniikka on huippuhyvää ja noissa on kaksi digituloa, eli sisällä majailevaa laadukasta DAC:ia voi käyttää myös muiden digilähteiden purkamisessa. CD:n valinnassa voit mennä vähiten vikaan näistä kolmesta komponentista. :)
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
^ erittäin hyvä kirjoitus! IMO

Joskin tunnustan olevani erimieltä tarpeesta luukuttaa tuvan täydeltä (totta - kärjistetty vertaus), mikäli setti on saatu oivalle mallille. En tosin minäkään siinä pahaa näe, jollei kipurajoille hiipparoida. Toinen rajoittava tekijä paneeleille ja niitä kelvosti ruokkivalle vahvistimelle on otsikossa tuo ilmoitettu hintakatto. Toisaalta, Legishän lähinnä rohkaisee -mikäli oikein tulkitsen- harkitsemaan hankkimaan kerralla parempaa settiä.

XTZ:aa kuulematta voin sanoa, että pikkuruisella Creekilläkin on kyky toistaa klassista musiikkia. Olenpa sellaisella joskus ruokkinut Maggien 1.5:iakin. Kertaakaan ei tullut tarvetta kääntää hanaa yli klo 12:n. Mitä tulee käytettyihin, tuollaisen Creek 4330:n ja Magnepanien 1.5-parin yhteishinnaksi voisi juuri kasautua hieman yli 800 juuroa. Tiedän, että siitä kaksikosta on täällä muillakin kokemuksia, koska möin ne toiselle harrastajalle "silloin joskus" eteenpäin.

Yst.
svoo :)
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Volta sanoi:
Hyvät sirot lattiakaiuttimet, jotka vievät vähemmän tilaa kuin monet jalustapöntöt jalustoineen (nimim. näistä vaimokin tykkää):
http://www.huuto.net/kohteet/totem-arro/147326975

Taas tarvitaan se 2500 euron putkivahvistin että saadaan Totemit soimaan erinomaisesti. Hyvät kaiuttimet, mutta ei soi pilipali-vahvistimilla hyvin. Huomasin että Hifigurun sivuilla on Epos ELS-8 -mallia 195 € / pari (ovh. 285 €). www.hifiguru.fi
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
17 487
Kaupunki
Tois pual jokke
^Mietin tuossa itse jo ihan samaa. Ehkei sittenkään tuohon tilanteeseen kannata noita harkita. Muuten karkaa se mopo heti käsistä. :)
 

Volta

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 296
Kaupunki
Turku
silmaauki sanoi:
Ja mä en ehkä ole paras sanomaan, kun sulle niitä Arroja silloin "tyrkytin". :D

Äläs nyt, ei tuo huono hankinta ollut. Kyllähän ne soi parhaimmillaan erittäin maukkaasti. (kun vaan jostain kiskoisi rahat siihen riittävän tuhtiin päätteeseen)
 

stts

Käyttäjä
Liittynyt
29.12.2007
Viestejä
1 047
Kaupunki
Joensuu
Monenlaisia varteenotettavia ehdotuksia on kyllä tullut, mutta tuolla budjetilla luulen, että linkin takaa löytyvää settiä parempaa laitesynergiaa ja yhteneväisyyttä on varmasti paha samaan rahaan löytää. Tuohon sitten vaikka jotkut noista yllä ehdotetuista Eposeista. Ainakin tuo vahvistin on vissiin hinta-laadun huippua.

http://hifimaailma.fi/myy_osta.php?ilmoitus=4763

Jos ois ylimääräistä rahaa, niin ostaisin tuon setin itselleni jemmaan vaikka 2. setiksi tulevaisuteen.
 

Volta

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 296
Kaupunki
Turku
^ No onhan paketti! Ääni täältäkin moiselle Creek-setille.
 
Ylös