Kuulokkeiden johdon korjaaminen

Soininen

Käyttäjä
Liittynyt
29.10.2009
Viestejä
438
Kaupunki
Helsinki
Ensiksi tunnustan olevani täysin kokematon ja taidoton elektroniikkalaitteiden korjaamisen ja rakentamisen suhteen nyt kuitenkin Gradojen johto rispaantui poikki ja miespisteiden kerämiseksi haluaisin korjata sen itse. Eli kysymys kuuluukin että minkälaisen kolvin tarvitsen, minkälaista tinaa tarvitsen ja mitä muuta kannattaa huomioida?
Olen pahoillani jos kysymykset kuulostavat hölmöiltä, mutta lähtötasoni on oikeasti täysi nolla.
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
17 610
Kaupunki
Tois pual jokke
Oletkos käynyt lainkaan katsomassa mitä Head-Fi:ssä on mahdollisesti kirjoitettu aiheesta?

http://www.head-fi.org/search.php?search=grado+recable

Mikä Gradon malli on kyseessä?

Jos sinulla ei ole ennestään mitään työkaluja tai tarvikkeita, niin jos kuvittelet säästäväsi tekemällä tuon itse niin olet väärässä. Todella väärässä. ;)

Vaikka melkoisen helppohan tuon pitäisi olla. Vaihtoehtona toki on että teetät siihen uuden johdon jossain huoltoliikkeessä.

Kolvi pitäisi olla melkoisen pienikärkinen ja tinan suhten nyt ei pitäisi olla kovin suuria vaatimuksia. Sopivaa johtoa tietysti tarvitset sekä joko sen 3.5mm tai 6,3mm jakin. Johdon osalta pieni vaikeuskerroin syntyy siitä jos haluat Y-kappaleen siihen johdon väliin. Sellaisia kun ei valmiina juuri mistään löydä. Näppärimmät toki tekevät vaikka itse. Vinkkejä löytyy varmaan hyvin tuolta Head-Fi:n puolelta.
 

Soininen

Käyttäjä
Liittynyt
29.10.2009
Viestejä
438
Kaupunki
Helsinki
Ymmärrän kyllä että hintaa näin tulee enemmän, mutta isolta osin tässä on kyse itsekehitysprojektista. Johdosta pohdin että leikkaan vaan pari senttiä pois enkä vaihtaisi koko johtoa.
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
17 610
Kaupunki
Tois pual jokke
Ok, sitten ei muuta kuin go-for-it. :)

Elikkäs pieniteräinen kolvi ja pätkä tinaa riittää alkuun. Hyvä olisi toki olla myös vaikka kaapelinkuorija (pienellä terävällä veitsellä varovasti toimien voi pärjätä) ja pätkä tinanimusukkaa (jolla saa ne vanhat tinat pois).

Gradon aukaisun ohjeet varmaan löytyy tuolta Head-Fi:stä. Itse en ole omiani aukonut kertaakaan, joten en tiedä miten se Gradoissa tapahtuu.

Ne vanhat johdot saattavat tosin olla jo yhdestä tai toisesta muustakin paikasta lähes finaalissa. Oman kokemuksen mukaan tuollainen palan pätkäisy kun ei anna kuin hetken lisäaikaa.
 

Soininen

Käyttäjä
Liittynyt
29.10.2009
Viestejä
438
Kaupunki
Helsinki
Tää proggishan meni yllättävän hyvin. Kovin kaunista juotosta tosin ei tullut, mutta ääni kuuluu kuin ennenkin. Eniten arvelutti kuumaliiman pehmentely kiehuvalla vedellä ja lautasella.
 
Ylös