laiteteline + älppärit

kronos

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.8.2007
Viestejä
7 329
Tietääkös joku valmistetaanko enää semmoisia hifilaitetelineitä joiden alimmaiseen lokeroon mahtuu vinyyliälppäreitä? Jossain vaiheessa on setin vahvistinosasto menossa uusiksi mutta ajattelin että pitäisikös sittenkin aloittaa uusiminen laitetelineestä. Ei suinkaan minkään esoteeristen soundivaikutusten takia vaan siksi että nykyinen on melkoisen ruma modatun lisäosan takia ja siinä olevat kolot ovat aika pieniä, vain 16 senttiä korkeudeltaan mikä tuottaa ongelmia varsinkin jos putkivahvistimeen päädyn. Olen yrittänyt netistä kovasti etsiä mutta en ole löytänyt. Hinnan ja ulkonäön suhteen minulla on luonnollisesti toiveita (tai peräti vaatimuksia) mutta en niitä tähän laita. Katsotaan nyt ensin löytyykö yhtään mitään ja jos ei löydy, täytyy sitten miettiä mitä tehdä. Toinen kysymys: jos moisia laitetelineitä ei enää valmisteta, tulisiko semmoisen teettäminen kovin kalliiksi? Kuinka kalliiksi? Missä voisi teetättää?
 
Teetättäähän voi nyt missä vain sopivassa paikassa eli rahalla saa. Myös DIY ohjeita kannattaa katsoa malliksi esim. Ikean Lack hyllyjen tai Flexy-projektin parista.

Jos valmis ratkaisu kiinnostaa niin mm. Lundiasta saa nätisti kasattua millaisen haluaa, äärimmäisen tukeva eli painaville laitteille ei niin hyvä, mutta toimii kuitenkin ihan mukavasti.
 
Mielenkiintoisen näköinen tuo Träby, mutta kun sekin on vain melkein aitoa puuta :(.
 
Mika K: Lundian olin luupäisyyttäni unohtanut kokonaan! Vaikkei asialla olekaan kiire (tällaisia juttuja on mukava suunnitella rauhassa pitkällä aikajänteellä) niin käväisin tänään paikallisessa Lundia-myymälässä ja siltä tosiaan vaikuttaa että puljusta voisi löytä sopiva hylly. Noissa on puolensa, hyllytasojen joustava säädettävyys ja tosiaan kyllä nuo tukeviksikin saa takaraudoituksen avulla. Hyllytasojen kantavuuslukemiksikin esitteessä on kovia lupauksia: esim. 40cm syvillä tasoilla vähintään 95kg. Riittää tarpeisiini takuulla reilulla marginaalilla.

Fundeeraaja: joo, noi on takuulla käteviä älppäreiden säilyttämiseen mutta olen etsimässä uutta laitetelinettä, siis semmoista pystytornia johon mahtuisi hifivermeetkin (tai lowfivermeet jos satun johonkin hämärään kiinahuuruun hurahtamaan).

Muitakin ideoita otetaan edelleen vastaan. Lundiaan kaiketi sitten päädyn jos ei muuta keksi mutta jokin astetta tyylikkäämpi olisi kieltämättä mieluisampi. Kuinkahan paljon jonkun tyylikkään puisen teettäminen maksaisi...
 
kronos sanoi:
Kuinkahan paljon jonkun tyylikkään puisen teettäminen maksaisi...

Jossain alan oppilaitoksessa varmaan sellaisen teettäminen onnistuisi kohtuuhinnalla. Ja eikös täällä palstallakin
pyöri ainakin yksi lähes valmis puuseppä, nimim. Sale, vai kuka se oli?

t: Pasi
 
Fundeeraaja sanoi:
Näin on valitettavasti. Minäkään en ole löytänyt antiikkiliikkeestä aitotammist vm -38 :(

Jos tarkoitit minun senkki-laitetelinettäni, niin se imee vain kohtalaisen pienen levykokoelman. Jos laittaisi kahteen kerrokseen niin sisälle mahtuisi vajaat 3 hyllymetriä. Ei siitä tosikeräilijän LP-telineeksi ole. Sitäpaitsi levyt ovat vaimon mielestä kivasti ovien takana katseilta piilossa, mutta minun mielestäni hankalasti ovien takana piilossa :D.

Artohan oli teettänyt ammattipuusepällä kaksi levyhyllyä. Toinen niistä oli onnistunut hyvin, ja toinen vähemmän hyvin... ei siis kannata välttämättä odottaa liikoja joltain opinnäytetyöltäkään.
 
jussikoo sanoi:
Artohan oli teettänyt ammattipuusepällä kaksi levyhyllyä. Toinen niistä oli onnistunut hyvin, ja toinen vähemmän hyvin... ei siis kannata välttämättä odottaa liikoja joltain opinnäytetyöltäkään.

