Kuvien pienentäminen ja liittäminen viesteihin

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Suosittelen kuvien pienentämistä alle 1200x1200 kokoisiksi tai ulkopuolisten kotisivutilojen ja kuvahostien käyttöä suuremmille kuville.


Kuvien pienentäminen

Voit pienentää kuvat helpoiten lähettämällä ne jonkin kuvahostingpalvelun sivuille ja valitsemalla sieltä koon (esim. 800x600) ja sen jälkeen voit tallentaa kuvan omalle koneellesi pienennettynä webbikäyttöä varten.
Suositeltavia kuvahostingpalveluita ovat mm. www.tinypic.com , www.aijaa.com ja monet muut.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää kuvankäsittelyohjelmia kuvien pienentämiseen: mm. Microsoft Image Resizer, Gimp ja monia muita.


Kuvien koon rajoitus

Kuvien kokoa on rajoitettu 300 kt / kpl, koska ei ole järkevää aiheuttaa sivustollemme liikennettä isommilla kuvilla enempää kuin saamme käyttää ja samalla tuhlata levytilaa. Mikäli haluat liittää viestiisi PDF-artikkelin, joka on suurempi kuin tämä niin ota yhteys webmasteriin tai allekirjoittaneeseen yv:llä.
 
Ja jos löytyy Photoshop koneelta, niin siinä on tosi kätevä pikkuominaisuus nimeltään Save for Web. Sillä saa yli 1000 pikseliä leveän tai korkean kuvan kilotavullisesti pieneen tilaan laadun kuitenkaan liian paljoa kärsimättä. Ja esikatseluikkunassa voi tarkkailla kuvan virheellisyyden ja kuvan koon muuttumista kun asetuksia vaihtelee. Ominaisuus löytyy ihan File-valikosta. Erittäin kätsä. Saattaa löytyä noista Gimpeistä ja vastaavistakin!
 
Itse käytän sellaista kuin Photorazor. Erittäin kätevä ilmainen ohjelma, osaa muntaa kuvat haluamaasi kokoon sekä laatuun.
 
Minusta on yksinkertaisinta lähettää kuvat omaan sähköpostiinsa pienenä.
Näin ne ovat välittömästi käyttökelpoisia.
 
Itse skaalasin kuvat Gimpillä 1000 x 750 pikseliin ja tallensin 90% laadulla. Näin tuli n. 160 kt:n kuvia. Laatua saattaisi voida pienentää vielä enemmänkin ilman, että kuvien laatu siitä liiemmälti kärsii.
 
http://www.sumopaint.com/home/

Netissä toimiva kuvankäsittelyohjelma, niin ei tarte asentaa koneelle mitään. Onnistuu kaikki pienet perusasiat ja on selkeä muutenkin käyttää. Itse tulee tätä käytettyä.

Ps. Suomalaisten kehittämä softa kuulemma. Suosi suomalaista kun on lamakin. :)
 
Yhdistyksen kotisivutilassa on 10223 kuvatiedostoa tai pdf-artikkelia ja ne vievät 1306 Mt meidän 2048 Mt levytilasta. Yli 200 kt kokoisia liitetiedostoja on 3126 kappaletta. On tärkeää että jokainen ymmärtää kuvien pienentämisen tärkeyden.
 
rajani sanoi:
Yhdistyksen kotisivutilassa on 10223 kuvatiedostoa tai pdf-artikkelia ja ne vievät 1306 Mt meidän 2048 Mt levytilasta. Yli 200 kt kokoisia liitetiedostoja on 3126 kappaletta. On tärkeää että jokainen ymmärtää kuvien pienentämisen tärkeyden.

Ainakin ennen vanhaan tuli nettiyhteyden myötä aina myös kohtuullisesti kotisivutilaa (tuleeko nykyään?). Nuo ensin sopivasti pienennetyt kuvat voi tallentaa sinne ja linkittää sieltä täten säästäen yhdistyksen levytilaa (nuo kuvahostauspalveluthan jo edellä mainittiinkin).

