Kuvien liittäminen keskusteluun

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Tähän voi neuvoa kuvien liittämisen keskusteluun. Tiedän että tänne on mahdollista lisätä liitetiedostoja palvelimelle, mutta neuvon nyt kolmannen osapuolen palvelun käyttämisen.


Imageshack.us

Mene osoitteeseen: http://my.imageshack.us/ ja klikkaa "Sign up" ja anna kaksi kertaa joku vähän käyttämäsi sähköpostiosoite (vaikka gmail tai roskapostiosoite) ja valitse itsellesi lempinimi, kirjoita se kolmanteen laatikkoon. Sen jälkeen lähetät tiedot painamalla "Register".

Mene kurkkaamaan sähköpostisi tässä välissä. Sinne on tullut viesti, jonka Subject/Aihe on: "Thank you for registering with ImageShack." Kirjaudu viestissä olevilla tunnuksilla tuonne http://my.imageshack.us/ -sivustolle klikkaamalla "Login".

Kuvat kannattaa ensin käsitellä ja pienentää itse, jos haluat ne parhaan näköisiksi, mutta imageshack osaa tehdä sen myös puolestasi. Klikkaa "Upload image" ja aukeaa pieni ikkuna, jossa lukee ensimmäisen laatikon perässä "Selaa". Klikkaa siitä ja valitse kuva. Jos et etukäteen pienentänyt kuvaa, niin ruksaa myös "resize image" ja valitse listasta joko "640x480" (eli pienempi) tai 800x600 (suurempi keskusteluun mahtuva). Jos aiot laittaa peukalonpään kokoiset pikkukuvat foorumille, niin saat myös valita haluatko kuvan koosta kertovan tekstin kuvan alareunaan jättämällä ennalleen ruksin "remove size/resolution bar from thumbnails" ja taas poistamalla ruksin saat tyylikkäämmät kuvat, mutta käyttäjä ei tiedä ennen klikkaamista kuinka iso kuva on.

Seuraavaan laatikkoon kirjoitetaan tageja, eli hakusanoja. Jos kuvassa on kaiuttimesi, niin kirjoita kaiuttimien merkki / malli tähän, niin löydät kuvat helpommin seuraavalla kerralla. Pilkku erottaa hakusanat toisistaan.

Sen jälkeen klikkaa upload. Kuva siirtyy hitaasti palvelimelle, odota kunnes ikkuna katoaa (pari minuuttia).

Kuvien linkin kopiointi foorumille: Kuvien linkit löydät, kun klikkaat kuvan vierestä i-kirjainta. Jos haluat kuvat suoraan isoina foorumille (toivottavasti muuten valitsit 640x480), niin kopioi avautuvasta laatikosta ylhäältä se rivi minkä alussa on ja liität koko tekstilaatikon tekstin foorumille. Jos taas haluat pikkukuvat, joita käyttäjä voi klikata, niin valitse alemmasta kolmesta rivistä se laatikko jossa teksti alkaa [URL].

Isokuva:
[quote][IMG ]http://img181.imageshack.us/img181/605/pict4273lr9.jpg[/IMG ][/quote]

Klikattava pikkukuva:
[quote][URL =http://img181.imageshack.us/my.php?image=pict4273lr9.jpg][IMG ]http://img181.imageshack.us/img181/605/pict4273lr9.th.jpg[/IMG ][/URL ]
[/quote]

Sen jälkeen vain kirjoitat omat kommenttisi tänne viestiin ja lähetät sen. Kuvat on nyt liitetty viestiin.

Tuo palvelu on ilmainen. En vastaa sen toimivuudesta tai siitä että et välttämättä muista osoitetta oikein. Ainoa vinkkini on että jos laitat kuvat tarpeeksi pieninä, niin palvelu pysyy vakaasti toimivana vaikka linkittäisit useilta eri foorumeilta kuviisi. Imageshack[b].com[/b] on sitten muuten ihan eri palvelu.


[b]Tapa 2[/b]

Tällä ohjeella Liität kuvan foorumille liitetiedostona. Tämän tavan huono puoli on se että käyttäjä joutuu klikkaamaan kuvat auki ja joskus jopa hyväksymään millä ohjelmalla ne avaa. Kun lähetät viestiä, klikkaa Lisätoiminnot ja siellä on Liite: _______ -kohdassa Selaa -nappi. Siitä klikkaamalla voit lisätä kuvan "liitetiedostoksi" keskusteluun.

Tähän perään voi laittaa myös muita ohjeita.
 
Kiitokset ohjeista. Monille tuo imageshackin kaltaisten palvelujen käyttö tuntuisi olevan kovin vaikeaa. Josko se nyt luonnistuisi.

rajani sanoi:
Tapa 2

Tällä ohjeella Liität kuvan foorumille liitetiedostona. Tämän tavan huono puoli on se että käyttäjä joutuu klikkaamaan kuvat auki ja joskus jopa hyväksymään millä ohjelmalla ne avaa. Kun lähetät viestiä, klikkaa Lisätoiminnot ja siellä on Liite: _______ -kohdassa Selaa -nappi. Siitä klikkaamalla voit lisätä kuvan "liitetiedostoksi" keskusteluun.

Epäkätevyyden lisäksi tähän liittyy myös toinen huono puoli. Kuvien koko on rajoitettu niin pieneksi että kuvanlaatu on auttamatta surkea. En ainakaan ole yhtäkään hyvälaatuista kuvaa noista liitetiedostoista vielä avannut.
 
rajani sanoi:
saat myös valita haluatko kuvan koosta kertovan tekstin kuvan alareunaan jättämällä ennalleen ruksin "remove size/resolution bar from thumbnails" ja taas poistamalla ruksin saat tyylikkäämmät kuvat, mutta käyttäjä ei tiedä ennen klikkaamista kuinka iso kuva on.

Tuossa meni aamulla tätä kirjoittaessa ja aamupalaa syödessä vähän väärin päin tuo asia, mutta kaikki varmaan tajuaa että ruksaamalla saa tekstit pois ja ilman ruksia tulee pikkukuvan alareunaan kokomerkintä (josta en itse tykkää).

Tuota palvelua voi käyttää myös ilman rekisteröitymistä ja sisäänkirjausta, mutta silloin menettää mahdollisuuden poistaa kuvat palvelusta myöhemmin:
http://www.imageshack.us/
 
Back
Ylös