Kuulokesuosituksia pelaamiseen, leffoille ja musiikille (100-200€)

lukkonen

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
131
Kävin läpi eri palstojen antia uusia kuulokkeita etsiessäni (hifiharrastajat, dvdplaza, head-fi). En tullut hullua hurskaammaksi, joten päätin sitten kysyä suoraan.

Mitä kuulokkeita kannattaisi harkita kun käyttötarkoitus on pelaaminen, leffat ja musiikki. Tuossa järjestyksessä. Musiikkipuolella tietokoneella istuessa tulee kuunneltua paljon konemusiikkia ja chill out tyyppistä rauhallisempaa. Kuulokevahvistimena ja DA-muuntimena toimii Meier Audio Porta Corda III USB. Tällä hetkellä käytössä on Beyerdynamic DT511:;set, joiden mukavuuteen olen ollut tyytyväinen, mutta nyt nuo vaatisivat uudet tyynyt ja uuden johdon, jolloin hintaa rempalle tulee liikaa. Kuulokkeet ovat päässä pitkiäkin aikoja, joten mukavuuden täytyy olla kunnossa. Napakka, mutta paisuttelematon bassotoisto on plussaa.

Hintaluokka saisi olla 100-200€. Yleisempien kalliimpien luurien kohdalla voisin miettiä käytettyjäkin, siksi alla on muutamia kuulokkeita yli 200 luokasta.

Tähän asti lupaavimmilta ovat vaikuttaneet:
  • Alessandro MS 1 (hyvä hinta, sopii rokille ja konemusalle. Mukavuus arveluttaa todella paljon, joten MS 1 voisi olla turvallinen kokeilu)
  • Sennheiser HD 555 ja HD 600. 555 menee budjettiin uutena, 600:sta liikkuu hyvin käytettynä
  • Beyerdynamic DT880, mukavat ja ilmeisesti basson osalta toimivat luurit
  • AKG k601 ja k701. 601 on joidenkin arvioiden mukaan jopa parempi kuin 701 alpäästään?
  • Gradot: Kalliita suomessa. Mukavuus on suuren suuri kysymysmerkki. Korvani ovat joskus kipeytyneet ihan korvalappustereoiden luureillakin. 60 ja 80 kai harkinnanarvoisia? 125 ilmeisesti hieman väliinputoaja? 225 voi ilmeisesti olla räikeä ja tuosta korvani eivät tykkää

Ovatko fiksut ehdokkaat tuossa vai puuttuuko joku? Mitä ehdottaisitte finaaliin?
 

lator

Käyttäjä
Liittynyt
22.9.2006
Viestejä
1 670
Kaupunki
Kuopio
Ehdottaisin HD555. Itselläni olivat nuo aikoinaan juuri peli- ja leffakäytössä. Hyvä äänikuva ja munakas bassotoisto sekä täydellisyyttä hipova käyttömukavuus olivat vahvuuksia edullisen hinnan lisäksi (~100 eurolla pitäisi irrota Suomesta). Toisaalta HD600 on huippuluuri verrattuna edelliseen joten jos saat käytettynä alta 150 euron niin osta pois.
 

kolsja-4

Käyttäjä
Liittynyt
24.1.2009
Viestejä
1 968
Kaupunki
kotka
kokeile gradoja mulla 325 :set ja 60-80 ovat voittaneet molemmat hifi lehen tai hifimaaelman arvostelut.tyyppää ne,ehdottomasti 60-80 en itse ole kokeillut.
 

lukkonen

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
131
^ Gradojen ääntä kyllä kehutaan, mutta pitäisi päästä kokeilemaan, pystyykö nuo päässä olemaan tuntitolkulla. Aika moni ei tunnu pystyvän. Mukavuus on kuitenkin omassa käytössäni huomattavasti tärkeämpi seikka kuin pienet erot äänenlaadussa.
 

Sementti

Käyttäjä
Liittynyt
11.8.2006
Viestejä
1 362
Kaupunki
Kerava
Veikkaampa että noita alessandron ms-1i:tä ei tuon hintaluokantienoilla pese mikään (80€) sitten jos mennään yli 200€ tulee mukaan makukysymykset... Tämä siis täysin omaa mutuilua.
Olihan noiden käyttömykavuus alussa hieman niin ja näin, bowlit auttoivat paljon asiassa. Päänsisäänajautessa ei ole enää esim. 6 H pelisessiot mikään ongelma.
 

