Löytyykö testiä Jamo Concert 11 kaiuttimista?

jean31

Käyttäjä
Liittynyt
14.10.2008
Viestejä
170
Löytyykö arvon kanssaharrastajien kätköistä Hifilehden testiä kyseisistä kailottimista?
Testi oli lehdessä joskus 1997-99 ja otsikko muistaakseni "Jykevät sinfoonikot".

Omani ovat olleet täällä nelisen vuotta ja toimineet kohtuullisesti rock-pop-folk -akselilla.
Löysähköä(ulottuvaa?) alapäätä on korjailtu pari-kolme kertaa, ostamalla raskas sohva, vaihtamalla Rotel ra960bx vahvistin MF-150:n ja täyttämällä kaiuttimien alaosa vaahtomuovipaloilla.
Refleksiputkien tukkimistakin kokonaan/osittain kokeilin, ja potku katosi, ei hyvä.
Sijoituskin tässä tiiliverhotun rivarin olohuoneessa on hieman epäedullinen, 50cm takaseinästä, sivuseinistä enemmän. Miesäänistä alkaen tuo sijoitus tummentaa hieman ääntä, mutta sen kanssa voin elää.

Kohtapuoliin raahaan nämä kaverin kerrostalohuoneistoon ja saa itselleni kotikuunteluun jotkut Tuomelan suunnittelemat rakennussarjakaiuttimet, luultavasti 6/2:t tai 50/3:t.
T:Jan
 

Janne H.

Käyttäjä
Liittynyt
20.12.2008
Viestejä
7 247
Kaupunki
Huittinen
ai "löysä" alapää concert 11:ssa? ilmeisesti siinä on sit tullu kehitystä uudempaan d870 malliin koska mulle ei koskaan sama "löysä" tullu mieleen niistä. mulla oli vajaan vuoden d870.
 

jean31

Käyttäjä
Liittynyt
14.10.2008
Viestejä
170
Lehteä en ole vielä löytänyt, mutta eiköhän se aikanaan kävele vastaan...
Löysä termiä tosiaan käytin alabassoista, myös hidas -termiä olisin voinut käyttää. Ei se pelkästää paha ole, rytmimusiikki potkii ja kulkee, mitä harvemmin pääsi kokemaan edellisillä kaiuttimillani (Chorus Mondo 77). Syy löysyyteen voi olla osin huoneen(tiiliverhottu rivari, lastulevyä ja villoitus väliseinissä) ja varsinkin etäisyyden takaseinästä 45cm, tuomaa yliraskautta alimmilla taajuuksilla. 40hz tulee voimalla, 30hz jo vaimentuneena, mutta pistää vitriinin ovet ja jääkaapin resonoimaan.
T:Jan
 

jean31

Käyttäjä
Liittynyt
14.10.2008
Viestejä
170
Hieman noita alimpia bassoja kiinteytinkin; vahvistimen vaihto virranantokyvyltään parempaan, ja mistä oli vielä enemmän apua, täytin kaiuttimien alaosan vaahtomuovipaloilla(vanha patja kuutioiksi). Eikä vienyt potkua bassoilta, mitä aiemmin kokeilemani refleksiputken tukkiminen kokonaan/osittain teki.
T:Jan
 
Ylös