Kuulokkeet haussa

Semu

Käyttäjä
Liittynyt
23.8.2009
Viestejä
7
Joop, vanhat kuulokkeet ei mitään erityistä hifiä ole ja nyt olisikin haussa paremmat. 150€ budjetilla ollaan liikkeellä ja jokainen uhrattu euro on opiskelijalle suuri määrä. Kuulokkeiden pitäisi myös soveltua pelaamiseen edes jollain tavalla. Musiikkityyli pääasiassa rockin puolella, mutta jotain rauhallisempaakin tulee kuunneltua.

Denonin AH-D1001 tuli katottua, onko mistään kotoisin?
 
Kuules, suuntaa johonki hifiliikkeeseen paikan päälle ja kuuntele vaikkapa mitä heillä on tarjota. Päätä sieltä sitten itelles mieleinen. Muutamia avainsanoja tuossa hintaluokassa voisi olla esim. Grado ja Sennheiser. :) Gradoahan kehutaan ehkä rokkipuolen kuulokkeeksi, ja itsekkin Gradot omistavana voin sanoa että perää siinä on. Tulevaisuudessa voit sijoittaa kuulokevahvistimeen/parempaan äänikorttiin, jos sellaista ei nykyään löydy. Se ajaa asioita taas paljon eteenpäin.
 
Gradojakin on harkittu, mutta lukemani perusteella pitkillä kuuntelusessioilla mukavuus ei ole mikään kovin hyvä. Senkkuja taas on tunnuttu kritisoivan ponnettomasta bassosta.
 
Gradoilla on tuo ongelma, mutta ne tyynyt (bowl pad, google) pehmenevät ajan kanssa, ja lisäksi oli joku keino pestä niitä saippuavedellä, niiin ne olisivat pehmittyneet siinä? Omissa Senkuissa (HD 202), jotka nyt soivat päässä nyt ei ainakaan bassosta ole puutetta. Täydellisiä kuulokkeita ei saa 150e, mutta hyvät saapi. Joten mene liikkeeseen ja kuuntele ja tunnustele mikä lienee paras.
 
Mukavuus - on sitten kyse Gradoista tai mistä tahansa muista - on yksilöllistä. Minulla Gradot voi olla tuntikaupalla päässä, eivätkä paina merkittävästi. Mukavuustekijöiden osalta muiden ihmisten suosituksiin ei kannata luottaa sitten yhtään.
 
Minulla Philipsin SHP 8900:t
istuu tosi hyvin päähän ja sopivat perus vahvistimiin ja cd- soittimiin. Jos hyvät kuulokkeet haluaa niin varmaan kannattaa käydä kaupoissa katsomassa ja koekuuntelemassa - Ehkä kotidemokin.
 
Alessandro MS-1. Hintalaatusuhteeltaan lyömätön luuri ja jää viel 50 euroa kaljaan. Toimii lähteestl kuin lähteestä. Ja paljon parjattu Gradon istuvuus on aivan yksilökohtaista. Mun valtavan isoon päähän ei ole mitkään luurit istunut Gradoja paremmin.
 
Täällä kanssa Gradot ja istuu hyvin omaan päähän ja toimivat rokilla kyllä parhaiten. Pelaamisesta en vain tiedä kun Gradoilla tunnetusti on aika suppea äänikuva joten miten ne sitten soveltuvat pelaamiseen. Kuulopuheiden perusteella rokille ja peleille voisin suositella Audio Technican ATH-AD700 luureja noissa pitäisi olla hyvä äänikuva ja soveltua rokille ihan oksti.
 
Semu sanoi:
Senkkuja taas on tunnuttu kritisoivan ponnettomasta bassosta.

Sennheiser HD555 omistajana en ihan täysin tätä allekirjoita. Sennheiserillä on monia malleja ja yleistys ei välttämättä aivan täysin toimi. HD555:ssä on aika lämmin saundi, eli bassopää on diskanttia selkeämmin esillä. Saundi on hieman pyöristelevä eli paikat ei irtoa hampaista kattoon kompuroidulla nykyrokilla. Bassoa tulee paljon, mutta ei tuo erityisen löysältä vaikuta tuplabasaritulituksellakaan testatessa. Tässä tosin vaikuttaa myös kuulokevahvistin jonkin verran. Tietokoneen integroitu äänikortti esim. ei välttämättä luureja aja kunnolla. Eli: pyöristelevä eikä erityisen neutraali, mutta ainakin omille korville tuossa hintaluokassa kelpo suoritus miellyttävyyden ja meiningin suhteen. Eikös esim HD595/600 pitäisi olla jo selkeästi "hifimpi" ja neutraalimpi.
 
