Kuulokesysteemiä hankkimaan

  • Keskustelun aloittaja Joe
  • Aloituspäivämäärä
Porta pro on kyllä hyvä hintaisekseen, ehkä enemmänkin. Mutta sitä en kyllä sulata, että se pärjäisi esim. 650 kanssa kilpailussa millään paineilla. Hintaa lisäämällä luureihin saa kuitenkin mm. helppoutta, luonnollisuutta ja muita metafyysisiä termejä, jotka kertovat euforiasta joista saa nauttia ne päässään. Virheettömyyttä, musikaalisuutta & yksityiskohtaisuutta.
 
Taisin alitajuisesti käsitellä tuota porta pro teesiä yöllä, koska heti herätessäni aamulla ajattelin seuraavaa. Vaffin ja kuulokkeen kompetenssia voi testata raskaasti soivalla, tai informaatio täytteisellä levyllä. Tarkoitan siis musiikkia, jota tuottamassa on soitin/ääni-massa.
Esim. Elliot Sharpin Carbon, on hyvä testilevy, se on täynnä ääntä, jonka reprensaatio on haastavaa. Esim. ex-Creek Audioni obh-21 ei selvinnyt levystä, se ei tehnyt siitä musiikaalista. Se kuulosti pelkästään raskaalta äänimassalta. Siitä oli musiikki kaukana. Niin oli nautintokin.
Grahamilla pidän kovasti läpinäkyvyydestä. Äänen kovuus on varmasti kaikille tuttu ilmiö. Läpinäkyvyyttä pidän sen vastakohtana. Siihen liittyy tietty helppous, pakottomuus. Sitä taas ei voi olla liittämättä äänen todenmukaisuuteen.

Eli lopputiivistyksenä: kun kuuntelee hauskaa musiikkia kivalla järjestelmällä niin mukavaahan se on. ;)
 
Back
Ylös