Kuulokevahvistin

esko74

Käyttäjä
Liittynyt
24.5.2010
Viestejä
36
Aloittelijalta kysymys: Voiko kuulokevahvistimen pistää vahvistimen rca-out liitäntään? Vahvarina on harmanin avr 335 ja siinä on linjaulostulo.
 
Luin vähän näitä keskusteluja ja rupesin miettiin, että kannattaisiko ensin ostaa kuulokkeet vai vahvistin(siis on ennestään kuulokkeet, mutta ei mitkään hyvät)? Molempien ostoon samalla ei oikein ole varaa
 
esko74 sanoi:
Luin vähän näitä keskusteluja ja rupesin miettiin, että kannattaisiko ensin ostaa kuulokkeet vai vahvistin(siis on ennestään kuulokkeet, mutta ei mitkään hyvät)? Molempien ostoon samalla ei oikein ole varaa

Vaikka CD-soittimien ja (integroitujen)vahvistimien kuulokeliitännät on erittäin kirjavaa tasoa, vaikuttaa
kuulokkeet kuitenkin enemmän ääneen, joten suosittelen kuulokkeiden ostoa ensin. Jos kuulokeliitännän
ääni on aivan surkea (suorastaan viallinen), sitten ensin vahvistin.
 
Asia ei valitettavasti ole niin yksinkertainen kuin luulisi. Kuulokkeilla on herkkyyksissä yli 40dB eroja 1mW teholle ja impedansseissakin yli satakertaisia eroja. Jos haluaa yleispätevän kuulokevahvistimen, niin hinta hiukkasen pomppaa kun pitää kyetä tarjoilemaan riittävästi tehoa herkkyydeltään hyvin vaihteleville kuulokkeille ja selvitä aivan erilaisista impedansseista.

t. jjahifi
 
Ehkäpä kaikesta huolimatta kannattaa ensin ostaa ne kuulokket joista pitää ja sitten kun on varaa, niin etsii niille sopivan (hyvän) vahvistimen.

Vaikeeta se tosin voi olla ja matkan varrella saattaa tulla huteja.

Käytettyjä kyttäämällä pääsee halvemmalla ja voi vähän minimoida niiden hutien kustannuksia.
 
Lainataanpas jo olemassa olevaa threadia.
Olisiko suosituksia edukkaasta kuulokevahvistimesta 600 ohmisille kuulokkeille. Ajelin kokeeksi RA-1 kloonilla, mutta eipä tuntunut luonnollisestikaan aivan erinomaisella tavalla toimivan, mutta M-audion ulkoisella äänikortilla jo oikein lupaavasti.
 
Putkarit antavat voltteja ja ovat siksi hyviä ajamaan korkeita impedansseja. Virtaa putkareista taas ei tule häävisti (yleensä) ja tehot jäävät vaatimattomaksi matalia kuormia ajettaessa ja putkarit voivat kohista mikä ei ainakaan itseä houkuta kuulokekuuntelussa. Trankkuvahvarit taas antavat hyvin virtaa, joten tehoa piisaa hyvin mataliin impedansseihin. Yleispätevä transistorivahvistimen, kuten threadissa aiemmin mainittu, tulee olla melko järeä. Täydellisen jännitelähteen tavoin toimivan vahvistimen ollessa kyseessä tehoa olisi hyvä tulla 32 ohmiin nelisen wattia, jotta tehoa piisaa myös 600 ohmiin. Esimerkiksi tässä GD audio vahvarissa piisaa tehoa ihan mukavasti eikä hintakaan ole paha.
 
^

Kiitos Legis kommentistasi. Jouduin muutamaan kertaan lukemaan sen läpi, ennen kuin sisäistin kaiken tuon. Tuossa on kyllä hyvä info vahvistimen teknisten vaatimusten asettamiseen.
Tuo GD audion vehjes vaikuttaisi kiinnostavalta peliltä, joten menee tarkkaan harkintaan. Esivahvistimena tuon käyttäminen voisi olla varteenotettava vaihtoehto rajallisesta inputmäärästä huolimatta. Jokin putkitoiminen etu-/kuulokevahvistin myös asialistalla.
 
Back
Ylös