Kuulokevahvistimen kytkentä

tukka74

Käyttäjä
Liittynyt
24.11.2013
Viestejä
75
Kaupunki
Oulu
Terve

Rupesi kiinnostamaan tuo kuulokekuuntelu pitkästä aikaa. Ongelmaksi muodostui kuulokkeiden "epäherkkyys", jos tuo nyt oikea termi tähän paikkaan on. Joka tapauksessa ongelma on se, että vahvistimen (Naim Atom) volyymit sai heittää arvoon 97/100, että sain sopivan kuunteluvoimakkuuden. Jollakin toisella äänitteellä käy varmasti niin, että sopivaa kuunteluvoimakkuutta on mahdoton saavuttaa. Ryhdyin miettimään kuulokevahvistinta. Minulla ei ole käsitystä tulisiko sellainen kytkeä vahvistimen input:iin vai output:iin vai kuinka? Suuressa osassa näyttäisi olevan rca -liittimet. Minun vahvistimessa ei ole kuin yksi rca input ja sekin on varattu cd -soittimelle. Olisiko hifiharrastajilla vinkata minulle jotakin tiettyä kuulokevahvistinta, jonka saisi kytkettyä esimerkiksi digitaaliseen input:iin? Hintaluokka mielellää halpa eli satasen tai pari noin väljästi ajateltuna. Ajatuksenna ei ole asian kanssa hirveästi hifistellä, vaan ratkaista tuo voluumin puute.

Hannu
 
Millä kuulokkeella kuuntelet? Sen herkkyys voisi olla hyvä tietää. En tiedä, olisiko jossakin teknisiä tietoja atomin kuulokelähdön tehoista kuulokkeittesi impedansseilla?
Minulla ei ole kokemusta vahvistimestasi. Naim-foorumin käyttäjäkokemuksen mukaan, jos hankit erillisen kuulokevahvistimen ja kytket sen Atomin pre out/sub -lähtöön, kaiuttimet jatkavat edelleen soimista (niin kuin kai loogisesti ajatellen pitäisikin).
En tiedä ymmärsinkö tilanteesi viestisi perusteella oikein?
Ilmeisesti cd-soitin on ainoa äänilähteesi ja siinä on yksi analoginen rca out -lähtö, joka viestisi mukaan on nyt varattu vahvistimelle. Jos kuvaamasi ongelma haittaa sinua merkittävästi ja haluat satsata jonkun verran kuulokekuunteluun, voisi ajatella hankkia mainitsemallasi budjetilla erillisen dac+kuulokevahvistimen (digitaalisesta analogiseen muunnin sekä kuulokevahvistin samassa laitteessa), joka kytkettäisiin cd-soittimesi nyt vapaana olevaan digital out -lähtöön, jollaisen oletan siinä olevan. Tällöin vain suljet Atomin. Saman voi tehdä myös niin, että hankit samalla budjetilla edullisen erillisen dacin ja erillisen kuulokevahvistimen, on vain yksi laatikko ja yhdet johdot enemmän.
Toinen mahdollisuus on, että liität kaiutinkuuntelua varten cd-soittimen digital out'ista lähtevän digitaalijohdon Atomin digital in'iiin, jolloin hyödynnät Atomin sisäistä da-muunninta. Tällöin hankkisit kuulokekuunteluun ilman da-muunninta olevan tavallisen kuulokevahvistimen, jonka liität cd-soittimen rca-out'iin. Jos haluat verrata cd-soittimesi ja vahvistimesi sisältämiä da-muuntimia keskenään, niin sehän on nytkin mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:
Terve, ja kiitoksia harvinaisen kattavasta vastauksesta!

Ensimmäiseksi nuo kuulokkeet ovat AKG K601, joista olen kyllä tykännyt kovasti. Herkkyys on 101db/v. Katselin muitakin kiinnostavia kuulokkeita, niin tuntuivat nuo herkkyydet pyörivän aika samoissa lukemissa.

Tuo cd -soitin on Naimin cdi (mark2), jossa ei ole kuin tuo Naimin Din -liitin, jota ei taas löydy Atomista, ja tietenkin rca, jolla olen soittimen yhdistänyt vahvistimeen eli siinä ei oikein pelivaraa ole.

Näin kun asiaa pyörittelee, niin oiskohan tuossa ainut jäljellä oleva ratkaisu, että hankkisi jonkun dac/kuulokevahvistin laatikon, jonka saisi vahvistimen digitaalisiin inputteihin. Olisi kyllä kiva, jos löytyisi sellainen mahdollisimman kompakti, pienikokoinen laite....


Hannu
 
Näin kun asiaa pyörittelee, niin oiskohan tuossa ainut jäljellä oleva ratkaisu, että hankkisi jonkun dac/kuulokevahvistin laatikon, jonka saisi vahvistimen digitaalisiin inputteihin. Olisi kyllä kiva, jos löytyisi sellainen mahdollisimman kompakti, pienikokoinen laite....Hannu
Tuo dac/kuulokevahvistin kytkettäisiin vahvistimen digital out-ulostuloon, mutta valitettvasti vahvistimessasi ei taida löytyä moista. En oikeastaan keksi ratkaisua, joka mahtuisi budjettiisi, koska Naim Headline tms. taitaa mennä siitä yli. Suhteellisen edullisesti voisit halutessasi panna pystyyn erillisen kuulokesetin, esim. mikä tahansa edullinen cd-/dvd-soitin (vaikka muutamalla kympillä...) pyörittimeksi, kunhan siinä vain on digital out, ja siihen digitaalisella kaapelilla kiinni dac/kuulokevahvistin.
 
