Laadukkaat kuulokevahvistimet-keskustelua?

  • Keskustelun aloittaja Kimmo Ilomäki
  • Aloituspäivämäärä
K

Kimmo Ilomäki

Itsellä tällä hetkellä käytössä siis Graham Slee Solo Ultra Linear Diamond edition+PSU-1.
Muista "paremmista" ei ole kokemusta niin vertailupohjaa ei ole. Omat tarkemmat luonnehdinnat tuon äänestä eivät siis kaiketi ole relevantteja.

Kovin kauniisti musiikki kyllä virtaa nykyisen setin läpi, uskon siis myös vahvistimeni olevan sangen laadukas/osuvan hyvin setitykseen.

Lähinnä kiinnostaa millaisia vahvistimia muut käyttää, ja kokemukset niistä. Tietty jos on vertailupohjaa tuohon itse käyttämääni niin kuulisin mieluusti kokemuksia myös siitä.
Burson Audio Conductor, Pass Labs HPA-1-tasoisista laitteista olisi kiva kuulla luonnehdintoja. Eritoten Pass Labs HPA-1 herättää kiinnostusta.

Edit: Itsellä siis ei tarvetta DACille, toki sellaisen sisältävätkin kiinnostaa.
 
Viimeksi muokattu:
Jos halutaan kokemuksia varsinkin huippulaadukkaista putkivahvistimista, niin varmaankin esim. nimimerkit Eski71, Pioneer74 ja JRYKKÖNEN ja luonnollisesti monet muutkin voivat valottaa asiaa.
Toisin puolestani esiin kaksi kokemustani:
- Itselläni on saksalaisen Jan Meierin lipulaivavahvistin kymmenen vuoden takaa. Se on valmistettu aikanaan monille tuttuja senhetkisiä Sennheiser HD-600 ja 650 kuulokkaita silmälläpitäen. Ääni on erotteleva ja skarppi, mutta myös ilmava ja soinnikas. Hyvässä mielessä erittäin asiallinen laite. Nykyisestä lippulaivasta - Corda Soul - ei ole omaan kokemusta, mutta uskoisin sen olevan myös huomioon otetava, jos haetaan hyvin tinkimätöntä ja monipuolista vaihtoehtoa, vaikkakin hinta nousee jo jonkin verran. http://www.meier-audio.homepage.t-online.de
- Itselläni on kokemusta siitä, että laadukkaiden vintagevahvistimien kuulokeaanot voivat olla hyvin kilpailukykyisiä. Kysymyksenä on tietenkin tällaisen vaihtoehdon saatavuus ja yksilökohtainen kunto.

Tiettyyn rajaan asti vahvistin on myös ihan kuulokemallikohtainen kysymys.
 
Viimeksi muokattu:
^Putkivahvistimien sopivuudesta omaan käyttöön noin käytettävyyden näkökulmasta en ole varma; setti saa mieluusti olla kuunteluvalmis heti. Esim. omaa vahvistinta pidän päällä 24/7.
Toki kuulen niistä kokemuksia mielelläni. :)

Itse en kaipaa vahvistimelta sitä tiukinta bassopotkua, ääretöntä resoluutiota tai säihkyvää diskanttia.
Kokonaisvaltainen kyky välittää musiikki nautittavasti kuulijalle on se tärkein kriteeri.
Täyteläistä pehmeyttä, lämpöä. Asioiden nivoutumista yhteen.

Graham Slee tuntuisi olevan aika hyvä täyttämään noita kriteereitä.
 
Viimeksi muokattu:
Kuulokeharrastajia hemmotellaan nykypäivänä budjettiluokassa oikein urakalla. 15 vuoden kuulokeharrastajataustalla on häkellyttävää kuinka paljon laadukasta säröytymätöntä tehoa irtoaa 100-300 euron hintaluokassa.

