Kuumaliimapistooli?

VelluPiri

Käyttäjä
Liittynyt
31.10.2006
Viestejä
315
Kaupunki
Jyväskylä
Onko riitävän "jäykkää" mdf:n liimaukseen, vai pitäydytäänkö perinteisessä(Keepperi)

EM



Korjasin otsikon t. rajani
 
Vs: kuumaliimapistooli?

Käytä hyvä mies timpurinliimaa (vähän enemmän, kuin keepperi). Laita reilusti molemmille pinnoille, lyö kamat yhteen, pane puristuksiin, pyyhi huolella purskeet ja anna kuivua ihan rauhassa.
Kuumaliima on ihan toisiin tarkoituksiin.
 
Vs: kuumaliima pistooli?

On se yllättävän lujaa ja riittää kyllä (varmaan kaiutinkotelon) kasaukseenkin lujuutensa puolesta.
Takavuosien tehdastekoisissa lastulevykaiutinkoteloissa löytyi kuumaliimavirityksiä. Niissä kontaktimuovipinnoitteisissa.

Mutta olen kyllä littunatöllön kanssa samaa mieltä siitä että timpurinliima on parempi vaihtoehto.
Syy: Kuumaliima tekee liimavälin jokaiseen liimauskohtaan, timpurinliima ei.
Liimattava kohde siis "turpoaa" jokaisen liimasauman kohdalta ja esim. kaiutinkotelon kokoamisen kanssa tulee
mukavasti yllätyksiä kun mitat eivät koteloa kasattaessa stemmaakaan.
No, siitähän pääsee sitten kun lataa vain sitä kummaliimaa rakoihin..... :p

Ongelmaa voi pienentää sahaamalla mdf-levyyn liimalle uran mutta liimasauman pinta-ala pienenee paljon ja lujuus kärsii.
 
Vs: kuumaliima pistooli?

itse en kyllä kuumaliimalla koskisi kaiutin koteloihin. puuliima tai timpurinliima siinä ne oikeat vaihtoehdot. kuumaliimat on aivan muihin tarkoituksiin. eikä varmasti tule kestämään pitemmän päälle jos ajattelet kaiuttimia ehjänä pitämään useampiakin vuosia.
 
Vs: kuumaliima pistooli?

Kuumaliimapistoolia (huom! yhdyssana) voisi sitten käyttää sisäpuoliseen saumaukseen. Eri- ym. keeperit ovat myös kimurantteja. Alkavat sitoutua varsin nopeasti, joten sauman kokoonpuristaminen on syytä tehdä nopeasti liiman levittämisen jälkeen. Tai voisi liimaa vähän ohentaa vedellä.
 
Joo, ei niistä oikein hyvä minunkaan mielestäni tule. Tuo mittatarkkuus on suurin ongelma. Toinen on tuo instant-imago. Ei sovi hifiin....

Kerran olen joutunut kummaliimalla kotelot kasaamaan kun oli niin hätäinen asiakas.
Koko hommaan oli aikaa muutama tunti, joten päätettiin valita kummaliima.

Tuon kestävyyden puolesta niissä koteloissa ei ole ollut ongelmia. Hioin levyistä vahapinnan pois jotta liima tarttui kunnolla. Ovat jo kymmenkunta vuotta olleet kovassa käytössä.

Mutta, kuten mainitsin aikaisemminkin, en suosittele, jollei ole hirveä kiire :D
 
Noissa liimalaaduissakin on aivan älyttömästi eroja. Joku halpahallin muutaman euron "kuumaliimasetissä" mukana tulevalla liimalla ei ole juuri eroa purkkaan liimana. Sen sijaan löytyy erinäisiä ammattikäyttöön(?) tarkoitettuja kuumaliimapuikkoja (ja niitäkin erilaisiin tarkoituksiin), joilla pysyy auto katossa ja MDF kiinni toisessa MDF:ssä vaikka kuinka repii tai elää. Itse käytän mm. jakosuodinten kasaamisessa ja joiden kaapeleiden suojaamisessa yhtä tällaista stydiä liimaa ja eipähän ainakaan toistaiseksi ole tullut eteen mitään, mikä ei olisi kiinni pysynyt.

No siitä huolimatta muiden tavoin en suosittele tätä puun liimaamiseen, koska siihen joka tapauksessa löytyy paljon parempiakin ja varmoja vaihtoehtoja.

-Kimmo-
 
Jep

Kiitoksia lausunnoista, asia harvinaisen selvä.
Täsmentääkö joku vielä keepperin ja timpurin liiman eron?
onko tuo kiilto 66 timpuriliimaa?

VP
 
Back
Ylös