Kuulokevahvaria Sennheiser HD600:lle?

Akseli R.

Käyttäjä
Liittynyt
16.2.2010
Viestejä
6
Tuli laitettua ensimmäiset vähän paremmat luurit tilaukseen, mutta noviisi kun olen näissä asioissa, niin muutama asia askarruttaa. Ensinnäkin itsellä kotiteatteri setissä vahvistimen virkaa toimittaa Marantzin sr5004.

Minulla ei ole mitään hienoja erillis cd pyörittimiä, ääni/leffalähteenä toimii PC, PS3 ja digiboksi. Joista PS3 ja digiboksi kytkettynä HDMI:llä vahvariin. PC sitten taas optisella vahvariin. Eli kuulokevahvistin pitäisi kytkeä vahvariin, jos haluan kaikkia ohjelmalähteitä kuunnella, mutta miten?

Onko kenelläkään tietoa tuon minun vahvarin kuulokeannosta? Edes marantzin sivuilla ei ollut tietoa impedansseista. Onko tuo kuuloke anto täys P****? Käyttääkö joku leffoja katsoessa Dolby Headphone tilaa? Onko siitä mitään iloa?

Kuulokevahvistimen pitäisi olla kohtuuhintainen, 100-150€. Tuo on tällä kipukynnys. Löytyykö tuohon hintaluokkaansopivaa? Myös muita vinkkejä ja ehdotuksia otetaan mielellään vastaan :)
 
Meier Audion tuotteet toimivat Sennheiserin kanssa yleensä hyvin. Tuossa hintaluokassa käytetty vaihtoehto lienee tulisi kyseeseen. Kuulokevahvistin RCA -kaapeleilla tuohon Marantziin?
 
Itse käytin Sennheiser HD600:n kanssa Musical Fidelityn X-Can'iä ja siihen MF:n PSU-virtalähdettä. Hintaisekseen hyvät pelit, tosin en osaa sanoa kuinka paljon maksavat nyt käytettynä. Tuo virtalähde ei toki ole pakollinen, mutta kyllä se toi huomattavasti lisää potkua ja äänikuvaa toistoon. :)
 
Mulla on ollut Musical Fidelityn X-Can ja X-PSU vuosia käytössä Senkkujen+Cardasin luuri piuhan kanssa, putkia vaihtamalla saa soundia muutettua mieleiseksi. Tuosta on todettu että on rakennettu HD-600 ajatellen, käytetyt v1 ja v2 sopinee tuohon budjettiin...
 
Täältäkin ääni MF X-Caneille. Vakiona ei hirveästi vielä säväytä (IMHO), mutta jo putkia paremmaksi vaihtamalla ja lisäämällä PSU:n saa jo ihmeitä aikaan. Itselläni oli myös pitkään modattu V2 (ELKOt päivitetty parempiin, potikka vaihdettu askelvaimentimeen yms.) versio ja PSU ja harmittaa että diy innostuksessa pistin lihoiksi ja tein trankku DIY KITin, joka ei sekään toki huono ole, mutta pitää varmaan hankkia vielä uudelleen tuollainen V2 versio ja pistää kolvi käryämään.
 
kamak sanoi:
Täältäkin ääni MF X-Caneille. Vakiona ei hirveästi vielä säväytä (IMHO), mutta jo putkia paremmaksi vaihtamalla ja lisäämällä PSU:n saa jo ihmeitä aikaan.

Joo, pojot tälle. Toi putkien päivittäminen tekee X-Canien kanssa pelaamisesta erittäin mielenkiintoista. :D
 
X-Can + HD600 löytyy täältäkin ja tyytyväinen olen ollut. Aika rauhallinen soundi tällä yhdistelmällä tulee, mutta kuulokekuuntelussa minusta mielummin niin päin.

:) v-a
 
SithLord72 sanoi:
Joo, pojot tälle. Toi putkien päivittäminen tekee X-Canien kanssa pelaamisesta erittäin mielenkiintoista. :D

Juu, ja ei tarvi jäädä pelkästään putkien vaihtoon, PSU:n upgradella, elkot päivittämällä, laadukkaamman potikan vaijhtamalla yms. päästään vielä paljon pidemmälle.
 
Entä mites tuo kuulokevahvarin kytkentä? Saakos sen laitettua vahvarin pre outtiin ja jos sen haluaisi pitää siinä koko ajan kiinni, niin kai kuitenkin kajareille tulisi normaalisti ääntä?
 
Laitat kuulokevahvistimen VRC Out- tai CD/CDR Output:iin ja säädät volumea kuulokevahvistimesta. Sitten tietysti ainakin kaikilla lähteillä toimii noi pre-out L ja R kanavaan. Onko kaiuttimet passiivi vai aktiivi?
 
Porkka sanoi:
Laitat kuulokevahvistimen VRC Out- tai CD/CDR Output:iin ja säädät volumea kuulokevahvistimesta. Sitten tietysti ainakin kaikilla lähteillä toimii noi pre-out L ja R kanavaan. Onko kaiuttimet passiivi vai aktiivi?

Passiivi kajarithan ne-
 
Itse käyttelen Vinsendin putkipäätettä HD-650 kanssa. Ollut joskus Hifiporissa tarjouksessa juuri näiden 650 kanssa. Ihan mukava saundi. Molemmille kanaville oma volumi, joka hieman hankaloittaa käyttöä. Volumia säädänkin Marantsin CD-80 kaukosäädettävän cd:stä.
 
Tuo hintaluokka asettaa haasteita. Suuntaisin ehkä katseeni Meier Audion edullisempiin tuotteisiin.

Noin ylipäätään paras kuulokevahvistin mitä senkkujen kanssa olen käyttänyt on nykyisin omistamani Lehman BCL. Edullisempi Rhinelander lienee saman tyylinen ääneltään. Poistaa erittäin tehokkaasti senkkujen lievää tukkoisuutta ja tunkkaisuutta, mitä useat havaitsevat niitä kuunnellessaan. Yksinkertaisesti herättää HD6x0:t henkiin.
 
Itse olen tuosta Rhinelanderista tykännyt HD600 kanssa. Ei-niin-neutraaleille kuulokkeille neutraalihko kuulokevahvari sopii kivasti. Moinen olisi kyllä joutavana tuossa kun hommasin Black Cube Linearin...
 
Back
Ylös