Sikis

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2008
Viestejä
428
Beyerdynamicit on yleisesti varsin mukavia luureja. Tuohon tarkoitukseen firman DT770 toimii varsin asiallisesti, varsinkin jos valitsee sen 80-ohmisen version. Bassotoistokaan ei ole niin "muhku" kuin monesti haukutaan.... Musta leffoissa ja peleissä se potkiva botne on vaan plussaa. Ite olen noilla kyllä miksannut ja masteroinut myös musaa ilman ongelmaa - riittää kun tuntee luurinsa niin pääsee pitkälle.

E: Senkun HD595 on myös varsin passeli yleisluuri, joka ei ole oikeestaan yhtään nuuka lähteen suhteen.
 

Verdoux

Käyttäjä
Liittynyt
16.7.2007
Viestejä
7
Voisin tähän yhteyteen laittaa oman kysymyksenikin jokseenkin saman hintaluokan kuulokkeista. Kuulokevahvistinta ei ole alkuun käytössä, vaan tarkoitus olisi tulla toimeen kotiteatterivahvistimella (Sony STR-DB790). Olisikin kiinnostavaa tietää, miten suuri vaikutus kuulokevahvistimella on esimerkiksi ketjussa aiemmin mainittujen kuulokkeiden toimivuuteen, jos niitä pyörittää kuulokevahvistimella vs. kotiteatterivahvistimella.

Kävin kuuntelemassa AKG K701, Grado SR80i ja Sennheiser HD555 -kuulokkeita, joista ensiksi mainitut tekivät itseeni parhaimman vaikutuksen; alapään puuttuminen ei juuri häirinnyt, vaan musiikki tuntui erottelevalta ja kirkkaalta. Sen sijaan Gradoissa en pitänyt mallin muotoilusta, minkä vuoksi en usko, että ne osoittautuisivat käytössä kovin miellyttäviksi, ja Sennheiserit kuulostivat hieman muovisille tai tunkkaisille.

Mahtaako Turusta muuten löytyä Beyerdynamicin kuulokkeita testattaviksi? En ainakaan löytänyt kyseistä merkkiä mistään liikkeestä. DT880-malli vaikuttaisi melko monipuoliselle kuulokkeelle, jos pääosa kuuntelusta tapahtuu musiikilla (metallista, indien kautta klassiseen) ja elokuvilla. Tarkoituksena olisi myös testata vielä ainakin Sennheiserin hintavampia kuulokkeita ja AKG K601 -mallia.

Kuulokevahvistin olisi tarkoitus hankkia jossain vaiheessa joko testattavaksi tai pysyvään käyttöön, joten olisi kiinnostavaa tietää, minkälaisia esimerkiksi St. Paul´s Soundista löytyvät Behringerit ovat ( http://www.stpaulssound.fi/kauppa/index.php?main_page=index&cPath=16_52 )?
 

röyhkä

Käyttäjä
Liittynyt
7.3.2009
Viestejä
321
Yleensä stereo,monikanava,yms,vahvistimien kuulokelähdöt omaa suuren impedanssin. Joissan tapauksissa tämä suuri impedanssi pistää kuulokkeiden bassotoiston aivan käyrälle. Esimerkiksi vaikkapa Senkku HD595.

Suosittelen erillistä kuulokevahvistinta, edes sitten myöhemmin tulevaisuudessa hommattuna.
 

lukkonen

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
131
Ostin sitten myyntipalstalta RobBorilta Sennheiser HD600:set.

Ensivaikutelma senkuista oli pelottavan tunkkainen. Toisaalta senkkujen ominaissointi oli tuttu entuudestaan ja luotan siihen, että korvat tottuvat verhoutuneisuuteen.

Senkkujen klamppi-efekti tuli myös tutuksi ensimmäisen puolen tunnin aikana. HD600 soikeat pehmusteet painavat aika kovaa leukaluun juurta. Näyttää kuitenkin siltä, että leukaluun juuret eivät lähtisi enempää kipeytymään.

