Laadukas monikanava HD-etuvahvistin?

  • Keskustelun aloittaja Kimmo Ilomäki
  • Aloituspäivämäärä
K

Kimmo Ilomäki

Kaiutinsektori on kohta päivitetty aktiiveihin; Marantzin SR6003:n pääteasteet jäävät siis työttömiksi. pikkuhiljaa alkaisi siis etusen etsintä, kaipailisin nyt käyttäjäkokemuksia laadukkaista etusista. Omaa saa siis kehua estoitta :D
Toivomuslistan kärjessä olisi tietty hyvä äänenlaatu+päivitettävyys+sujuva käyttö. Viritin olisi kiva plussa, mutta ei välttämätön. Hintahaarukka asettuu kohdalleen sitten aikanaan. :)
 
Terve,
elokuvilla on ollut jo 2 vuotta Marantz AV8003 ja eipä ole valittamista.
Kokeilin myös DVD-elokuvia ja se pesee vanhan ja kalliin Proceedin AVP:n
mennen tullen. Varsinkin basso-osasto on erinomainen ja ylemmät alueet
erittäin selkeät. Kaiuttimet saa asetettua 3 cm:n tarkkudella josta etunen
laskee viiveet. Balansoidut lähdöt kaikille kanaville. On helppo käyttää myös
ja siinä on viritin. HDMI-tuloja 4 ja lähtöjä 2. Listaa voisi jatkaa. En keksi
mitään moitittavaa

JN
 
Kuinkas päivitettävyys; ei mahda olla "moduulirakenteinen"? Laite saisi mielellään olla päivitettävissä pitkälle tulevaisuuteen.
Yksi lyömätön etu Marantzilla kyllä olisi: Vaihdon voisi suorittaa täysin aviopuolison huomaamatta! :D
 
Marantzista tulee piakkoin uusi versio, tai itseasiassa parikin uutta. Ensimmäiseksi AV7005 -monikanavaetunen sekä myöhemmin luultavasti myös AV8005/AV9005-malli.

NADilla on M15HD -malli. Audiolabilla 8000AP ja viimeistään ensi vuoden alussa uusittu 8200AP-versio.

Denonilla ja Onkyolla on omat tuotoksensa, mutta eivät olleet omiin korviini äänenlaadullisesti vakuuttavia. Kerran tuli myös kuunneltua Classè SSP-800 A/V-etusta hoitamassa D/A-muuntimen virkaa B&W 802 Diamond -setissä, eikä se ainakaan silloin vakuuttanut. Pitäisi varmaan kuunnella toisenkin kerran.
 
Mulla on ollut nyt Primare SP32 pari kuukautta Gamutien ja Revon kanssa. Olen tyytyväinen. Aivan toisella tasolla Yamahan RX-V1800:aan verrattuna ja minun makuun parempi myös Copland CTA-301 putkistereosoundiin verrattuna.
 
Tämä ei valitettavasti perustu käyttökokemuksiin, kun ei ole paalua tarpeeksi, mutta jos haetaan laadukasta ja päivitettävää moduulirakenteista prosessoria, niin Anthem taitaa olla aika kova sana. Käyttökokemuksia löytyy Hermusen toimesta ainakin Hifimaailmasta. Olisiko edesmenneessäkin lehdessä jo ollut jotain juttua?

Jos lompakko kestää, niin tuo on varmasti todella hyvä valinta. http://www.anthemav.com/products/anthem/processor/avm-50v
 
Paalun riittävyydestä en olisi niin varma...tämä nyt saattaa olla pidempikin projekti tämä etusen valinta. Jos kerrankin hankkisi laitteen, jota ei vaihdettaisi toiseen jo seuraavassa kuussa. :D
Tuo Primare SP32 vaikuttaa mielenkiintoiselta, samoin Anthem. Hintakin on ikävä kyllä mielenkiintoinen :-\
Tosin jo pelkästään tuo joustava päivitettävyys pitkällä tähtäimellä antaa kovaa hintaa hiukan anteeksi?
Ja laadukasta, pitkäikäistä laitetta tässä haetaankin.

EDIT: Sattuuko kukaan muistamaan, missä hifi-lehden numerossa tuo mainittu Hermusen juttu on ollut? Kun satun pitämään herran testejä varsin suuressa arvossa ja informatiivisina. :)
 
Kannattaa muistaa noista moduulipeleistä sellainen havainto, että monella valmistajalla into tehdä niitä päivityskortteja on ollut vähäinen tai jopa täysin olematon. Poikkeuksiakin on, kuten Meridian 861 tai Anthem, mutta tuohon hintaluokkaan sopii toivoakin että valmistaja pysyy lupaustensa tasalla.
 
Jos haluaa pelkästään laadukasta laitetta ilman ennakkoluuloja ja XLR-liittimet kelpaavat, niin kannattaa unohtaa kuluttajamarkkinoille tarkoitetut tuotteet ja ostaa ammattikäyttöön tarkoitettuja vehkeitä.

