Kuulokevahvistin kokemuksia

mtuo

Käyttäjä
Liittynyt
10.2.2007
Viestejä
21
Tervehdys,

Ajattelin tutustua tulevaisuudessa kuulokkeiden mielenkiintoiseen maailmaan. Kuulokkeiksi on hyvin suurella todennäköisyydellä tulossa Sennheiserin 650:set. Kuuntelen monenlaista musiikkia, mutta eniten kuitenkin raskasta, hevistä mörköön. Tarvittaisiin hieman apua ja kuuntelukokemuksia seuraavista kuulokevahvistimista eli Lehmann Black Cube, Heed Canamp ja Graham Slee Solo. Muistakin vahvistimista saa laittaa kokemuksia ja nuo valitsin alkuun tämän foorumin ja Head-fi:n pohjalta.

Toisena kysymyksenä on, että mistä noita kannattaa ostaa? Saako Suomesta kilpailukykyiseen hintaan? Saa tarjota myös käytettyä, jos sellainen löytyy.
 
Jos kuuntelet raskasta musaa pääasiassa, niin hyvä vaihtoehto Senkuille on Gradot. Gradoja + Lehmannia pääsee testaamaan mm. Kruunuradiossa Helsingissä. Gradoja + Musical Fidelityn V3:sta voi testata Hifihuoneella Tampereella.

Mulla itselläni on sigussa näkyvä setti ja se on ehdottomasti parhain setti raskaalle musalle mitä mulla on ollut (AKG K701, Sony SA5000, Corda Headfive).

Mua kiinnostaisi kuulla omia Gradoja Little-Dot Mk3:n perästä. Vois tuoda hiukan lisää lämpöä putkitoimisuutensa takia Heediin nähden.

Ebayta kannattaa tutkiskella esim. just Little-Dottien ja Gradojen suhteen. Toinen hyvä paikka on http://www.head-fi.org
 
Audiostarilla Helsingissä on myös Grado + MuFi X-can V3 settiä...
 
Seba sanoi:
Tumppu ääni ja potku loppui kesken K701:llä.

Outoa kun oon kuullut kehuja dt-880 kanssa ja dt-770 että potkua riittää ja hintalaatu suhteen aika hyvää luokkaa..
Jos tuo headfive on ihan schaissea niin mitä kannattaisi sitten katsoa tilalle kun nyt ei ole sitä 800e pistää heti ekaks vaffariin kun kuulokkeetkin hommaamati ;)

k701 oon sitten taas muutamasta paikasta lukenut että on parilla muullakin vaffilla kokeiltaessa ollut hieman laimeahko, voipiko olla että h5 ei vaan sovi niille luureille ?
 
Joo ei Headfivessa vikaa ole. Hyvä vahvistin ja olin niin kauan tyytyväinen kunnes testasin Heediä. AKG:t ovat sieltä vaikeimmasta päästä ajaa. Jos olet Beyereita hommaamassa niin pitäis toimia ihan hienosti.
 
@doqu: Minullakin oli aikaisemmin HeadFive ja DT-880:t, ja ne ovat kyllä ihan oivallinen yhdistelmä. HeadFiven basso on aika muhkea, joten se on sitten makuasia, että pitääkö sellaisesta vai hieman kuivakammasta.

Jos HeadFiven päädyt ostamaan, niin sen kanssa kannattaa sitten kiinnittää huomiota välikaapelien valintaan. Tavalliset kuparijohdot tai hopeiset/hopeoidut käyvät hyvin, mutta paksuista (0,50mm2) tinatuista johtimista tehdyt kaapelit (esim. Cordial CSF-250, ViaBlue NF-S1) tekevät soundista todella tumpun ja laiskan kuuloisen. Tai ainakin näin kävi NAD S500i CD-soittimen kanssa, en tiedä mikä olisi lopputulos muiden soittimen kanssa.
 
Itse olen senukan onnellinen omistaja, enkä osaa sitä vertailla muihin. Mutta kuulokevahvarit on tutumpia.
CanAmp ei kuulosta hyvältä senuilla, päinvastoin laiskalta.
Black cube saattaa kuulostaa nopealla kuuntelulla hyvinkin mielyttävältä, kuten itselläni, mutta jo pikaisella vertailulla huomasin sen diskantin olevan metallinen. Olen kuullut myös, että moni on vaihtanut black cuben pois myöhemmin samaisesta syystä. Siihen kuulemma kyllästyy pian.
Graham lisää bassopäätä verrattuna muihin vahvistimiin. Toisaalta jos luotat lähteeseesi, niin tässä hintaluokassa en väittäisi basson enää olevan häiritsevä. Taajuudet soivat silti balanssissa. Seuraava kysymys onkin millaista bassoa haluaa, kuivaa vai viettelevän pehmeää? Näistä valitsisin, ja kas, valitsinkin grahamin solo mc:n.

Toisaalta et ole ajatellut putkitoimista vahvaria?

MF:n xcan v3 on mielestäni hieman kallis suhteessa ansioihin.
 
Mitenköhän nuo senkun hd650 mahtaa toimia cordan headfivellä ?
 
HD650 omaa jo valmiiksi varsin tukevan alakerran ja ääni on monen mielestä "verhoutunut". Koska omistamani HeadFive korosti samoja asioita, luulen että yhdistelmä ei ole paras mahdollinen. Ainakin HD600+H5 jätti melko tumpun vaikutelman ja HD600 on kirkkaampi soundiltaan kuin HD650. Esim. DT880 olisi varmasti parempi kaveri H5:lle.

