Kuulokejohtoja Sennheisereille?

Jultsu

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
493
Kaupunki
Tampere
Antakaahan viisaammat urleja ja vinkkejä, mistä voisi lähteä katselemaan HD-600 luureille parempia kaapeleita. Suosituksia otetaan myös vastaan kanssaveljiltä/siskoilta. Lähteeksi tod.näk. tulee E-MU 0404 USB.
 
Itsellä on HD650 kanssa tuo Stefan AudioArt Equinox cable. En nyt osaa sanoa onko sen parempi soundiltaan, mekaanisesti ihan hyvä, tosin kullatun liittimen puute ihmetyttää.
 
Janne sanoi:
Itsellä on HD650 kanssa tuo Stefan AudioArt Equinox cable. En nyt osaa sanoa onko sen parempi soundiltaan, mekaanisesti ihan hyvä, tosin kullatun liittimen puute ihmetyttää.

Itsellä Enigma Audion johto. Kyseisen johdon valmistaja sanoo kullatulla ja hopeisella liittimellä olevan kuultavia eroja. Hopea toisi kuulemma hieman sitä aineelle tyypillistä kirkkautta ja eloisuutta. Olisin mielellään ottanut hopeisen Furutechin liittimen omaan kaapeliini, mutta halusin sen nopeasti joten tyydyin kullattuun Neutrikiin.
 
doqu sanoi:
huomasiko eron ?

Itse huomasin HD-600:lla Cardaksen kaapelilla äänen "puhdistuneen" verrattuna vakiokaapelin lievään suttuisuuteen. Sitä kautta tuli tietty jonkin verran erottelua lisää ja seurattavuutta. Äänet ei peittyneet sen lievän suttuisuuden alle ja soivat vähän pitempään, jota kautta tuntui vähän luonnollisemmalta. Ei ne mitään maata mullistavia muutoksia olleet, mutta mielestäni sen rahan arvoisia. Enää ei ole noita kuulokkeita eikä piuhaa, mutta edelleen tekisin samoin ja hankkisin Cardaksen jos olisi.
 
doqu sanoi:
huomasiko eron ?

Viime kuulokemiitissä vertailtiin vähän tätä Enigma Audiota senkun perusjohtoon. Selkein ero oli että ääni oli kiinteämpi ja napakampi kauttaaltaan. Hieman selkeämpi. Saman suuntaisia huomioita tekivät muutkin kuuntelijat.
 
Hitto kun nuo Senkun liittimet ovat kiven alla.. Muuten mäkin saisin niitä toteutettua. Aika monta projektia on tullut toteutettua erilaisista punoksista. Ne on toiminut varsin mainiosti. En tiedä mikä siinä punoksessa oikein on mutta se vaan tuntuu toimivan monessa kohtaa erittäin hyvin. Toki kaikki punontageometriat eivät ole yhtä hyviä. Monenlaista on tullut kokeiltua ennen kuin päädyin nykyiseen versioon.

Kunhan ehtisin selvittää loppuun erään paikan noiden liittimien suhteen, niin sitten pystyisin tarjoamaan myös rakennussarjana kaapelia Senkkuihin. Cardashan toki on hyvä mutta edullisemminkin sen kaapelin pystyy toteuttamaan..

-Kimmo-
 
Sain vihdoin selvitettyä erään erittäin lupaavalta vaikuttaneen paikan irtoliittimien suhteen mutta tie nousi pystyyn yhtä nopeasti kuin ehdin sanoa terve.. :p Eli eipä tälläkään erää ole tarjolla mistään maailmankolkasta erillisiä liittimiä toteuttaakseen laadukkaita kaapeleita kohtuurahalla.

-Kimmo-
 
Sain vihdoin selvitettyä erään erittäin lupaavalta vaikuttaneen paikan irtoliittimien suhteen mutta tie nousi pystyyn yhtä nopeasti kuin ehdin sanoa terve.. Tongue Eli eipä tälläkään erää ole tarjolla mistään maailmankolkasta erillisiä liittimiä toteuttaakseen laadukkaita kaapeleita kohtuurahalla.