Itse asiassa esimerkiksi Denon DN-A7100 on sen verran edukas laite, että kun aika sen ominaisuuksista jättää niin uudempi versio saattaa maksaa vähemmän kuin uusi kortti noihin high-end -malleihin (Meridian, Krell, Anthem). Tuota DN-A7100:sta en omista, mutta olen joskus kokeillut tuttavan systeemissä ja tuntui olevan ihan OK värkki.

Valitettavasti en osaa sanoa paremman luokan ammattivehkeistä oikein yhtään mitään nykyisellään.

t. jjahifi
 
jjahifi sanoi:
Jos haluaa pelkästään laadukasta laitetta ilman ennakkoluuloja ja XLR-liittimet kelpaavat, niin kannattaa unohtaa kuluttajamarkkinoille tarkoitetut tuotteet ja ostaa ammattikäyttöön tarkoitettuja vehkeitä.

Itse asiassa esimerkiksi Denon DN-A7100 on sen verran edukas laite, että kun aika sen ominaisuuksista jättää niin uudempi versio saattaa maksaa vähemmän kuin uusi kortti noihin high-end -malleihin (Meridian, Krell, Anthem). Tuota DN-A7100:sta en omista, mutta olen joskus kokeillut tuttavan systeemissä ja tuntui olevan ihan OK värkki.

Valitettavasti en osaa sanoa paremman luokan ammattivehkeistä oikein yhtään mitään nykyisellään.

t. jjahifi
Kaiuttimet kun ovat aktiiviset, nimenomaan XLR-liitännät ovat se mitä haetaan. Mainittu Meridian unohtui kokonaan, pitääpä tutustua merkin nykymallistoon. Katsastan kyllä nuo ammattipuolen vehkeet myös. Sanotaan vielä, että en siis hae ensimmäisenä sitä "ultimate" äänenlaatua(ne ajat ovat takana). Lähinnä etusijalla ovat hyvä käyttölogiikka, monipuolisuus joka suhteessa sekä mahdollinen toimiva päivitettävyys tuleviin tarpeisiin.
Ei hyvä äänenlaatu tietysti haitaksi ole. ;)
 
Suosittelen NAD M15HD:tä. Tosiaan viritintä ei ole ja liitännät on vain RCA:t, mutta muuten vaatimukset täyttyvät. Varsinkin DAC:t (PCM1796) ovat todella todella hyvät. Ainoa miinus on se että videopiiri haluaa vaihtaa tulevan kuvan fps:n aina valittuna olevaksi maksimiksi (eli 24p -> 50/60Hz ellei käsin käy vaihtamassa); hiukan odottelen että korjaisivat tämän pian FW:ssä. Myöskään kuvalle ei ole paljoakaan asetuksia valikoissa (-> joten helppo =).

NAD:n Facebook sivustolla on kyselty käyttäjiltä mitä nämä haluaisivat tulevien MDC moduulien tuovan mukanaan. Ainakin HDMI 1.4 ja verkko/DLNA soitto-ominaisuudet näyttivät olevan porukoilla mieleen.. Ja ainakin HDMI 1.4 ja Control4:n järjestelmäintegraatiomoduuli näyttäisivät olevan tekeillä.

Ja niin, Audyssey on vain mallia XT Pro, joten halukkaiden tulee ostaa kitti joko NAD:lta tai Audysseyltä. Lisää hintaa mikäli ominaisuus on tarpeen.. Ensi viikolla tiedän miten kitti toimii..


Ehkä Onkyo PR-SC5508 voisi olla myös yksi mahdollisuus (XLR... ja halvempi.. Ei mahdollisesti yhtä hyvä äänenlaatu?)
 
> EDIT: Sattuuko kukaan muistamaan, missä hifi-lehden numerossa tuo mainittu Hermusen juttu on ollut? Kun satun pitämään herran
> testejä varsin suuressa arvossa ja informatiivisina. :)
Huonekorjainoptiosta ARC (Acoustic Room Correction) oli juttu HifiMaailmassa 5/2009. Juttu AVM50:stä oli Hifilehdessä, en muista mikä numero.
 