Joo, kiitos taas!

Onpa yllättävän kinkkistä!

Minulla on tuossa kyllä blu-ray soitin, jossa on digital out ja kuva televisioon menee hdmi:n välityksellä, että tuota voisi kyllä harkita. Olisiko tuon blu ray soittimen kylkeen ehdottaa jotain laitetta?

Mitenhän sitten tuommoiset usb -palikat, kuten Dragonfly? Jos siirtyisi mobiilikuunteluun kuulokkeilla. Ainakin mainoksen mukaan tuon pystyisi kytkemään ipadin tain iphonen kylkeen välikaapelilla.

Hannu
 
Tässä tulee loputon määrä näitä kysymyksiä, mutta pohdin vielä, että voisiko tuota Preamp -outputia hyödyntää jos löytyisi preamp / kuulokevahvistin kombo? Löysin kuvan, missä oli Monolit liquid platinum merkkinen laite ilmeisesti Atomin preamp outputiin kytkettynä.

Hannu
 
Jos kaiuttimet eivät soi, niin ei kai siinä mitään...
 
Minulla on tuossa kyllä blu-ray soitin, jossa on digital out ja kuva televisioon menee hdmi:n välityksellä, että tuota voisi kyllä harkita. Olisiko tuon blu ray soittimen kylkeen ehdottaa jotain laitetta?
Br-soitin sopii hyvin pyörittimeksi, vaikka voi olla vähän hitaampi käyttää. Dac/vahvistinta Akg K-601 -kuulokkeille? Voisikohan joku uudempia edullisia dac+amp -laitteita paremmin tunteva valaista asiaa?
Mitenhän sitten tuommoiset usb -palikat, kuten Dragonfly? Jos siirtyisi mobiilikuunteluun kuulokkeilla. Ainakin mainoksen mukaan tuon pystyisi kytkemään ipadin tain iphonen kylkeen välikaapelilla.
Minulla ei ole kokemusta mobiilikuuntelusta. Vastaus kysymykseesi riippuu täysin omista tarpeistasi ja harrastustavastasi. Myös kuulokeiden tulee käytännöllisesti sopia mobiilikäyttöön. Hyviä kuunteluhetkiä, mihin päädytkin tässä asiassa!
 
Viimeksi muokattu:
Juu, kiitoksia vielä näkökulmista! Pitää paneutua siaan ajan kanssa.
 
Millaisiin lukemiin käännät volumen normaalisti kaiuttimilla kuunnellessasi? Oletko käyttänyt muita äänilähteitä kuin CD-soitinta?

Tuli vain mieleen, että voisiko kyseessä olla kuitenkin tuon linjatulon tason säätö joka on pielessä?

"Input trim is used to adjust the volume level of the input relative to other inputs. Use this if the source connected to this input is too loud or quiet."
 
Useimmista järkevistä kuulokevahvistimista löytyy läpivienti, eli CD:ltä kuulokevahvistimelle ja siitä jatkaa sitten vahvistimelle.
Ja jos ymmärsin oikein niin vahvistimessasi on myös line out. Sen pitöis pukata ääntä lävitse, vaikka kaiuttimilta pistäisi äänet nollaan, eli sen kautta toimisi kanssa.
 
Mor,
Laitan tänne koska otsikko sopii ongelmaani.
Laitteisto: RME ADI 2 DAC > Sundara
Kuuntelin eilen alkuillasta kaiuttimilla ja siirryin kuulokkeisiin myöhemmin illalla. RME oli päällä koko illan.
Vaihdon jälkeen ei mennyt kauaa (30 min) kuin RME ilmoitti väsymyksestä (kuva lainattu netistä). Tämä Sundaran vakiopiuhalla.
Kytkin pois ja taas pelitti mutta aikamoisella säröllä kunnes zippasi taas.
Tänä aamuna on soinut ainakin tunnin toisella piuhalla ongelmitta. Voiko ongelma johtua piuhasta / liittimestä? Sundaran vakiopiuha on tosi vähän käytetty joten sen pitäisi olla tehdaskunnossa. Annan ton nyt pelittää tossa niin katsotaan tuleeko myöhemmin sama vastaan mutta kyselen jospa täältä löytyisi inputtia asiaan.. RMEn asetus Low Powerilla.

1602914186579.jpg
 
En tiedä millainen piuha Sundaran oikeasti kanssa tulee, mutta googlen kuvahaulla näyttäisi olevan 90-asteen kulmassa oleva 3,5mm ilman kierteitä. Oon aika varma että ongelma on nimenomaan siinä 3,5mm>6,3mm adapterissa. Itselläni parinkin eri adapterin kanssa tulee säröä paljon. Tuota oikosulkuvaroitusta en tosin ole saanut ADI-2:n hankittua.
 
En tiedä millainen piuha Sundaran oikeasti kanssa tulee, mutta googlen kuvahaulla näyttäisi olevan 90-asteen kulmassa oleva 3,5mm ilman kierteitä. Oon aika varma että ongelma on nimenomaan siinä 3,5mm>6,3mm adapterissa. Itselläni parinkin eri adapterin kanssa tulee säröä paljon. Tuota oikosulkuvaroitusta en tosin ole saanut ADI-2:n hankittua.
Totta! Joo tuollainen siinä on, en tullut ajatelleeksi adapteria. Huolestuin jo hetken koska Sundarat ei kuitenkaan ole erityisen vaativa kuorma. Ei vieläkään tolla toisella piuhalla mitään ongelmia. Kiitos (y)
 
Back
Ylös