Kuulokkeita tietokonekäyttöön

Kls

Käyttäjä
Liittynyt
2.11.2008
Viestejä
718
Juu, mulla on pari juttua, mistä haluaisin kuulla teidän mielipidettä, saada infoa, saada neuvoja.

Ensinnäkin, Olen aikeissa ostaa langalliset AKG:n K 701-kuulokkeet. Onko jotain Sennheisereitä, jotka ovat mahdollisesti parempia/yhtä hyviä, ja muuten samanlaisia? Kun saisin niitä hieman halvemmalla.

Toiseksi, kun minulla toki on vahvistin, ei välttämättä hyvä, mutta sitäkin pölysempi Kenwoodin KR-2300, tarvitsenko erillistä kuulokevahvistinta, vai kelpaako vahvistimen Phones-liitäntä, jos en ole sitä täydellistä ääntä hakemassa? Tätä olen ennen käyttänyt sekä Kossin PortaProiden kanssa, sekä Philipsin HC8652:kkosten kera.

Kolmanneksi kysyisin kaverin puolesta halpaa kuulokevahvistinta vaikka näiden AKG K 701:kkösten kaveriksi.

Kiitos näin etukäteen. :)
 
Moi,

701 ja senkun lippulaivamalleilla on todella suuria eroja, jos mahd. niin kannattaa testata kummatkin ennen ostamista. Se kummasta tykkäät riippuu aivan omista mieltymyksistäsi.

Tämän hintaluokan kuulokkeiden kanssa kannattaa kyllä käyttää erillistä kuulokevahvistinta, Akg:t vaativat ainakin jo laadukkaan dedicated vaffin ajamaan näitä, senkkujen osalta ei niin kokemusta.

Miten kalliiksi kaverisi ajattelisi halvan kuulokevahvistimen?
 
AKG:n 701:kköstä olen jo päässyt testailemaan viime kesänä eräillä messuilla Tampereella, ääni miellytti erittäin paljon. Tuo Sennheiser-juttu on vain lähinnä siksi, että saattaisin saada niitä halvemmalla, eli ei pakonomaista tarvetta päästä niitäkin testaamaan. Joksikin sekin onnistuu toki helposti, joten ei kai siitä kukaan kuole jos vaikka käyn seuraavalla viikolla testaamassa.

Kuulokevahvistimiin kun en ole näin uutena hifin puolella vielä päässyt tutustumaan, voinen pyytää teitä vaikka suosittelemaan jotain hyvää minulle, ja kaverilleni kuulemma, korjatakseni edelliseen viestiin halvan tilalle, "jotain medium-hintaista"...

Ja tietenkin hinta-laatu-suhteeltaan hyvä olisi hieno asia. :)
 
Kls sanoi:
Kuulokevahvistimiin kun en ole näin uutena hifin puolella vielä päässyt tutustumaan, voinen pyytää teitä vaikka suosittelemaan jotain hyvää minulle, ja kaverilleni kuulemma, korjatakseni edelliseen viestiin halvan tilalle, "jotain medium-hintaista"...

"mediumhintainen" on hifi-jutuissa aina vähän suhteellinen käsite, kun skaala on aivan järkyttävän suuri. samoin tietty vahvistinsuositukset riippuvat hyvin paljon käytetyistä kuulokkeista. tosin tässä taisi jo käydä ilmi, että k701 olisi mieluisa luuri ja sille sopivan vahvistimen etsimiselle on olemassa oikein oma ketjunsakin:
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?48892

vastaavasti taas nuo akg:n luureille sopivat vahvistimet eivät välttämättä loista senkkujen kanssa...
 
Senkuista kokeile HD600 mallia. Edullisempi kuin HD650 ja subjektiivisesti monet arviovat sen paremmaksi kuin isoveljensä. K701 kanssa toimiva kuulokevahvistin löytyy Heedin CanAmpista. Senkkujen (ainakaan HD650) kanssa ei kyseistä vahvistinta suositella, menee liian tumpuksi. Muita kiinnostavia kuulokevahvistimia löytyy ainakin Trafomaticilta ja Meier Audiolta.
 
Back
Ylös