Hei
Itselläni seuraava kokoonpano
1) Integra Research RDC-7(vanhempi malli ei HDMI:tä, mutta laatutuote kts. linkkejä. Jenkeistä saattaa löytyä n 500-800 Eur, seuraa e-bayta)
- balansoidut XLR ulostulot (8kpl= 7.1 systeemi)
- viritin
-MM phono
- ym
2) jatkeena -3x Genelec 1024B
- 2x Genelec C30
- 2x Genelec 1019A
- 2x Genelec 1094
Olen tyytyväinen oheiseen kokoonpanoon. Tehot ei lopu keskene lokuvia katseltaessa. Myös audiokäytössä hyvä.
 
ehkä vähän OT, koska ei ole ihan HD, mutta tämä tulee testiin ensi viikolla:
http://www.dolby.com/professional/products/pro-audio/mastering-dvd-hd/dp564.html

Jatkeena on mm. 5kpl:
http://www.genelec.fi/tuotteet/vanhat-mallit/1030a/

tai:
2kpl http://www.genelec.fi/tuotteet/2-tiekaiuttimet/8020a/

mutta .1 puuttuu toistaiseksi. Näyttönä Pioneer 50" fullHD-plasma ja lähteenä mm. PS3 (sekä myöhemmin Apple Final Cut Pro / soundtrack pro / dvd studio pro -sekvenssit).

Noilla on tarkoitus tarvittaessa monitoroida dolby -tuotantoja, mutta myös perhe saa nauttia siinä ohessa leffoilla. Ja juu ei ole, siis DTS:ää.
 
hei jparvio
dekoderisi vaikuttaa asialliselta, mutta en ymmärrä miten se radikaalisti eroaa omasta vanhasta RDC-7:ta.
Nykyään kaikki tuntuvat vaativan/haluavan HDMI-liitäntöjä(ja vieläpä 1.4). Nähdäkseni oheisessa laitteessa ei noita ole. Itse en ole niiden puuttumista RDC-7:ssa kokenut suureksi puutteeksi. Ainoastaan mikäli hankin blu-ray soittimen niin ilmeisesti siinä monikanava ääni siirtyy vain HDMI:tä pitkin.
Väännä rautalangasta please
 
^
Itse asiassa testiin tuli nyt vanhempi painos, eli DP-562.

Ei tuo Dolbyn verme eroa RDC:stäsi ominaisuuksiltaan, ainakaan parempaan / monipuolisempaan. Ja kalliskin Dolby on, pelkäksi...eh, dolbyksi.

Tämä oli kuitenkin yksi tarve: "...on tarkoitus tarvittaessa monitoroida dolby -tuotantoja..". Käytän siis Apple / Final cut studio - ympäristöä, jossa soundit kulkevat AES EBUna I/O:ssa. Dolbyn tuotteessa on 110 ohmin digiotto vakiona, koska se on pro - puolen peli, joten...
 
Brilleaux sanoi:

Onkos kukaan ehtinyt vielä perehtyä paremmin tämän AV7005:n ominaisuuksiin (tutustumalla itse laitteeseen tai spekseihin/testeihin)? Hinta olisi varsin siedettävä (käteisellä saa tingittyä varmaan lähelle 1,5 k€) ja ominaisuuksissa löytyisi, mutta pikaisella selailulla törmäsin itse pariin arvelluttavaan asiaan:

- ei viritintä eurooppalaisissa malleissa MR Hifin mukaan ('Huom! Takapaneelikuva jenkkimallista. Euroopassa myytävä malli ei sisällä viritintä.')
- pikaisella vilaisulla dokumentaatiosta ei löytynyt aiempien tuotteiden (mm. SR6003, AV8003) tapaan avainsanoja SACD tai DSD?

Itse ulkonäöstähän voi olla montaa mieltä, mutta jos olisi löytynyt SR 7005:n tapaan mörkin mustan lisäksi shampanja, niin olisi saanut tehtyä vaihdon WAF-huomaamattomasti nykyisen SR6003:n tilalle ;)
 
NSeppo sanoi:
- ei viritintä eurooppalaisissa malleissa MR Hifin mukaan ('Huom! Takapaneelikuva jenkkimallista. Euroopassa myytävä malli ei sisällä viritintä.')
Minultakin puuttuu viritin systeemistä. Olen havainnut toimivaksi korvikkeeksi tietokoneelta vedetyn digikaapelin, jolloin voi kuunnella esim. YLE:n nettiversiota tai Spotify:ita. Ei sovellu kanavahyppelijöille, jos tk ei ole käden ulottuvilla.
 
NSeppo sanoi:
mutta pikaisella selailulla törmäsin itse pariin arvelluttavaan asiaan:

- ei viritintä eurooppalaisissa malleissa MR Hifin mukaan ('Huom! Takapaneelikuva jenkkimallista. Euroopassa myytävä malli ei sisällä viritintä.')
- pikaisella vilaisulla dokumentaatiosta ei löytynyt aiempien tuotteiden (mm. SR6003, AV8003) tapaan avainsanoja SACD tai DSD?

Itse ulkonäöstähän voi olla montaa mieltä, mutta jos olisi löytynyt SR 7005:n tapaan mörkin mustan lisäksi shampanja, niin olisi saanut tehtyä vaihdon WAF-huomaamattomasti nykyisen SR6003:n tilalle ;)
Squeezebox Touchin hankkimisen jälkeen viritin ei ole enää onneksi edellytyksenä ;)
 
Back
Ylös