Laitealusta

thomas_s

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2006
Viestejä
1 031
Onko joku tehnyt itse alustat laitteille? Itselläni on kuvien mukaiset versiot mielessä.

index.php


index.php


index.php


index.php


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Onpas monta tukipistettä, itse kyllä lähtisin vain kolmen tahi korkeintaan neljän tielle. Älä kysy miksi, tuntuu vain siltä että olisi tukevampi :)
 
Juu, tasaista lattiaa ei ole vielä kukaan saanut aikaan.

Toisaalta tuo toteutus on ehkä ajateltu hieman "joustavaksi", jolloin ne jalat "hakee" oman paikkansa. Suunnittelija kommentoikoon itse lisää.
 
Jep, kyllä tuosta saisi tukipisteitä vähennettyä. Syvyyttä voisi pienentää pari senttiä, jolloin keskelle riittäisi yksi tukipiste per "moduli". Tuo suoraan eteen ja taakse tuleva sakara on turha jos laitteessa on neljä jalkaa ja tulee siis käyttöön jos halutaan laitteen alle vain kolme jalkaa.

Tuossa on tosiaan ajateltu joustavuutta. Mutta mitään kovin fletkua materiaalia ei voi käyttää koska silloin menisi liikaa vaivaa kartioiden paikkojen hienosäätöön jos haluaa että kaikki on suorassa. Etenkin monikerroksisessa mallissa olisi liikaa säätämistä. Mutta kyllä jäykkäkin levy joustaa, ja tuolla rakenteella ainakin alustan ja laitteen välinen mekaaninen matka kasvaa. Siksi siis nuo kartiot on eri kohdissa kun laitteen tassut.

Alustalla on etu- ja takaosa erikseen (identtiset). Tämä vähän hankaloittaa käyttöä, mutta toisaalta on helpompi sovittaa alusta eri syvyisille laitteille. Ja samansyvyisillä laitteillakin voi olla tassut eri paikoissa.
 
Tarkoitus ei ole dissata tietty ketään mutta minulle tuli luonnoksista mieleen tasoristeyksestä varoittava liikennemerkki, joista saisi kätevästi kasattua noita luonnoksia muistuttavan alustan. Mahtaneeko liikennemerkki vaan olla riittävän tukevaa materiaalia. Tarkoitan siis tämän linkin takaa löytyvää merkkiä nro 176.

http://alk.tiehallinto.fi/www2/liikennemerkit/varoitusmerkit2.htm

Toivottavasti kukaan 'takuumusikaalinen' ei nyt lähde musta huppari päällä ja jakoavain taskussa etsiskelemään tasoristeyksiä...

terv.
-poppari-
 
Tuli eri vaihtoehdoista mieleen olisiko seuraavassa mitään mieltä:

1. Vain kolme tukipistettä per kerros (kuten edellä todettiin)
2. Keskimmäiset sakarat pois (kuten todettiin)
3. Ylin ja alin kerros tuettaisiin tukevasta metallilevystä hitsatulla/leikatulla kerroksen muotoisella, mutta pienemmällä levyllä
4. Keskimmäinen kerros olisi joustava.
5. Piikit olisivat eri kerroksissa hieman eri paikoissa.

Tai vaihtoehtoisesti vain keskimmäinen kerros olisi jäykkä. Luulisi tuolla konstruktiolla laitteen olevan hyvin eristetty. En tiedä onko tässä järkeä, mutta jos tuosta jotain ajatusta heräisi. :)
 
Tosiaan kun tuota alunperin hahmottelin päässäni ajattelin että voisi käyttää hyvin joustavaa levyä. Mutta joustava levy on hankala ensinnäkin vaakatasossa pysymisen kannalta ja toisaalta se ei välttämättä näytä hyvältä jos levyt joustaa vinoon toisiinsa nähden. Jousitus on myös painoherkkä. Kartioita siirtelemällä voisi tehdä hienosäätöä, mutta säätämistä on aika paljon. Ja laitteita on monen painoisia ja painojakaumakin on mitä sattuu...

Siksi mielessä on nyt jäykemmän materiaalin käyttäminen. Jäykkä ja kevyt, esim. mdf tai hdf levy, josta pohja on koverrettu ontoksi. Jos rakennetta vähän muuttaisi olisi hiilikuituinen U-profiili myös vaihtoehto.
 
Hyvä lähtökohta esim. cd-soittimelle on 7-9 mm paksu vanerilevy, jonka alle laitetaan 3-4 kpl kartioita. Itse käytän soundcaren spike 2 -tassuja. Tassujen sijainnilla on merkittävä vaikutus sointiin. Mitä lähemmäksi laitteen omia jalkoja tassut laitetaan, sitä skarpimpi ja napakampi ja iskevämpi toisto, mutta myös kapeampi äänikuva. Toiseen suuntaan mentäessä sitten päinvastoin. Näin ainakin mulla.
 
Back
Ylös