Kuuntelukierros Helsingissä

juha65

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
25
Kaupunki
Lapinjärvi
Eilen (20.09-07) tein pienen kierroksen pääkaupungin liikkeisiin tarkoituksena kuunnella cd-soittimia ja kaiuttimia tonnin hintaluokassa/verme.
Olin etukäteen hieman epäileväinen että kuulisinko mitään eroja cd-soittimien välillä. Yllätykseni oli melkoinen heti ekassa liikkeessä joka oli musiikin.com. Saman merkinkin eri hintaiset soittimet oli helposti erotettavissa toisistaan. Sama linja jatkui muissakin liikkeissä ja merkeissä. Cd-soittimissa arvokkaat soittimet soivat todella hyvin, oman hintaluokkani soittimet......ei ihan niin hyvin :(
Joka tapauksessa kierroksen antina oli että kotikuuntelu taitaa olla lähes välttämätön jo näinkin vaatimattomien laitteiden ja korvien :D kohdalla. Exposure ja cambridge jatkoon,kierroksen ulkopuolelta ainakin naim.

Kaiuttimissa hinta ei aivan niin selvästi seurannut omia mieltymyksiäni. Oikeastaan kaiuttimet vaativat vielä toisen kierroksen saadakseni selville edes muutaman sopivasti erilaisen verrokin kotikuunteluun.

Asiakaspalvelu oli kaikissa liikkeissä erinomaista :),mutta musiikin.com oli ainoa jossa oli naulakko asiakkaan päällysvaatteille ;)

Tämmönen sepustus tälläkertaa.
 
Mulla on samankaltaisia kokemuksia. Jos et käynyt Rega Apolloa kuuntelemassa, niin ota sekin harkintaan. Cambridgeen (640 v2) verrattuna soi neutraalimmin ja avoimemmin - mielestäni ero olisi ollut hintaeron väärti.

Mäkin käväisin viikonloppuna Musiikin.comissa. Naulakkoa en huomannut, mutta perusteellisen kaiutindemon lisäksi tarjottiin kahvia ja Digestiveä :). Lisäksi Juuso ja Ossi eivät paheksuneet rujoa Tom Waits-testilevyäni, vaan säätivät systeemejä, kunnes lauluääni saatiin luonnolliseksi ja selkeäksi.

("luonnollinen" ja "selkeä" eivät ehkä ole parhaita adjektiivejä Waitsin lauluäänen kuvailussa - mutta hyvin pelasi!)
 
Back
Ylös