Muutamia poimintoja parhaista paloista:

JDS Labs Atom Amp: https://jdslabs.com/product/atom-amp/
SMSL SP200: https://www.audiophonics.fr/en/sede...r-thx-aaa-888-2x-3w-32-ohm-black-p-14170.html

Uusia tulokkaita:

Geshelli Archel2 Pro: https://geshelli.com/shop?olsPage=p...tal-case-b5ca9a41-69ed-4786-98b2-18f72ae911bf
Schiit Magni Heresy: https://www.schiit.com/about/news/thunderdome-2-magni-3-magni-heresy

Omaa kokemusta löytyy JDS Labsin pienestä mutta pippurisesta Atomista sekä Massdropin THX vahvistimesta jonka vahvistinteknologiaan myös yllä mainittu SMSL SP200 pohjautuu. Odottelen kuumeisesti että markkinoille putkahtaisi tuotos josta löytyisi balansoitu kuulokeanto, sisäinen virtalähde, kaukosäätö sekä laadusta tinkimättä toteutettu analoginen äänenvoimakkuuden säätö alle 1 000 euron hintaluokassa.
 
Omat korvat kertovat.

Kyllä mua kiinnostaa muidenkin kokemukset, arvostan myös kokeneempien näkemyksiä. :)
Toki tietty omat korvat tekevät sen viimeisen päätöksen, sehän nyt on selviö.
Ja mitä nyt ulkomaan julkaisuista olen esim. Pass Labs HPA-1:stä kokemuksia lueskellut niin kovin saa suitsutusta.
Mutta eipä niiden perusteella vielä viitsi moista hankintaa tehdä. :D

Akuratessa kun on kahdet preoutit niin voihan sitä haaveilla vaikka kahdesta äänellisesti erilaisesta vahvistimesta.
 
Viimeksi muokattu:
Akuratessa kun on kahdet preoutit niin voihan sitä haaveilla vaikka kahdesta äänellisesti erilaisesta vahvistimesta.

Sorry. Saattaa olla sittenkin mahdollista. Manuaalin mukaan molempien pre-out ulostulojen toiminta riippuu siitä onko sisäinen volumesäätö käytössä. Viisaammat oikaiskoon tarvittaessa. Omassa Akurate Kontrol/1:ssä on kaksi RCA pre-out lähtöä, joista toinen on vakio ja toinen tottelee volumesäätöä.

Akurate_DSM_rear2.jpg


7. ANALOGUE OUTPUTS (XLR,variable level) - To connect to a preamplifier (or power amplifier when internal volume control is enabled) with balanced (XLR) analogue inputs.2
8. ANALOGUE OUTPUTS (RCA, variable level) - To connect to a preamplifier (or power amplifier when internal volume control is enabled) with unbalanced (RCA) analogue inputs.
 
Viimeksi muokattu:
Niin mullahan on siis tosiaan kolmet preoutit. :D
Akurate DSM:ssä molemmat rca:t toimii samalla tavalla.
 
Viimeksi muokattu:
Laadukkaassa kuulokevahvistimessa tulee olla balansoitu kuulokelähtö. Jos ei ole kuin 1/4" plugi, en hyväksy.
 
Kriteerinsä kullakin. Itse laitan äänenlaadun etusijalle. :)
Mutta jos viitsit niin kerro nyt kuitenkin joitain esimerkkejä omasta mielestäsi laadukkaista laitteista joita tässä haen?
Äänelliset ominaispiirteet kiinnostaa siis eritoten.
 
Viimeksi muokattu:
Ja syy on mikä?
Ehkä se, että tarvittaessa olisi tarjolla vaihtamatta vahvistinta. Mutta tuohan riippuu tietengin kunkin tarpeista, esim. ottaa kaikki irti huippukuulokkeesta tai toteuttaa balansoitu linja koko setissä (mikä lieneekin ainoa tapa).
Kimmo Ilomäelle sellainen kysymys, että, jos tinkimättömyys on olennaista, mitenkäs olisi tsekata esim. tällainen https://www.thomann.de/fi/violectric_hpa_v281_black.htm tai https://www.thomann.de/fi/violectric_hpa_v280_black.htm
 
^Sanotaanko vaikka niin että tinkimättömyys ei ole tässä mulle olennaista, hyvä musikaalinen sointi on.
Sitä on setissä nyt jo kivasti, tarkoitus lähinnä vain herättää keskustelua ja kuulla kokemuksia muistakin vahvistimista.
Omaani olen tällä hetkellä hyvin tyytyväinen, ei ole välitöntä vaihtamisen tarvetta.
Mutta ei se poissulje sitä etteikö muutakin voisi olla mielessä. Tai toista vahvistinta tuohon rinnalle. :)

Edit:tsekkailin tuota Violectric HPA-281:stä, herättää kyllä mielenkiintoa.
Testiäkin löytyy:
https://www.headphoneer.com/violectric-v281-review/

https://www.earsunlimited.com/uploads/V281-Headfonia.pdf
 
Viimeksi muokattu:
Violectricin testissä tosiaan mainittiin parempi sointi balansoidulla lähdöllä.
Stellian mukana tuleva tehdaskaapelikin on balansoitu.
Itse toki käytän 1/4” plugia, ääni on silti hunajata.

