Kuulokkeet kotiteatteriin

ile

Käyttäjä
Liittynyt
14.11.2008
Viestejä
64
Eli,

Tässä olen lueskellut aika paljon eri kuulokkeista, ja noin yleisesti ottaen AKG K-701:tä on kehuttu myös kotiteatterin kaveriksi.

Itselläni ei kuitenkaan ole mitään vahvistimia/kuulokevahvistimia (ainakaan vielä), ja ne tulisivat aluksi ainakin TV:n kuulokelähtöön kiinni. Olen lukenut että kys. luurit vaativat paljon muulta laitteistolta, joten ovatko ne turhan kalliit/huonot tällaisessa yhdistelmässä?

Mitä muita kannattaisi tutkia? Sennheiserin HD555:tä kokeilin ja ääni kuulosti mielestäni tunkkaiselle. Beyerdynamicin DT-770 saattaisi sopia elokuville?

Ääni on toki tärkeä kriteeri, mutta niin myös mukavuus, k701:t tuntuivat hyviltä päässä. Eivät saisi osua korviin (ne kun kipeytyvät herkästi).

Vai korjaantuisiko tuo AKG-ongelma kuulokevahvistimella? Eli jos vaikka ostaisi pro-ject headbox 2:n ja tökkäisi sen TV:n rca-plugeihin (R/L out) niin tulisiko näin hunajaista ääntä? :)

Tällaista pohdintaa. Jos jollain on mielipiteitä/kokemuksia niin niistä kiitos etukäteen.
 
K701 vaatii ehdottomasti erillisen kuulokevahvistimen, jotta saat kaiken irti niistä. Hunajaa äänestä tuskin tulee missään vaiheessa jos lähteenä toimii TV:n ulostulot.

Leffoja varten DT770 voisi olla oiva valinta. Ei ainakaan bassoista tule pulaa noiden kanssa. En ole koskaan kuullut tuon bassokkaampia kuulokkeita ja on noita luureja käynyt näillä korvilla vaikka minkälaisia. :)
 
Itseasiassa minua vähän häiritsee jos joku alue on korostunut luonnottomasti/liikaa, kuten DT-770:n kanssa voisi kuvitella. Jos k701:llä ei ole varsinaisia ongelmia niin ne olisivat varmaan hyvät/tasapainoiset.

DT-880 voisi olla myös vaihtoehto, tosin sen impedanssi oli 250 ohmia, mikä saattaa olla liikaa tv:n ulostulolle...
 
ile sanoi:
Itseasiassa minua vähän häiritsee jos joku alue on korostunut luonnottomasti/liikaa, kuten DT-770:n kanssa voisi kuvitella. Jos k701:llä ei ole varsinaisia ongelmia niin ne olisivat varmaan hyvät/tasapainoiset.

DT-880 voisi olla myös vaihtoehto, tosin sen impedanssi oli 250 ohmia, mikä saattaa olla liikaa tv:n ulostulolle...

DT880 taas on melkein DT770:n vastakohta. Ovathan ne rakenteeltaankin erilaiset, mutta DT880:ssä tuo bassopuoli taas on hieman vaimea. Todella avara, selkeä ja tarkka soundiltaan.

K701 on todella tasapainoinen soundiltaan. Itsellä vaivasi hieman turhan räikeät korkeat äänet noilla, mutta se voi toki johtua oheislaitteistostakin. Joku kuulokevahvistin kannattaa kuitenkin katsoa noille.
 
Suosittelen lämpimästi Denonin AH-D2000:ia. Sisäänajon jälkeen ovat mainiot myös elokuvien ja TV:n katsomiseen ja bassopuoli on voimakas, muttei varmasti niin älytön kuin Beyerin 770.
 
Hienoa, kiitos neuvoista ja AH-D2000 -vinkistä. Tuon kuulokkeen tiesin, mutta en ollut pitänyt sitä niin varteenotettavana koska se ei kai ole ihan niin yleinen (ja turvallisinta lienee valita joku suosituimmista :)) ... Joten laitetaan tuokin listalle.

Seuraava kysymys ei liity suoraan kuulokkeisiin, mutta kuitenkin. Sori jos on aloittelijamainen kysymys:

Onkohan tehty sellaista suurta innovaatiota, missä olisi integroitu hyvä kuulokevahvistin normaaliin kotiteatterivahvistimeen? Siis kuulokevahvistin sellaiseen vahvistimeen jossa on ulostulot >5:lle kaiuttimelle, erilaisia audio-dekoodereja jne. kotiteatterikäyttöön?

Tai jos ei "kotiteatterivahvistimeen" niin vahvistimeen ylipäätään, vaikka 2-kanavaiseen?

Jotenkin ei ole tuollaista tietoa löytynyt, vaikka luulisi olevan tarpeellinen monelle. Siis miksi pitäisi olla erillinen pieni purkki kun sen voisi helposti rakentaa itse vahvistimeen?
 
