kytkentärituaali

pketola

Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
5.8.2006
Viestejä
3 424
Kaupunki
Parkano
Tuleeko häiriöitä jos laitteiston kytkee "väärässä" järjestyksessä virtoihin tai sammuttaa? McIntosheilla ei ole keskenään mitään väliä miten ja missä järjestyksessä virtanappuloita räpeltää, mutta kun päätteenä oli mäkkärien jatkeena Plinius SA Reference, sai aikaan melkoista pörinää jos meni etupään sammuttamaan ensin...
 
Kait se oikeaoppinen järjestys on loppupäästä alkupäähän sammutettaessa ja käynnistys päin vastoin.
 
Juu, tota järjestystä olis hyvä aina noudattaa, "alusta loppuun" päälle ja päin vastoin pois. Saattaa aiheuttaa noita pörinöitä jos vahvistimen ja edeltävän toosan maat löytyvätkin vähän eri osoitteista...ja tän suhteen ei oikeestaan taida edes pitää paikkansa se että hyvin suunnitellut laitteet olis tolle immuuneja.
 
täällä on kyllä sammutettava pääte viimeisenä "MC275". jos meen sammuttamaan päätteen eka, niin särisee aikalailla kaiuttimissa.
 
?? Ai.
Toi johtuu sitten jostain muusta...
Tärkeintä olis kuitenkin sellasta järjetystä noudattaa että pörisis mahdollisimman vähän...
 
En tiedä miksi mutta minä samutan lähteet ensin ja sitten vasta vahvarin ja toisaalta avaan ensin vahvarin ja kun se naksahtaa valmiuteen laitan lähteen (dac) päälle... toisaalta sb on päällä kokoajan ja kiinni dacissa, jonka avaan siis vahvarin jälkeen eli ihan menee ristiin rastiin eikä törise missään...
 
Ei ole mitään häiriöitä vaikka sammuttaisi missä järjestyksessä, mutta integroitu vahvistin on usein viimeisenä päällä, koska sitä käytetään myös musiikinkuuntelun jälkeen muiden äänilähteiden toistamiseen.
 
Naim: päätevahvistin päälle vipana, päätevahvistin pois päältä ekana
 
Saurus: koko nippu nukahtaa tai herää yhdestä painalluksesta. Kuin B&O :D
 
Back
Ylös