Juhani
 
Bugi kuvien piennennystoiminnossa

Kuvien pienennystoiminnossa on edelleen bugi, joka tarkoittaa sitä että kun liitätte viestiin lähes 300 kt kuvan suoraan digikamerasta ja sen tarkkuus on 2004x2574 px tai enemmän, niin sen koko levyllä on esim. 226 kB. Foorumin piennennystoiminnon pitäisi luoda siitä n. 50 kt ja n. 500x500 px kokoinen esikatselukuva, mutta jostain syystä se onkin 284 kt eli isompi kuin alkuperäinen. Joten se kuva syö 226 kt + 284 kt = 510 kt yhdistyksen levytilaa per kuva.

Joten pyydän, opetelkaa se kuvien pienentäminen ylläolevilla ohjelmilla. Muuten joudun pienentämään ne eräajona, kuten eilen pienensin taas 150 kuvaa kerralla.
 
^Kaikkein paras vaihtoehto on kaiketi edelleen:
rajani sanoi:
Suosittelen ulkopuolisten kotisivutilojen ja kuvahostien käyttöä siihen saakka kunnes yhdistys vaihtaa webbihotellin astetta suurempaan.
 
rajani sanoi:
Bugi kuvien piennennystoiminnossa

Joten se kuva syö 226 kt + 284 kt = 510 kt yhdistyksen levytilaa per kuva.

Ylläoleva bugi on nyt korjattu. Eli kuva syö nyt vain 226kt + 19 kt levytilaa, mutta muistakaa silti säästää levytilaa eli välttäkää yli 200 kt liitteitä, jos mahdollista.

Vika liittyi siihen että foorumin asetuksissa oli avatar-kuvien tallennus PNG-tiedostoina ja samalla kaikki liitetiedostojen esikatselukuvat tallentuivat PNG-muodossa, vaikka tiedoston pääte olikin .JPG.
 
Usein kysyttyjä kysymyksiä:

K: Osaako foorumi pienentää ulkopuoliseen kuvahostiin laitetun ison kuvan, jos liitän sen osoitteen IMG -tagien väliin foorumille?

V: Foorumi osaa näyttää viestin sekaan liitetyn kuvan maksimissaan 500 pikselin kokoisena, mutta täysikokoinen kuva ladataan silti ensin hitaasti käyttäjän koneelle. Tämän takia kuvat pitäisi pienentää aina nettiin laitettaessa loppukäyttäjälle käyttötarkoitukseen sopiviksi, esimerkiksi alle 1200 pikseliä ja alle 200 kt kokoisiksi. Suuremmat kuvat kannattaa laittaa linkkinä, jolloin kaikkien ei ole pakko ladata niitä koneilleen.
 
rajani sanoi:
Joten pyydän, opetelkaa se kuvien pienentäminen ylläolevilla ohjelmilla. Muuten joudun pienentämään ne eräajona, kuten eilen pienensin taas 150 kuvaa kerralla.

Pienensin viimeyönä 2871 kpl n. 300 kt kuvaa irfanviewin eräajona. Levytilaa tästä tuli lisää 500 Mt. Levytila ei kuitenkaan nyt ole ongelma vaan sivuston käyttäjien tuottama liikenne, jota tulee lisää jokaisesta tällä sivustolla olevasta kuvasta jota klikataan:
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?60917
 
Kuvien pienentämisen seurauksena kuukausittaiset liikennemäärät ovat viimeaikoina pysyneet sopivissa rajoissa (puolet siitä mitä saamme käyttää).
Löysin muuten vielä yhden helpon työkalun kuvien pienentämiseen netissä:
http://www.picresize.com/
 
Gimp-ohjelmalla JPG-muotoon tallennettaessa 75 % laatu tekee melko pieniä tiedostoja ja kuvanlaatu ei vielä ole liian huono.
Suosittelen.
Valikosta Kuva > Skaalaa kuvaa löytyy kuvien pienennystoiminto. Pienennetty kuva kannattaa tallentaa uudella nimellä, jos alkuperäisen haluaa arkistoida muuta käyttöä varten.
 
Tässä vielä yksi ulkopuolinen palvelu: http://kuvapalvelin.fi/

Kertauksena, tärkeät Hifiin liittyvät kaaviot, kuvat, ohjeet kannattaa laittaa suoraan suoraan viestiin: Lisätoiminnot-valikosta löytyvällä Liite: -toiminnolla, mutta kevennyksiin, vitseihin ja muihin ei tarpeellisiin tai erittäin isoihin kuviin voisi käyttää noita ulkoisia.
 
Back
Ylös