AV-vahvistimissa on kuulokeanto toteutettu yleensä kytkemällä kaiutinanto resistorin lävitse kuulokeantoon. Suurin osa kuulokkeista taasen on suunniteltu pieni-impedanssisille annoille. AV-vahvistimien kuulokeantoa käyttääkseen olisi hyvä valita kuuloke joka ei muuta taajuusvastettaan suuresti isommilla antoimpedanseilla. Esimerkiksi Beyerdynamic:t on suunniteltu isoja antoimpedansseja silmällä pitäen, joten ne ainakin ovat turvallisia vaihtoehtoja. Taitavat Sennheiseritkin kuulua samaan kastiin, ainakin GRAHAM SLEE SOLO(120ohm antoimpedanssi) on monasti suositeltu kuulokevahvistin HD650:lle.
 
Tämä selvä. Nyt tulee tietty mieleen että vahvistimeen voisi laittaa napin jolla antoimpedanssia voisi säätää :) Mutta parasta varmaan lopettaa tämä pohdinta kun en ole audio-insinööri.

Ilmeisesti siis kuulokevahvistin kannattaa valita niin että sen antoimpedanssi ja kuulokkeen impedanssi kohtaavat (jos oikein ymmärsin?).
 
ile sanoi:
Ilmeisesti siis kuulokevahvistin kannattaa valita niin että sen antoimpedanssi ja kuulokkeen impedanssi kohtaavat (jos oikein ymmärsin?).

Jos tarkoitat että impedanssit olisivat samat (Zout = Zin) kuten jossain impedanssisovitetussa siirtolinjassa, niin ei. Oikea tavoite olisi mahdollisimman alhainen antoimpedanssi. 1 ohm tai alle olisi paras, alle 10 ohm hyvä, mutta jonnekin 30 ohmiin asti useimmille kuulokkeille ok. Sähköinsinörtit saavat korjata jos tämä meni väärin..

Laitteissa, missä kuulokevahvistin on jälkikäteen lisätty pakollinen paha, antoimpedanssi on usein satoja ohmeja.
 
Lebenin integroiduissa on erinomainen kuulokevahvistin. Hyviä vahvistimia ovat muutoinkin.
 
Tuo impedanssi olikin vähän hankalampi asia, tuolta löytyi mm. asiasta selostusta:
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=148470

Siitä voisi (imho) kirjoittaa vaikka artikkelin + kuulokevahvistimista yleensä. Kuulokevahvistin on edelleen vähän mystinen juttu vaikka näitä asioita on tullut luettua jo hetken aikaa.

Eli käyttö (miten se kytketään laitteistoon) ja nuo perusperiaatteet...

Tämä siis näin lukijavinkkinä jos aiheet uhkaavat loppua.
 
St Paulsin äänestä muuten sanottiin että K-701:n valmistus on lopetettu ja ovat heiltä loppuunmyydyt. K-701:n jatkosta jäi hieman erilainen käsitys mm. tuosta k-702-threadista ja akg:n sivuilta. Mutta ehkäpä täytyy laittaa kuitenkin k-702 yhdeksi vaihtoehdoksi.

k-601 kuulosti hyvältä ja tuntui muuten päässä mukavilta kun joskus kuuntelin, joten siitä(kin) tämä akg-kiinnostus.
 
AKG K-601 saattaisi olla parempi vaihtoehto. AKG-701 taasen on enempi laadukkaille äänitteille, lähteelle ja vahvistimelle paremmin sopiva.
 
K-601 oli joskus vaihtoehto, kunnes huomasin että spekseissä lukee "250 ohm" ja nettisurffailun jälkeen päättelin että sellaiset vaativat oman kuulokevahvistimen.

Mutta en (todellakaan) tiedä :) Jos ne toimivat niin olisivat varmaan aika hyvät.

Edit: olikin 120 ohm - liekö tuo parempi tv:n lähdölle?
 
Kyllä televisiostasi tarpeeksi lähtee tehoja noille, eriasia onkin pidätkö äänenlaadusta. Sitä varten hifiharrastajat vahvistimia+dac ostelevat. Vaihtoehto on ostaa erittäin helppokuormainen kuuloke, Philips SBC-HP1000 ja Audio-Technica A900 tulevat ensimmäisinä mieleen.
 
Toki kuulokevahvistin on myös yksi vaihtoehto (aloitusviestissä puhuin siitä). Tosin se on hieman epäselvää että riittääkö sellainen jos sen tökkää tv:n ulostuloihin.

Eli siksi tuossa myös ehdottelin artikkelia kuulokevahvistimen käytöstä - millaisiin laitteistoihin ja kytkentöihin sellaiset on sopivia.
 
Kyllä vahvistin käy televisiosi ulostuloon kiinni, oli se sitten 3.5mm - rca kaapelilla taikka suoraan rca-lähdöllä jos sellainen löytyy. Kuitenkin TVn ääni ei ole sieltä parhaimmasta päästä, K-701 armottoman soundinsa takia ole paras mahdollinen vaihtoehto digi-TV:n jatkeeksi.
 
lator sanoi:
Lebenin integroiduissa on erinomainen kuulokevahvistin. Hyviä vahvistimia ovat muutoinkin.

Joo, kysyjä varmaan haluaa ostaa 4000 egen putkivahvistimen telkkarin katsomiseen.
 
Hifimaailman testissä 3/2008 todettiin, että antoimpedanssin vaihtelulla ei ollut juuri mitään vaikutusta
Denonin AH-D2000 -kuulokkeeseen, joten sopii sekä isolle että pienelle impedanssille (kunhan antoteho
riittää).
 
Back
Ylös