-Kimmo-
No voi hitsi! Juurikin piti alkaa sinulta kyselemään josko saisit valmistettua Senkuille kaapeleita
 
jantze sanoi:
Zu Mobius

Ei ole omia kokemuksia tästä kaapelista, mutta Head-Fi:ssä tuntuu useat pitävän tästäkin. V2 on ilmeisesti aikaisempaa versiota taipuisampi.

Lisäksi löytyy ainakin Moon Audio ja APureSound.

Zu Mobius taitaa olla kaikkein kallein kuulokejohto tällä hetkellä. Muistaakseni tuo V2 tosiaan muuttui vain tuon joustavuuden suhteen. Hinta kuitenkin hyppäsi taivaisiin V2:n myötä.

Tässä vielä muutama todella hyvä vaihtoehto:

Stefan Audio Art Equinox - http://www.stefanaudioart.com/
Enigma Audio The Oracle - http://www.enigmaaudio.com/EA Headphone.html
Revelation Audio Labs Paradise - http://www.revelationaudiolabs.com/

Equinox on yksi legendaarisimmista ja Head-Fi:n puolella todella hyvässä maineessa. En ole itse vieläkään päässyt tätä kaapelia testaamaan, mutta odotan innolla. Kommenttien perusteella sen pitäisi muistuttaa todella paljon Enigma Audion The Oraclea (jonka omistan tällä hetkellä).

Kommentoinkin jo aikaisemmin lyhyesti tuota Oraclea. Todella uskollinen senkkujen ominaissoundille.

RAL on tehty kryo-käsitellystä hopeasta ja hopean kyllä kuulee äänessä selvästi. Kauttaaltaan kirkkaampi ja räikeämpi (mutta ei huonossa mielessä) sointi joka elävöittää sointia todella. Firma on kärsinyt viime aikoina jonkin asteisista toimitusongelmista ja se bannattiin Audiogonista hiljattain. En tiedä itse asiasta sen enempää, mutta itsellä ei koskaan ollut ongelmia toimitusten kanssa. Sain jopa täysin uuden kaapelin tilalle kun lähetin puoli vuotta vanhan kaapelin sinne huoltoon. Palvelu oli vieläpä nopeaa.
 
Kimmo.Niinimäki sanoi:
Sain vihdoin selvitettyä erään erittäin lupaavalta vaikuttaneen paikan irtoliittimien suhteen mutta tie nousi pystyyn yhtä nopeasti kuin ehdin sanoa terve.. :p Eli eipä tälläkään erää ole tarjolla mistään maailmankolkasta erillisiä liittimiä toteuttaakseen laadukkaita kaapeleita kohtuurahalla.

-Kimmo-

Cardas alkaa näemmä tekemään noita liittimiä. Piakkoihin kuulemma julkaisevat hinnat.

headphone-connectors.jpg


Head-Fi: Sennheiser 650 end plugs
 
Itsekin kirosin kuusisatasten kieroon menevää kaapelia, kunnes tajusin, ettei sitä pidä kuuntelun lopuksi rullata kelaksi vaan pikemminkin "siksakkia", jos nyt tästä kuvauksesta ymmärrätte mitä tarkoitan. Sen jälkeen olen saanut pidettyä kaapelin suorana ja olen siihen vallan tyytyväinen - mitään pätkimistäkään en ole huomannut, vaikka monilta tuntuu menevän monta piuhaa vuodessa. Kaipa sitten vain käsittelen senkkuja riittävällä huolellisuudella.

Höpötykset tuon parin metrin kaapelipätkän vaikutuksesta äänenlaatuun jätän omaan arvoonsa...
 
THD sanoi:
Höpötykset tuon parin metrin kaapelipätkän vaikutuksesta äänenlaatuun jätän omaan arvoonsa...

Hyvä sinulle ettet äänenlaadussa eroja huomaa. Säästyy rahaa.
 
silmaauki sanoi:
... ja myös vaivaa. Kuka nyt täällä muuten haluaa tuhlata aikaa ja vaivaa noista eroista keskusteluun. :D

Aivan! Säästetään toki tuo aika laitealustoille ja shaktikiville, sekä niiden äänenlaatuun vaikuttaville tekijöille. :)
 
Mistäs ton HD650:n vakiopiuhan sais halvimmalla Suomesta? Vois mun entiset SA5000:t (nykyään kaverilla) johdottaa tolla piuhalla.
 
Back
Ylös