Kuvia akustointielementeistänne

Kokeilin askarrella basso-ansan; ecophon 40mm villalevyjä vastakkain 8kpl eli 32cm, kelmutettuna ja päälle verhoilukangas. Ihan kierrätyskamaa kaikki, mukaanlukien lundiakopio jota olin jo heittämässä kaatikselle. Korkeutta villapaalilla 135cm ja leveyttä 60cm. Painaa kohtuu kivasti.

Tuntuu toimivan tossa nurkassa, Rel Storm vastaa säätökokeiluihin omaan korvaan skarpimmin ja jälkikaiku ei enää niin paha.
 

Liitteet

  • 9A0EE88A-9F73-48AF-AD3B-53BAD59DA71D.jpeg
    9A0EE88A-9F73-48AF-AD3B-53BAD59DA71D.jpeg
    130,7 KB · Katsottu: 350
Kokeilin askarrella basso-ansan; ecophon 40mm villalevyjä vastakkain 8kpl eli 32cm, kelmutettuna ja päälle verhoilukangas. Ihan kierrätyskamaa kaikki, mukaanlukien lundiakopio jota olin jo heittämässä kaatikselle. Korkeutta villapaalilla 135cm ja leveyttä 60cm. Painaa kohtuu kivasti.

Tuntuu toimivan tossa nurkassa, Rel Storm vastaa säätökokeiluihin omaan korvaan skarpimmin ja jälkikaiku ei enää niin paha.
Onpas virkistävän erilainen lähtökohta asiaan. Pienellä idealla saatu pötkylästä sekä sisustuksellinen, että käytännöllinen ulottuvuus.
 
Oma akustointihärpäke, mikä on kulkenut jo pitemmän aikaa muutoissakin mukana.

_DSC7717.jpg



Puoliso täytti laskostetun aaltopahvin raot polyesterivanulla vielä tuossa tovi sitten.
 
oliko muita paikkoja jota akustoitu? jos tuo ainut ja noin simppeli idea. oliko heti korviin kuultava vaikutus, voisin itekkin tehä samalla tapaa;)
On täällä Ewonan levyä kuuntelijan takana katossa, mikä tekee suurimman vaikutuksen akustiikkaan, mutta on tuolla härpäkkeelläkin vaikutuksena.
 
My first akustointielementti.

Kohteena ensiheijastus vasemmasta sivuseinästä. (Oikealla puolella tila jatkuu epäsymmetrisenä joten sieltä samanlaista ensiheijastusta ei ole tarpeen torjua.)

Vasemman seinän keskellä ylhäällä katonrajassa sattui olemaan reikä, reiässä proppu ja proppuun kierrettynä ruuvi kun siinä roikkui vuosia sitten fillariteline. Hoksasin että jos ripustan elementit roikkumaan tuosta ruuvinkannasta niin ei tarvi turhaan tehdä enempiä reikiä seinään.

Löysin pari halpaa Kontoa tuosta ihan läheltä. Taloyhtiömme vintiltä löydetystä rimasta rakentelin levyjen taakse tällaisen kehikon:
avgr4N.jpeg


Riman pituus riitti tuommoiseen pienehköön. Oikeastaan ihan hyvä koska kehikko jää nyt kivasti levyjen taakse jemmaan, ulkolaidoista Konton reunaan on sellaiset 12 cm suuntaansa.

Yksien kaiuttimien korjauksesta oli jäänyt yli kaksikomponenttista epoksiliimaa joten käytin sitä kiinnityksen varmistamiseen. Töröttelin kehikon ja levyjen väliin muutamia liimanokareita sinne tänne jotta levyt saa irti myöhemmin jos haluaa:
ZldoeX.jpeg


Rimojen läpi olin porannut pienet reiät ja sujautin niistä läpi tuommoiset listanaulat jotka sitten upposivat Kontoon (kolme naulaa per levy). Naulatkin liimasin epoksilla paikoilleen:
I6dg54.jpeg


Kun liima oli kuivunut, sähelsin 0,4 mm:n kalastussiimasta jonkilaisen lenkin kehikon ja levyn väliin ja asetin koko häkkyrän sen varaan roikkumaan. Meni oikealle korkeudelle tokalla yrityksellä:
2cZiCZ.jpeg

jMvU8T.jpeg


Kokonaisuus asettui tasaisesti seinää vasten (ei esim. roiku irti seinästä yläreunastaan). Oikein onnistunut kokeilu tämä siis ja rohkaisee kyllä lisäakustointipuuhiin joskus myöhemmin!

Edit. Se pitää varmaan vielä mainita että kehikon ja seinän väliin tuli vielä pienet huonekalutassusta leikatut huopapalat. Ihan vaan etteivät nuo hieman törröttämään jääneet naulojen päät jätä jälkiä seinään. Konton ja seinän välissä on nyt siis aikamoisen tarkasti 25 mm:n ilmaväli.
 