Toki Violectricin tapauksessa ei voi puhua tinkimättömyydestä, ainakaan ASR:n mukaan edes perusasiat eivät ole kunnossa.
Tietty subjektiivinen äänenlaatu voi olla oikeinkin hyvä, paha sanoa kuulematta. En mittauksille anna kauheata painoarvoa.

E81F0461-B443-4AD8-BF2F-D6A96D334164.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Toki Violectricin tapauksessa ei voi puhua tinkimättömyydestä, ainakaan ASR:n mukaan edes perusasiat eivät ole kunnossa.Tietty subjektiivinen äänenlaatu voi olla oikeinkin hyvä, paha sanoa kuulematta. En mittauksille anna kauheata painoarvoa.
Onko huonosti mittautuva, jos ASR suosittelee tuotetta ja toteaa, että se on alusta loppuun suunniteltu erityisellä huolella? "The Violectric HPA V281 sports a serious, professional looking feel and design to headphone amplifiers. Other than higher noise floor than state-of-the-art headphone amplifiers, and rolled off low frequencies, its design is without fault. Clearly great attention has gone into it from start to finish.
The price is of course sky high. With it, you get a unique looking headphone amplifier and preamp with balanced XLRs in and out. You would have to be a judge of these set of trade offs. My job is to look under the hood and tell you if it is sound and the answer is definitely YES. As such, I am going to put the Violectric HPA V281 on my recommended list."
Ok, ehkä sitten saman pro-valmistajan edullisempi, erinomaisesti mittautuva vahvistin https://www.audiosciencereview.com/...-measurements-of-lake-people-g109-s-amp.7227/
Mittausten merkityksistä (lainaus ylläolevasta arviosta): "Since our hearing sensitivity is much lower in lower frequencies than 1 to 5 kHz, this is not an audible concern but does impact measurements. Rules are rules so I have to go with what I have--"
 
Viimeksi muokattu:
^Niin no, en sanonut huonosti mittautuva. Ei ole tinkimätön. :)
Mutta uskon kyllä kyseessä olevan sangen laadukas laite.
Se että natsaako äänelliset ominaispiirteet omaan makuun on taas toinen asia.

Vakavasti otettava vaihtoehto? Kyllä. Kuvakin kertoo paljon.

9EFE7A8E-9DEC-4BA1-9E56-7534F592767E.jpg

vs. nykyinen itsellä oleva,toki lisävirtalähde erikseen. Mutta jotain oletuksia voinee tehdä:

37880F25-F003-4C77-9C3E-746288B352A3.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kun voluumia voi käsittääkseni säätää sieltä Akuratesta käsin, niin tinkimättömässä vahvistimessa ei olisi mitään rupuista potikkaa välissä sotkemassa signaalia. Tämmöisestä harvana esimerkkinä March Audio HPA1. Toki sitten jokaisen itse harkittavissa kiihottaako tuollainen pelkistetty oparibufferi ajatuksen tasolla. :D

edit: Mutta ei kait tuo sitten eroaisi siitä että käyttää suoraan Akuraten headphone outtia? Onhan tämä vähän omituinen ketju kun toisaalta etsitään "tinkimätöntä" ja ihmetellään käppyröitä, mutta kuitenkin pitäisi ääneen saada jotain spesiaalia maustetta.
 
Viimeksi muokattu:
Kun voluumia voi käsittääkseni säätää sieltä Akuratesta käsin, niin tinkimättömässä vahvistimessa ei olisi mitään rupuista potikkaa välissä sotkemassa signaalia. Tämmöisestä harvana esimerkkinä March Audio HPA1. Toki sitten jokaisen itse harkittavissa kiihottaako tuollainen pelkistetty oparibufferi ajatuksen tasolla. :D

Ei muuten ollenkaan hullumpi idea nykyään, kun usein itse lähteestä se volumen säätö onnisfuu.
 
Back
Ylös