Pidemmän kuuntelun jälkeen luurien vahvuudet alkavat löytymään. Verho unohtuu pian ja basso potkii alas ja napakasti. Keskialue on hanskassa. Korkeat äänet eivät ole kirkkaimmasta päästä, mikä toisaalta on kuulokkeille etu. Pitää kuunnella lisää ja kertoa myöhemmin kuinka nämä pelien ja leffojen kanssa pelittävät.
 

riska-haka

Käyttäjä
Liittynyt
23.9.2008
Viestejä
19
Kaupunki
Etelä-Karjala
moi.
eikös ne 600set ole 300 ohmiset?

mun just vähän sitten täältä hommaamat hd570:t toimii ainakin näin viikon kuuntelun tuloksena kaikilla talosta löytyvillä äänilähteillä
joita on : panasonicin töllö, yammun integroitu vahvaaja, pioneerin cd säädettävällä lähdöllä, tietsikka (jonka 3,5mm äänilähdön syövereistä ei mitään hajua). nää toimii philipsin noin kymmenen vuotta vanhalla kannettavalla cd:lläkin, vaikka en ole ihan yhtä tyytyväinen tietsikan / kannettavan kanssa äänenlaatuun. muissa ei ole valittamista. nämä 570:t on muistakseni 64 ohmiset ja jonkun veran herkemmät, kuin ne 600:set. luulisin, että ainakaan tuo kannettava cd ei jaksaisi oikein toimia 600:sten kanssa.

laita omia kokemuksiasi ihan mielenkiinnon vuoksi, jos syötät kuulokkeita useammilla eri äänilähteellä.
 

lukkonen

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
131
^ Käytössä on siis Meier Audio Porta Corda III USB, jonka saan siirrettyä äänilähteisiin yhtä helposti kuin kuulokkeetkin. Tarkoitus on kyllä testata kuulokkeita ilmankin vahvistinta ihan vaan mieleenkiinnosta.
 

Verdoux

Käyttäjä
Liittynyt
16.7.2007
Viestejä
7
Voisin kommentoida aikaisempaa viestiäni sen verran, että olen testannut nyt myös AKG K-601 -mallia. AKG K-701 on ehkä aavistuksen miellyttävämpi johtuen vielä 601:kin erottelevammasta ja laajemmasta äänimaailmasta, joskaan erot eivät ole lopulta kovin suuria. Täytyykin vielä miettiä, kannattaako 701:n pienestä äänenlaadun parannuksesta maksaa vajaan sadan euron hintaeroa.

Testasin molempia kuulokkeita myös Phillipsin halvalla mp3-soittimella, ja vaikka erot kuuluivat kuulokevahvistimeen verrattuna selvästi, säilyttivät ne silti pääosan ominaissoinnistaan, mistä voi päätellä, että selviän alkuun kotiteatterivahvistimen kuulokeliitännällä ennen kuin saan hankittua varsinaisen kuulokevahvistimen.

Beyerdynamicin kuulokkeita haluaisin kokeilla vielä ennen lopullisen ostopäätöksen tekoa, sillä ne tuntuisivat kirjoitusten perusteella äänimaailman puolesta omaa käyttöäni ajatellen melko sopiville. Vaikka AKG:t miellyttävät korvaani (etenkin akustisella musiikilla), kaipaisin pidemmässä käytössä joihinkin musiikkityyleihin todennäköisesti aavistuksen tuhdimpaa alapäätä. Beyerdynaimicin DT-880:n kohdalla tämä ilmeisesti toteutuisi erottelun siitä juuri kärsimättä. Täytyy harkita, jos noita kävisi kuuntelemassa jossain vaiheessa Helsingissä, kun Turusta niitä ei tunnu löytyvän mistään. Mitä eroa DT-880 Prolla on muuten Edition 2005:een verrattuna?

Kuulokevahvistimiin liittyen voisin vielä kootusti kysyä ehdotuksia noin 200-250 euron hintaisista vahvistimista, jotka sopisivat äänimaailmaltaan yhteen joko AKG K-601/701:n tai Beyerdynamic DT-880:n kanssa? Miten esimerkiksi Beresford TC-7520 tai TC-7520SE Caiman, Rega Ear tai Corda Swing toimivat edellä mainittujen kuulokkeiden kanssa? Olen lukenut aiheesta kommentteja suuntaan ja toiseen, mutta en ole saanut aiheesta silti kovin selvää käsitystä.
 

