Kuulokkeiden sisäänajo

rami

Käyttäjä
Liittynyt
27.8.2006
Viestejä
3 597
Kaupunki
Helsinki
Onko laadukkailla kuulokkeilla (esim. Grado SR-225 ja AKG K-701) sisäänajon tarvetta? Jos on, kuinka pitkä aika, ja minkälaisia muutoksia sisäänajo tuo ääneen?
 
Mainitsemistasi kuulokkeista minulla ei ole kokemusta, mutta omien Beyer DT-880:n ääni muuttui ajan kanssa. Suorastaan räikeä diskantti rauhoittui ja bassot saivat lisää voimaa.

Toki on mahdollista, että kaikki tämä on tapahtunut korvissa ja niiden välissä, eli kyseessä voi olla korvien tottuminen uusien luurien ääneen. Edelliset kuulokkeeni olivat nimittäin hyvin erilaiset näihin verrattuna.

Aika-arviota en osaa antaa, sillä näiden hankkimisesta on aikaa kohta pari vuotta. Ei muisti riitä niin kauas :p
 
Onhan se (usein) dynaaminen elementti siellä kuulokkeessakin eli käytön myötä esim. elementin ripustukset jne ajautuvat mekaanisesti sisään ja näin ollen sisäänajo on todellakin mekaanisesti perusteltavissa ja jopa mitattavissa.
 
200h on yleinen aika kuulokkeissa. Tuossa AKG K701:ssä se on jopa pidempi.

Tyypillisiä asioita jotka muuttuvat sisäänajossa ovat ilmavuuden lisääntyminen ja sävykkyyden lisääntyminen äänialan ääripäissä. Eli usein diskantti pää rauhoittuu ja bassoon tulee kiinteyttä ja napakkuutta lisää.

Sisäänajo ei välttämättä tule kuitenkaan aivan yhtä selkeästi joka laitteistolla esiin. Eli systeemin "huonous" voi jo rajoittaa ääntä niin, että sisäänajolle tyypilliset ilmiöt eivät muutu kuultavasti niin pitkään.
 
Vielä yleisesti; en tiedä mitä te käytätte sisään ajoon, mutta suosittelen ihan valkoisen kohinan soittoa. Lyhentää sisäänajo aikaa huomattavasti. Tähän saisi hienon viittauksen kun vain muistaisi kuka kehui, että kohina tekee ihmeitä laitteistolle. Eli en ihan yksin ole mielipiteeni kanssa.
 
Back
Ylös