Näin juuri, ja arvannette kumpi maksoi enemmän, tietenkin se vähemmän onnistunut :mad: Mutta asiansa noi ajaa, sitten kun nuo tulevat täyteen, harkitsen vakavasti Lundiaa.
 
Levyjen suhteen tuo Lundia on aivan yliveto. Juuri sopivankokoinen mustalle kullalle ja saa cd-vetohässäkätkin jso haluaa, tukeva, voi laajentaa oman mielensä mukaan jnejne. Tosin vinyköiden kanssa kannattaa ottaa vain 50cm hyllyvälillä niin ei ala virumaan..
 
Vs:

Mulla on ollut vinyyleillä *täyteen* ladattua 40cm syvää Lundiaa 80cm ja 100cm leveyksillä vuosikaudet eikä roiku nimeksikään. Pelko pois.
 
Kaverilla on metrinen virunut jo silminhavaittavasti, itsellä myös kirjojen kanssa metrisessä hieman samaa ongelmaa ja siksi käytössä vain noita 50cm leveitä pätkiä nykyisellään..
 
Tää Lundiasta levyhyllyksi topic tulee esiin aika usein. Juuei, mullakin metrinen pätkä alkoi notkumaan vinyyleiden painosta. 50 cm leveitä suosittelen. 80 cm pätkistä ei ole kokemusta.

J
 
Minulla on 80 senttinen ladattu vinyyleillä. Noin puolen vuoden testiajalla näyttäs hylly olevan vielä suorassa.

No saas nähdä sitten kun odotellaan toinen samallainen.

Jyri
 
80cm Lundiaa mulla, ei ole pahemmin notkahtanut.

Jotenkin ei ole tullut edes mieleen säilytys muussa kuin lundiassa, siinä kun tuo laajennettavuus ja eri vuosikertojen yhteensopivuus on vertaansa vailla.

Jos jostain pitää nipottaa, niin Ikean tuotteiden hinnoissahan nuo eivät ole.
 
Tuntuu olevan jossain määrin tapauskohtaista tämä Lundian taipuminen ??? Olenpa minäkin saanut 30cm syvän ja 100cm leveän hyllytason taipumaan rivillä LP-levyjä.

Käytättekö te ihmiset Lundiassa niitä L-kirjaimen mallisia muovisia LP-telineitä, vai ovatko levyt ihan vaan sellaisenaan hyllyssä? Tahtovat pirulaiset alkaa nojailemaan toisiinsa, jos laittaa riittävän pitkän rivin ilman mitään tukia.
 
Hevimees sanoi:
Tuntuu olevan jossain määrin tapauskohtaista tämä Lundian taipuminen ??? Olenpa minäkin saanut 30cm syvän ja 100cm leveän hyllytason taipumaan rivillä LP-levyjä.

Käytättekö te ihmiset Lundiassa niitä L-kirjaimen mallisia muovisia LP-telineitä, vai ovatko levyt ihan vaan sellaisenaan hyllyssä? Tahtovat pirulaiset alkaa nojailemaan toisiinsa, jos laittaa riittävän pitkän rivin ilman mitään tukia.

Eipä ole mitään välissä ja kyllähän nuo nojailee toisiinsa. Tosin jos vaan tsekkaa, että levyt ovat suht tasaisesti ja suorassa järjestyksessä hyllyssä, niin ei tuo nojailu ihan kauheata painetta aiheutareunoilla oleviin levyihin.
 
Juu, Lundialla täälläkin on menty ja mennään edelleen. Toimii. Keväällä tuli muuton yhteydessä hankittua jopa uusikin, valkoinen tällä kertaa. Vanhatkin vois valkoiseksi käsitellä. Tulipa myös hankittua Lundian omia kiinnitettäviä välilevyjä pitämään vinyylit pystyssä; vielä on kylläkin välilevyt kiinnittämättä...
 
Jaahas, positiivisia kokemuksia ihmisillä Lundiasta. Se on hyvä, tietääpähän että on ainakin yksi järkevä vaihtoehto olemassa. Koska levysoitin on leveydeltään 48,5cm niin mulle riittäis tuo 50cm leveä vallan mainiosti. Ei tarvitsisi mietiskellä vinyylilevyjen mahdollisesti aiheuttamaa hyllyn notkumisongelmaa.

Ensisijaisesti olen siis hankkimassa uutta hyllyä nimenomaan laitetelineeksi, alalokeron vinyylilevyvaatimus vain sen takia että nykyisen alalokero on niitä täynnä ja nehän pitäisi sitten saada mahtumaan johonkin muualle uuden hyllykön saapuessa (jos ne eivät siihen mahtuisi). Tiettyjä järjestelyitä on jo käynnissä ja vinyyleille olen raivaamassa lisää säilytystilaa mutta silti mielelläni tuonkin noin 50cm pätkän laitteiden alla säilyttäisin.

Mutta edelleen: jos sattumalta netissä surffatessanne törmäätte muihin sopiviin vaihtoehtoihin, laittakaa tähän linkkiä.
 
Back
Ylös