Kannattanee kuitenkin ottaa nämä kommentit Grado- ja K1000-miehen mielipiteinä...
 
Myös noita sr-225 oon miettinyt, mites onko ne niin huonot päässä kun mitä monet valittaa ?
Ei kellään kokemuksia sr-225 head5 yhdistelmästä ?
 
doqu sanoi:
Myös noita sr-225 oon miettinyt, mites onko ne niin huonot päässä kun mitä monet valittaa ?
Ei kellään kokemuksia sr-225 head5 yhdistelmästä ?

Vahvistin ei ole tuttu, mutta Gradoja on pyörinyt talossa senkin edessä. Bowleilla ei kyllä kuuntele mielellään yli 5h sessioita, muuten alkaa korvat hiukan punottamaan. Omaan päähän nuo sopii ainakin hyvin ja se mitä tulee äänenlaadussa takaisin niin ihan mielelläänhän noita päässä pitää.
 
doqu sanoi:
Myös noita sr-225 oon miettinyt, mites onko ne niin huonot päässä kun mitä monet valittaa ?
Ei kellään kokemuksia sr-225 head5 yhdistelmästä ?

sr-225 sopii päähäni hyvin, mutta vahvari outo. Itselläni Naim Headline, eikä upgrade tarvetta tuolle puolelle oikein ole, mutta pääasiallisesti kuuntelen kaiuttimilla.
 
Kokeilemieni kuulokevahvistinten kirjossa ylivoimaisesti parasta hinta/laatua tarjoaa amerikkalainen Singlepower. Toimitusajat ovat pitkät, mutta tuotteet ovat laadukkaita ja tyylikkäitä. Hinnat ovat myös erittäin edulliset verrattuna Suomen yleiseen tarjontaan. Putkien kanssa voi ääntä sitten viilata haluamaansa suuntaan.
 
lator sanoi:
Kokeilemieni kuulokevahvistinten kirjossa ylivoimaisesti parasta hinta/laatua tarjoaa amerikkalainen Singlepower. Toimitusajat ovat pitkät, mutta tuotteet ovat laadukkaita ja tyylikkäitä. Hinnat ovat myös erittäin edulliset verrattuna Suomen yleiseen tarjontaan. Putkien kanssa voi ääntä sitten viilata haluamaansa suuntaan.

Eräs tanskalainen kaveri odotteli yli vuoden vahvistintaan vaikka jatkuvasti lupailtiin että "Kyllä se kohta valmistuu". Olen huvittuneena seuraillut aikanaan tuota Head-Fi:n Singlepower -ketjua. Toimitusajat tällä puljulla ovat kyllä aivan omaa luokkaansa. En tiedä onko muutosta jo tapahtunut, mutta syytä olisi.

Vain yhtä heidän vahvistintaan olen kuullut (Singlepower Supra), joka oli Gradoja silmällä pitäen modailtu ja rakennettu. Hyvältähän Gradot sitten sillä kuulostivatkin.

Hinnat vaikuttaisivat joidenkin vahvistimien osalta kyllä todella houkuttelevilta, mutta sitten taas joku kämmenen kokoinen pikku laatikko voi maksaa $1500. Mutta enpä sitten tiedä.
 
Jatketaanpa tätä ketjua:

Ear vs. Solo

pienisoloear.jpg


Rega Ear (ovh 250) ja Graham Slee Solo “Intro” (ovh 449) lienevät ns. entrylevel vahvareita ja korvasin edellisen jälkimmäisellä sen suuremmitta vertailuitta. Ear päätyi tietokoneelle ja Solo hifipuolelle. Sain sitten aikasiksi hieman testailla oliko tuossa vaihdossa mitään järkeä eli siitä muutama sana jos vaikka joku miettii valintaa.

Tilapäinen kuuntelujärjestely: Lähde on siis Apollo jossa Viabluen koiras-2xnaaras liittimillä kaksi paria Analysis Oval Plus One kaapeleita vahvareille, kuulokkeina Senn HD650 ja AKG K240DF. Plugia vahvareitten välillä vaihdellen käy sitten vertailu. Musiikkina Cassandra Wilson: New Moon Daughter, Cinematic Orchestra: Every Day ja Tool: Lateralus.

Järkyttävää eroa ei tietenkään ole kuultavissa mutta selkeästi esiin pomppaa Earin kumiseva basso-osasto. Välillä tuntuu kuin olisi loudness päällä tai läskibasson kielet löysällä jos hieman liioittelee. Pienen tutkailun jälkeen alkaa myös hahmottua Solon parempi erottelukyky. Soittimet on helpompi erotella toisistaan ja esim. on selkeämmin erotettavissa mitä rumpali lyö ja vispilän käyttö on nautittavampaa. AKG todistaa samaa vaikka basisti hävisikin takavasemmalle (tai tupakkitauolle). Cinematicin kanssa kolmiulotteisuus on liitettävissä Solon ominaisuuksiin ja rankemmassa mätössä (Tool) soittimet pysyvät hyvin esillä.

Kaiken kaikkiaan ero on suhteellisen pieni ja Ear on jo aika hyvä vahvari mutta kyllä investointi kannatti (myös ulkonäön puolesta). Kiinnostaisi kuulla onko jollakulla kokemuksia Solon kalliimmasta virtalähteestä (Monitor Classin PSU), tuoko se jotain lisää?
 
Back
Ylös