Verdoux

Käyttäjä
Liittynyt
16.7.2007
Viestejä
7
No niin, AKG K-601:t tuli hankittua, kun en jaksanut jäädä odottelemaan Beyerdynamicien testimahdollisuutta. Samalla tuli todettua, että kuulokevahvistin on pakollinen hankinta; kotiteatterivahvistimen kanssa AKG:t kuulostavat lähes eri kuulokkeille kuin kuulokevahvistimella testattuina.

Ehdotuksia kuulokevahvistimeksi otetaan vastaan enemmän kuin mielellään. HeedCanAmpia on suositeltu AKG:ille, mutta samalla on todettu, että ne eivät oikein toimi muille merkeille. Myyntipalstalla olisi käytettynä kaupan Meier Audion Corda Headfive. Olisiko siitä kaveriksi 601:lle? Olen nähnyt samaan hintaan käytettynä kaupan myös Yulong audio DAH1 MARK -merkkistä vahvistinta. Uutena 200-250 euron vahvistimia olisivat esimerkiksi Meier Audio Corda Swing ja Beresfordin TC-7520/Caiman. Mahtaako halvahkosta Musical Fidelityn V-CAN:sta olla mihinkään?

Laitetaan myös samaan yhteyteen sellainen kysymys, että miten suuri merkitys levysoittimella on äänenlaatuun? Tällä hetkellä soittelen levyjä dvd-soittimella, joten riittääkö kuulokevahvistimen hankinta itsessään parantamaan kuulokkeiden äänenlaatua?
 

bona

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.4.2008
Viestejä
3 437
Kaupunki
Porvoo
Verdoux sanoi:
Laitetaan myös samaan yhteyteen sellainen kysymys, että miten suuri merkitys levysoittimella on äänenlaatuun? Tällä hetkellä soittelen levyjä dvd-soittimella, joten riittääkö kuulokevahvistimen hankinta itsessään parantamaan kuulokkeiden äänenlaatua?

Auttaahan se kuulokevahvistin tietysti mutta suurin parannus saadaan kyllä kunnollisella soittimella ja välikaapelilla. Minulla ollut viime aikoina kuulokesetissä 3 eri soitinta joista 1 sonyn paremman luokan dvd-soitin. Ei mikään huonosointinen ollenkaan mutta selkeästi tasapaksuisin/lattein kolmikosta. Dvd-soittimia on tietysti kaikenlaisia eikä kaikki vältämättä ollenkaan huonoja.
 

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 080
Kaupunki
Nokia
Vs: Kuulokesuosituksia pelaamiseen, leffoille ja musiikille (100-200€)

bona sanoi:
Auttaahan se kuulokevahvistin tietysti mutta suurin parannus saadaan kyllä kunnollisella soittimella ja välikaapelilla. Minulla ollut viime aikoina kuulokesetissä 3 eri soitinta joista 1 sonyn paremman luokan dvd-soitin. Ei mikään huonosointinen ollenkaan mutta selkeästi tasapaksuisin/lattein kolmikosta. Dvd-soittimia on tietysti kaikenlaisia eikä kaikki vältämättä ollenkaan huonoja.

Väitätkö, että esim 2000€: soittimella ja jollain 300€:n hopeakaapelilla kuulokkeista saa parempaa ääntä kuin hankkimalla sen hieman huonomman soittimen ja kuulokkeiden väliin oikean kuulokevahvistimen? Sopiiko epäillä?
 

pategen

Käyttäjä
Liittynyt
29.11.2008
Viestejä
337
Verdoux sanoi:
No niin, AKG K-601:t tuli hankittua, kun en jaksanut jäädä odottelemaan Beyerdynamicien testimahdollisuutta. Samalla tuli todettua, että kuulokevahvistin on pakollinen hankinta; kotiteatterivahvistimen kanssa AKG:t kuulostavat lähes eri kuulokkeille kuin kuulokevahvistimella testattuina.