Viimeksi muokattu:
Laitetaan tännekin kun kerran valmista tuli.

Takaseinään kahteen kerrokseen yhteensä 18 kpl Rockfon Koral Sanded 40*1200*600 akustiikkavillapaneelia. Kolme pakettia, kustannus noin neljäsataa euroa.

Kattoon kahden 30*50 alumiiniprofiilin varaan liimatut 3 kpl Rockfon paneelia. Kustannus noin sata euroa.

Lisäksi heräteostona valkokankaan rungon takapuolelle 2m pituinen Philips Hue ohjelmoitava ledinauha. Etuseinän taide on kahdenkympin Lidl-valokuvatapetti. Kaiken kruunaa lapsille aikoinaan ostettu oranssi laavalamppu :p


index.php
 
Viimeksi muokattu:
Nikkaroin nurkkiin 40x40cm villatornit katosta lattiaan, sekä sivuseiniin ja kattoon 160x120x10cm villapaneelit jonkinmoisella ilmaraolla. Tuli pikku mittavirhe niin kattoon ajateltu ei mahtunut kattoon. No, onneksi seinällä on tilaa... :D Lisäpalaksi pari yli jäänyttä 120x60 kontoa vielä toiselle seinälle.

Ripustus on superhävytön, kakkosnelonen kiertämään seiniä tuolla ylhäällä, ja sitten vaan siihen roikkumaan, hoituu ilmarako samalla. Helppoa ja rumaa. Äänessä vaikutus näkyy mittamikilläkin mutta eipä tuo bassoihin pure yhtään. No, tällä mennään kunnollista audiohuonetta odotellessa.

IMG_20220105_151316.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Sain hankittua uuden TV:n ja piilotin kaikki laitteet sinne taakse. Hyllyllä on reititin, pleikkari ja Harman Kardon Citation Amp. Mennään ihan sisustuksen ja kuvan ehdoilla, tätä ”siistimmäksi” ei olohuonetta oikein saa. Musiikkikin kuuluu kuitenkin omaan korvaan riittävän hyvin. Ilman noita konton paneeleita tilassa kaikui tosi häiritsevästi, vieläkin on vähän kaikua jäljellä mutta tilanne parani kyllä selvästi kun sain noi levyt seinälle.
katso liitettä 152211katso liitettä 152212katso liitettä 152213
Nyt on tyyliä ja osattu soveltaa! 5/5. Kaiuttimiksi vielä valkoiset genelec 8361, niin äänikin olis parhautta. :) Nuo akustiikkalevyt on vissiin ihan perus toimistoon tarkoitettuja?
 
Juu. Akustisesti huippuunsa hiottua mustaa maisemointikangasta K-Raudasta 😄 eiköhän sen Parocin pölyt pitele.
 
  • Tykkää
Reaktiot: ed9
Oli tarkotus laittaa Rotola Pukkilan akustinen rimapaneeli. Mut suunnitelmat muuttu ku sain tarjouksen. Olis tullu lähemmäs 2ke hintaa seinälle 🥱

Seuraavaksi oli suunnitelmissa tehdä rimaseinä. Olis raksaillu 900 leveitä irtoelementtejä tallissa valmiiksi. Mut en keksiny järkevää ja ennenkaikkea salonkikelposta toteutustapaa. Peräseinään tulee nyt ainakin aluksi tummanharmaa tai musta 600x1200 Cewood levy. Tulevaisuudessa pystyy muuttaa rimalle tai muulle jos haluja.

Kattoon tulee valkoinen Cewood levy.

DSC_0163.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Ajattelin ihan jotain höylättyä lautaa 100-120mm, tuollasesta sahata ohkasempaa, jos ei sellasenaan. Vanhassa hifilehdessä tais olla joskus juttua tuollasen seinän teosta.
 
Et-listalla oli valmista höylättyä 28x45 rimaa 2.7m pitkänä. Siitä olis tehty ja joku sopiva Osmon vaha pintaan. Elementtien jatkoskohdat kankaan osalta teetti eniten harmaita hiuksia.

Helpoinhan se olis ampua viparilla listat tohon kankaan päälle mut ei kelpaa mulle ja on huonosti purettavissa ehjänä jos tarvis.
 
Mut kiva tuunata rauhas viimesenä olkkaria. Ohan täs kohta vuosi häärätty remonttia työn ohessa. Koko torpasta lähes kaikki väliseinät nurin ja kaikki lastulevyt ekoroskiin ja kipsiä tilalle. Semmonen reilu 80ek levyä ja vajaa 100 kertopuutolppaa menny ny. Ja joku rulla höyrynsulkua..
 
Back
Ylös