Voisin allekirjoittaa lähes sanasta sanaan ylläolevan kanssa omat kokemukset Sennheiserin HD 570- mallista. Bassopään pyöreys ja suurpiirteisyys vielä korostuivat, kun verrokkina kuuntelin AKG 702:ia Heedin CanAmpilla ryyditettynä. Noh, ehkä itse olen enemmän kaupalliseen loudness- soundiin kallellaan ( ???), mutta 702:en neutraalius oli itselleni ehkä liikaa. Eikä niistä oikein bassoa tuntunut irtoavan, ainakaan omaan korvaan sopivaa.
 
Itellä on gradot 325 osta sellaiset vaikka vähän maksaakin todella hyvät.
 
HD570 ei valitettavasti ole kovin hyvät kuulokkeet hifimielessä. Olen omistanut nuo jo kymmenkunta vuotta ja ainoa syy miksi ne ovat edelleen talossa on niiden ylivertainen mukavuus. Tästä syystä ne ovat tyttären uniluureina.
 
Gretch sanoi:
HD595/600 pitäisi olla jo selkeästi "hifimpi" ja neutraalimpi.

Näitä kahta ei mielestäni kannata verrata toisiinsa. Hyvin erilaiset soundiltaan ja laadultaan. HD595 omasta mielestä tukahtunut ja rajoittunut taajuusvasteeltaan. HD600 taas (IMO) oikea kuuloke, soundiltaan tummahko. ponneton bassopää ei kyllä ole, paremminkin neutraali pyöreähköllä vivahteella. Tummuus tulee erittäin rauhallisesta yläpäästä. Erittäin mukavat ja istuvat päässä.

Taannoin tuli testattua useitakin kuulokkeita ja joitakin jopa omistettua, HD600 oli ainoa joka siitä rumbasta jäi taloon. Suosittelen kuuntelemaan, etenkin käytettynä näitä saa soppelihintaan.

Tällä hetkellä olen totuttelemassa Gradojen soundiin, RS-2i edustaa sitten taas ihan toista laitaa verrattuna senkkuihin. Ilmavat, kevyet, niin soundiltaan kuin fyysiseltä olemukseltaankin. Toki nämä ovat jo ylemmässä hintaluokassa.

Pointti? se iänikuinen jankutus koekuuntelusta ja omista preferensseistä :) kannattaa kuunnella jos vain millään mahdollista.
 
jlaakso sanoi:
Pointti? se iänikuinen jankutus koekuuntelusta ja omista preferensseistä :) kannattaa kuunnella jos vain millään mahdollista.

Allekirjoitan tuon täysin! Minä tein muinoin kuulokevalintani ostamalla (lähinnä jenkeistä) vähän käytettyjä kuulokkeita ja kokeilemalla niitä pitkään kotonani. Sitten taas laitoin karsitut myyntiin kotimaisille palstoille ja lähes poikkeuksetta jäin omilleni tai sain jopa vähän voittoa. Lopputuloksena minulla on kahdet hyvät luurit talossa eikä noita pahemmin tulekaan enää testailtua.
 
Pitänee varmaan käydä kuuntelemassa, kun sitä niin moni suosittelee. Tämä oli toki tiedossa, mutta jonkunlaista rajausta potentiaalisiin vaihtoehtoihin piti saada. Sujuuko Gradoilla esim. Jason Mrazin kuunteleminen?
 
Semu sanoi:
Sujuuko Gradoilla esim. Jason Mrazin kuunteleminen?

Spotify:sta striimattuna, ei tämä pöllöltä kuulosta. Akustinen musiikki tuntuu toistuvan erittäin kivasti näistä. En tosin tunne Jason Mraz:ia ja nämä renkutukset eivät oikein ole makuuni (ainakaan vielä), mutta ääneellisesti en pahaa sanaa sano.
 
Jotta valinta ei ole yhtään helpompaa, niin eipä tuo Jason kuulosta yhtään hullummalta myöskään Senkuilla (HD485 tässä tapauksessa, joka on useamman luokan halvemmassa sarjassa). Mutta kallimpia ja halvempia senkkuja ja gradoja kuunnelleena sanoisin, että jos luureista virtaa enemmän tuollaista Jason Mrazin tyyppistä letkeää fiilistelyä, niin itse ainakin kallistuisin senkkujen lämpimään ja mukavaan äänimaailmaan. Gradot, kuten moni onkin jo aiemmin maininnut, ovat parhaimmillaan juuri nimenomaan rokin ja raskaamman osaston kanssa.
 
^väitän vastaan, mutta vain omalla mielipiteelläni :) Gradoilla esim. akustinen kitara on parasta mitä olen kuullut. Ei se huonoa ole omilla senkuillakaan (HD600), mutta gradoilla elävämmän ja paremman kuuloista.

Mielestäni ei muutenkaan kannata tuomita valmistajia jonkin genren osaajiksi, kuten Gradoja rokille ja senkkuja fiilistelyyn. Jos kategorisointia pitää tehdä, niin mieluummin niinpäin, että kuuntelija pitää enemmän jonkin valmistajan ja/tai mallin soundista. Minä mm. olen parhaimmillani Gradoilla. Senkuilla olen vähän sinne päin :D
 
Back
Ylös