Kuulokkeiden koot ja istuvuudet

  • Keskustelun aloittaja Kvli
  • Aloituspäivämäärä
K

Kvli

Lähistöllä olevissa liikkeissä ei ole kaikkia kuulokkeita joita tahtoisin kokeilla istuvuuden (ja tietysti äänenkin) puolesta ja kun tarkoitus oli hankkia kuulokkeet tod.näköisesti netin kautta(max n.150e) lähiaikoina niin ajattelin pystyttää ketjun johon voisi laittaa kuulokkeiden istuvuuksista/kokoeroista juttua. Jospa tästä joku muukin saman asian kanssa pähkäilevä saisi apua pohdinnoilleen.

Itse olen testannut seuraavia malleja(lähinnä fullsize, eli korvan ympärille tulevia kuulokkeita):

- Akg 530, K272 HD. Molemmat näistä tuntuivat kuitenkin aika hyviltä.
- Goldring DR-150, Tämä oli siinä ihan rajoilla että korva sopi eikä painanut. Muuten tuntuivat kohtalaisilta, mutta luulen ettei pidemmässä kuuntelussa olisi olleet niin huomaamattomat.
- Grado Sr-xx, Ei kovin hyvä istuvuus, vaikea kuvitella että pitäisi tuntikausia putkeen.
- Sennheiser Hd201, Liian pienet ja muutoinkin hieman karun oloiset. Ei toisaalta ihme kun hinta n. 20e uutena.
- Sennheiser Hd215, Olivat miltei yhtä huomaamattomat päässä kuin Hd5xx-sarjalaisetkin.
- Sennheiser Hd515, hd555. Näissä oli loistava istuvuus, sekä koko. Ei kiristänyt tai puristanut.
- Shure 240/440, Tuli hieman nuo Sennheiserin hd201:et mieleen näitä kokeillessa. Liian pienet, sekä aika muovisen oloiset.

Ovatko esim. Akg:llä suurin osa eri malleista samankokoisilla kupeilla? Miten Sennheiserillä muuttuu runko, ilmeisesti 5xx-sarjalaiset ovat likipitäen identtisiä istuvuudeltaan mutta 600-sarjalaisissa tapahtuu muutoksia? Miten Beyerit ovat verrattavissa esim. Senkun 5xx-sarjalaisiin kooltaan ja istuvuudeltaan?
 
Ylös