LAD (London Acoustical Developments) GAJ 828

vapsu

Käyttäjä
Liittynyt
1.5.2011
Viestejä
3 300
Kaupunki
Turku
onko foorumilaisilla kokemusta otsikon sorvista ? millons tämmöstä on valmistettu ?
Pitääkö paikkansa, että vakiona olis Jelcon varsi ?
 
onko foorumilaisilla kokemusta otsikon sorvista ? millons tämmöstä on valmistettu ?
Pitääkö paikkansa, että vakiona olis Jelcon varsi ?

Jelcon varsia niissä käytettiin, ja firman toiminta ajoittuu aikaan ennen vuotta 1992.
 
Vastaanpa tähänkin, vaikka onkin ikivanha lanka, ei vain tunnu olevan kovin yleisen merkkinen levari Suomessa.

Mulla kotisoittimena LAD GAJ-942. Edellisen omistajan toimesta soittimen sisällä ollut RIAA-korjain tarinan mukaan poistettu. Tehtaalla asennettu Jelco-SA370H äänivarsi edelleen paikallaan. Tää yksilö on aikanaan palvellut radioaseman broadcast-levarina. Suoravetosoittimen ystävälle ei paljon vanhan sarjan Teknaria häpeä, äänivarsi saattaa olla jopa parempi.

Olisko kellään muulla 828 tai 942 Jelcon kera (HiFi) käytössä, ja millä äänirasialla/neulalla?
 

Liitteet

  • 20190201_174350.jpg
    20190201_174350.jpg
    201,7 KB · Katsottu: 46
  • Jelco SA370H (LAD).JPG
    Jelco SA370H (LAD).JPG
    148,8 KB · Katsottu: 44
  • 942-SP.PDF
    861,4 KB · Katsottu: 5
Ei ole kokemusta LADin soittimista, mutta tuo Jelcon varsi on kyllä sen verran hyvä ja monipuolinen säädöiltään, että kyllä se toimii varmasti minkä tahansa nykyrasian kanssa. Erilaisilla rasiakelkoilla voi vielä vaikuttaa varren teholliseen massaan.

Tuon varren uudempi mallihan on Jelco sa750, jollainen itseltänikin löytyy.
 
No, jos lähdetään siitä liikkeelle, että useimmat suosikkirasiani ovat tähän mennessä tulleet ortofon concorde -osastolta.

Nämähän ovat lähes säännönmukaisesti high output (DJ) MM askeja, ulostulotaso 3.....10mV. Joku kasapanos -tyyppinen kotihihiläjä taisi jopa yliohjautua RIAA-asteestaan moisella, kun soitteli konemusaa 45rpm maksilta. Suositeltu tracking force alueella 2-4g....

Myöhemmin elämän varrella akustisempi musa on vallannut kuuntelutottumuksia huomattavasti, ja tuli mieleen, että saisiko jollain toisen tyyppisellä askilla enemmän irti. Eipä siinä, Ortofon nightclub elliptisellä neulalla kaivaa rock- ja jatsivinyyleiltä jo ihan kelpo ääntelyä. Mulle on kuitenkin kaikenlaisten soittimien soittajana tärkeää, että levytyksestä erottaa mitä eri soittajat touhuaa siellä mikrofonin takana.

Edullisen hintaluokan suoravetosoittimissa tuli usein mukana todennöisesti edullisin Audio Technika 95?, neulan muoviosa oli lähes poikkeuksetta keltainen tai oranssinkeltainen väriltään. T4P-kelkka oli noissa halpiksissa prässätty ohuesta alumiinilevystä, tästä johtuen neulan asennon hienosäätö melko helppoa :LOL: ( ja sitä sinitarraa, ynnä alumiiniset pennin rahat, tarvittaessa )...Mun korvaan niissä oli silti liikaa sitä paljon puhuttua sibilanssia, ihan sama mihin sorviin tai RIAAhan sellaisen kiinnitti. Ympärillä oli kiinni kaikenmerkkisiä integroituja vahvareita, sekä kokoelma erilaisia levysoittimia ja miksereitä.

Minkäslaiset oheiset H-hipin Jelcon ympärille ovat löytäneet? Mikä toimii, sillai kivasti?

Sivuhuomiona, LAD:iin tehty Jelco taitaa olla pituutensa puolesta välimallia?

-Antti
 
Tosiaan, 9,4-tuumainen tuo LAD:n vipu onkin tuon lipareen perusteella. Mietinkin etten ole koskaan H-mallin Jelcosta kuullut :)

Itselläni on siis ysituumainen 750D kiinni Lenco L75 -pyöritinkoneiston ympärille rakennetussa noin 30 kg painavassa vaneri-mdf-massiivipuu-plintissä. Plintti tosin on vähän vaiheessa (ollut jo yli viisi vuotta :rolleyes:), kun ei ole ole olevinaan ehtinyt. Tällä hetkellä tuo soitin on varastossa odottamassa sitä inspiraatiota, että saisin plintin viimeisteltyä, joten viime ajat vinyylit ovat pyörineet Linnillä.

Mutta olen tuossa rasioina käyttänyt hyvinkin erilaisia askeja, oikeastaan hämmästyin sitä, miten hyvin (periaatteessa hyvin kevyttä vartta vaativa) Shure V15 III Jelcon nokassa toimii. Toisessa päässä on sitten ollut raskaasta varresta tunnetusti tykkäävä Denon 103 (sitä en saanut Jelcossa soimaan kovin hyvin). Muita Jelcossa kokeilemiani askeja ovat olleet Dynavector DV20X ja Ortofon Valencia (vastaa nykymalleista suunnilleen Cadenza Rediä). Molemmat noista toimivat omaan makuuni todella hyvin. Varmaan on ollut muitakin, mutta nuo nyt mieleen tulivat saman tien.

Vastaavaa Lenco/Jelco 750/Dynavector-komboa olen aina välillä käynyt kuuntelemassa toisen palstalla vaikuttavan harrastajan luona ja mieleen on aina noussut se, miksi aikanaan myin sen Dynavectorin askin pois :(.
 
Joo eli mulla on tuo DV tuossa Jelcossa mitä hippi muistelee ja se kyllä toimii tosi hyvin. Ortofonin Quintet Blue toimi kans mainiosti. Sama havainto, että vaikka Jelcoa ja Denonin 103sta pidetään match made in heaven kombona, niin en koskaan saanut sitä toimimaan miellyttävästi edes Zu:n pimppaamana versiona.
 
1000 eskon MC-rasia taitaa kyllä mennä hieman yli budjetista, koska ei ole MC inputtiakaan vahvaimessa, mutta jos koteloisi itse Lundahlin sovitusmuuntajat, vaikka 9226 tai 9226XL niin Quintet Blue vois olla vaihtoehto. Liikkuuko noita rasioita käytettynä, ja saako heti vaihtaa neulan uuteen? Mitenkäs se neulan vaihto muuten onnistuu MC-rasiassa, en ole koskaan moista omistanut?
 
Mä ostin tuon Quintetin aikoinaan ripustukset rikkoontuneena ja käytin Venäjällä korjuulla ja sen jälkeen se on ollut kakkossetissä ja oikein toimiva kampe edelleen. MM askeja mulla ei tuossa ole ollut muistaakseni. Niin joo oli mulla yks Denon 103sta rakennettu puukuorinen versio jossa oli uusi neulavarsi ja neula. Se kuulosti hyvältä, mutta töhöilin sen rikki.
 
Back
Ylös