Ehdotuksia kuulokevahvistimeksi otetaan vastaan enemmän kuin mielellään. HeedCanAmpia on suositeltu AKG:ille, mutta samalla on todettu, että ne eivät oikein toimi muille merkeille. Myyntipalstalla olisi käytettynä kaupan Meier Audion Corda Headfive. Olisiko siitä kaveriksi 601:lle? Olen nähnyt samaan hintaan käytettynä kaupan myös Yulong audio DAH1 MARK -merkkistä vahvistinta. Uutena 200-250 euron vahvistimia olisivat esimerkiksi Meier Audio Corda Swing ja Beresfordin TC-7520/Caiman. Mahtaako halvahkosta Musical Fidelityn V-CAN:sta olla mihinkään?

Laitetaan myös samaan yhteyteen sellainen kysymys, että miten suuri merkitys levysoittimella on äänenlaatuun? Tällä hetkellä soittelen levyjä dvd-soittimella, joten riittääkö kuulokevahvistimen hankinta itsessään parantamaan kuulokkeiden äänenlaatua?

Onnittelut, hyvät luurit valitsit. Eivät tosin pidä vahvistimen suuresta antoimpedanssista, mikä selittää eron AV-vahvistimen ja kuulokevahvistimen välillä.

Beren Caiman on ihan siinä hilkulla että onko liian kirkas K601:n kaverina. Kuulokkeiden sisäänajo parantaa balanssia, mutta reilusti kompressoidulla nykymusiikilla vajaaseen 10 kHz:iin tulee piikitystä, joka voi johtaa kuunteluväsymykseen. Silti olen omaan vastaavaan yhdistelmääni varsin tyytyväinen.

Kun kerta lähde on nykyisellään perustason dvd-soitin, niin väittäisin parhaan hyöty/kustannussuhteen tulevan DAC/kuulokevahvistin-yhdistelmällä kuten Caiman (tai esim. Audio-GD Compass / FUN, Matrix Mini-i jne.). Kesällä kuuntelin muutaman viikon pelkästään Sonyn dvd-soittimesta, Caimanista ja K601:stä koostuvalla setillä ja homma toimi kivasti. Cordat on oikein hyviä kuulokevahvistimia, mutta eivät todennäköisesti saavuta täyttä potentiaaliaan suoraan dvd-soittimeen kytkettyinä.
 

lukkonen

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
131
Nyt HD600:siin on jo tottunut. Saundin verhoutuneisuus tuntuu hävinneen ja kuulokkeita ei enää huomaa päässä. Saas nähdä miten jatkuu.
 

Verdoux

Käyttäjä
Liittynyt
16.7.2007
Viestejä
7
Mistä noita kuulokevahvistimia oikein on saatavilla? Löytyykö esimerkiksi Heed Can Ampia Suomesta muualta kuin Musiikin.comista (ja mihin hintaan) ja mistä löytyy Cambridgen DacMagicia? Audio-GD Compassin sivut eivät puolestaan herätä kovin suurta luottamusta (enkä löydä sieltä edes hintatietoja). Vahvistimien hankala saatavuus meinaa tällä hetkellä vähän jarruttaa laitteiston hankintaa.
 

jjo

Käyttäjä
Liittynyt
1.11.2006
Viestejä
3 232
Kaupunki
Vantaa
Verdoux sanoi:
Mistä noita kuulokevahvistimia oikein on saatavilla?

hifikaupoista ja netistä.

Verdoux sanoi:
Löytyykö esimerkiksi Heed Can Ampia Suomesta muualta kuin Musiikin.comista

ei taida ainakaan suomesta löytyä.

Verdoux sanoi:
mistä löytyy Cambridgen DacMagicia?

highendstudiolta.

Verdoux sanoi:
Audio-GD Compassin sivut eivät puolestaan herätä kovin suurta luottamusta (enkä löydä sieltä edes hintatietoja).

no, compassia ei enää valmisteta, sen on korvannut uudempi malli fun. hintatietojen löytäminen on omasta osaamisesta kiinni. ne löytyvät kuitenkin sekä tuotteen sivulta että hinnastosivulta. on toki myönnettävä, että tilausprosessi on vähän erikoinen, mutta toisaalta firma on toiminut varsin nopeasti ja luotettavasti. itse yrityksestä en ole kuullut yhtään oikeaa valitusta.

[edit]
äh, tuo hinnastojuttu pätee tietysti vaan valmistuksessa oleviin laitteisiin. compass on jo vanha malli joten siitä ei tietenkään hintatietoja löydy, toisin kuin sen seuraajasta
 
Ylös