Kysymyksiä Epos M 12.2 -kaiuttimesta

  • Keskustelun aloittaja op
  • Aloituspäivämäärä

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
11 734
Kaupunki
Oulu
Niin, demosin osoitteessa http://www.hunecke.de/en/calculators/loudspeakers.html noita M 12.2 -kaiuttimia omaan huoneeseen ja kuunteluolosuhteisiin nähden.

Kysymys kuuluukin, että kuinka hyvin kaiuttimista on kuultavissa tuo 4-5k hertsin välissä oleva korostus? Kuulostaako ylämidlet ajoittain kovilta ja raastavilta ja korostuuko kenties aladiskantti jotenkin? Onko Eposit suositeltavat suoraan sijoitukseen vai enemmän toe inniin? Voiko suorasuuntauksella kenties vaikuttaa tuohon korostumaan ja kuinka hyvin jos se on mahdollista? Itselläni on aika kirkas vahvistin käytössä, joten uskaltaisiko tuollaisia ostaa sokkona, kun ei ole koekuuntelumahdollisuutta. Itse kaiuttimiahan on kyllä suitsutettu monissa arvioissa. Arveluttaa vain tuo korostus.

Edit. Niin, itse noilla sivuilla lukeekin, että ne perustuvat Stereoplayn testilaboratorion mittauksiin.
 
En kyllä pysty edes vastaamaan kysymykseen, kun mietin että kuka tuon sivun on tehnyt ja kuinka hyvin soi VOI kuvata todellisuutta? ??? :)
 
Niin, kyllähän tuo sivu on varmaankin vain sellainen suuntaa-antava. Mutta jostain olisin muistaakseni lukenut, että nuo kaiutinmittaukset tuolla sivuilla perustuivat jonkin (saksalaisen?) lehden mittauksiin. Sivuilla taitaa muutenkin olla jo ikää, sillä kovin uusia kaiutinmallejahan se ei sisällä.
 
Back
Ylös