Kumpi parempi ?

NisseN

Käyttäjä
Liittynyt
10.11.2007
Viestejä
3
Pähkäilen vinyylikieputtimen päivittämistä, olen rakennellut/parannellut vanhoja vermeitä enemmän tai vähemmän onnistuneesti. Siispä: Kumpi parempi, Pro-ject 6.9 Superpack tahi Rega P5 ? Äänirasioita itselläni on melkoisen paljon Linn Adict, Denon DP-160, Audio Technicaa, jokunen Glanz, Shuren V15 ... Kuuntelen kaikkea HYVÄÄ musiikkia, klassisesta hevimeteliin ja kurkkulauluun, asumme puisessa 20-luvun omakotitalossa . Muu laitteisto:Unison Research putkihybridi ( on hyvä :) ), Gradient 1.1 jne. Kaipaan käyttövarmaa soitinta, johon voi vaihdella äänirasioita (kokeilunhalu ), tärkeää on itse musiikki, olen kyllästynyt kuuntelemaan /arvailemaan soittimen mahdollisia "vikoja" "vajavaisuuksia"...- Nuo kummatkin lienevät hyviä ja ovat passelissa hintaluokassa.
 
Miten sen nyt ottaa. Itse ehkä aikoinaan pari Pro-jectia (1xperience ja RPM9) omistaneena kääntyisin ehkä tuossa tilanteessa Regan puoleen, vaikka ei niissä Pro-jecteissa mitään vikaa sinänsä ollutkaan. Siihen sitten vielä se optionaalinen PSU ja kunnon rasia niin saattaisi olla siinä.. :D
 
Minä kannatan Regaa pari Pro-Jectia omistaneena. Regan P5 olen tutustunut livenä useasti ja on manio peli. Ja kannattaa harkita Michellin Tecnodeciä Regan vivulla!
 
Ääni Projectille joka yleensä on toiminnallisesti varma peli, ja super pack antaa sointiin täsmällisyyttä ja rytmiä pitäen nopeudet kohdallaan. Regaan saa tosiaan paremman virtalähteen, mutta merkissä on ollut enempi vähempi turhia pikkuvikoja jo uutena :( Itse en ole vielä kuullut yhtään kunnon rega demoa..... toivottavasti joskus. Kohtuu hyviä Project demoja olen kuullut. Siis Project, tai Arton mainitsema Misukka vois olla tsekkaamisen arvoinen varsinkin Tecno Armilla..... uskoisin.


T.JH
 
Mika K sanoi:
Hyvä huomio. Misukan Teknodekki teknovivulla voisi tosiaan olla aika kova sana tuossa luokassa.

Menee budjetti tuplaksi, mutta kova sana tosiaankin!
 
Katos perhana. Minä olin jotenkin elänyt siinä uskossa, että P5 olisi varren kanssa lähempänä kahta kiloeuroa. Noh tulipahan taas jotain uutta opittua tänäänkin :)
 
-Kiitoksia vastauksista ! Otan tuon Regan läheisenpään tarkasteluun ! -Joo toi Mitchell olisi kova sana varmaankin, mutta perhesovun säilyttämiseksi joutuu vähän jarruttelemaan :( .
 
Jos laittaa arvoa käytettävyydelle ja esim. kierrätykselle :D niin yksi vaihtoehto olisi laittaa myös käytetty soitin. Esim. Ebayn kautta löytyy paljon kaikkea mukavaa, kuten kotimaisiltakin kauppiailta. Itse esim. heivasin sen RPM9:n raskaamman sarjan kasari-suoravetisoittimen tieltä ja ei ole kaduttanut päivääkään.

Kannattaa siis varmasti tutkiskella muitakin vaihtoehtoja esim. tuolta toisesta säikeestä. Siellä myös hyviä kommentteja jo aihetta liipaten..

https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?43002
 
NisseN sanoi:
-Joo toi Mitchell olisi kova sana varmaankin, mutta perhesovun säilyttämiseksi joutuu vähän jarruttelemaan :( .
Michellin tecnodecin saa kyllä edullisemminkin, jos aluksi tyytyy esim. Regan RB250 normivarteen, eikä heti hamua tecnoarmia. Tällä tiellä itse olen ja hyvin tyytyväinen. Eli tecnoarmia ja HR PSU:ta odotellessa :)
 
hippitomi sanoi:
Michellin tecnodecin saa kyllä edullisemminkin, jos aluksi tyytyy esim. Regan RB250 normivarteen, eikä heti hamua tecnoarmia. Tällä tiellä itse olen ja hyvin tyytyväinen. Eli tecnoarmia ja HR PSU:ta odotellessa :)

Kruunulla oli hinta paketille n. 1100 eskoa, ei paha. Siis, viimeksi kun sitä kyseltiin vähän toista kuukautta sitten.
 
Itse odottelen tässä juuri Michellin Tecnoa (siis tecnodec + RB250 + Tecnoweight & VTA) koekuunteluun. Regan P5 tuossa käväisi juuri, ja se oli kyllä äänellisesti kovin vakuuttava, muttei muuten ollut sitä, mitä odotan tuohon hintaan. Eritoten varren nostolaitteen takertelu tuntui tuossa hintaluokassa hyväksymättömältä ongelmalta, varsinkin kun oma Pro-Jectini ei tuollaisista kärsi, eikä maksa kuin kolmanneksen Regan hinnasta. Lisäksi lasinen levylautanen oli huonosti keskitetty. Tämäkään ei tosin vaikuttanut soundiin kuultavasti.

Michelliltä odotan paljon sen perusteella, mitä olen kuullut kehuja. Tuon paketin hinta muuten ei ole juuri Regaa suurempi. Satku taitaa mennä Regan hyväksi hinnaneroa, mutta tuossa taas on DC-moottori tuossa Michellissä, joten sen pitäisi olla nopeudeltaan vakaampi ihan vakiona. Jää siis vielä toistaiseksi kuultavaksi.

Hevimetelille Rega kyllä tuntui sopivan kuin nenä päähän!
 
mkutvonen, nuo varren nosto-ongelmat ovat osa Regan vipuja, sama juttu aina. Mutta, itselläni on ollut Tecnoarm (äärimmilleen viritetty RB250) pian vuoden ja olisiko 3 kertaa jumittanut tuo lift, eli ei mikään paha. Tuon kanssa voi kyllä elää.
 
Arto sanoi:
mkutvonen, nuo varren nosto-ongelmat ovat osa Regan vipuja, sama juttu aina. Mutta, itselläni on ollut Tecnoarm (äärimmilleen viritetty RB250) pian vuoden ja olisiko 3 kertaa jumittanut tuo lift, eli ei mikään paha. Tuon kanssa voi kyllä elää.

Täällä kohta vuosi tiukassa käytössä ollut Tecnoarm ei ole kertaakaan nikotellut. Koputan maalaamatonta puuta.
 
Halvemman pään Regoissa on ilmeisesti ollut joillakin ongelmia nostomekanismin ja lautasen keskityksen kanssa (ei ole aina ollut ihan vaaterissa). Itselläni on nyt kokemusta kolmesta P5:sta, kahdesta demokoneesta ja itse ostamastani laitteesta. Kaikki ovat toimineet varren noston ja laskun suhteen täysin moitteettomasti. En ole ihan varma että oliko ensimmäisen demokoneen lautanen täysin suorassa, mutta saamani lopullinen soitin on ainakin kaikin puolin priimaa. Ja soi hyvin! :D
 
-kÄÄK ! Tuuristako, on kiinni saako hyvän vermeen tahi ei ? Tuo kierrätysjuttu on hyvä, mutta vanhojen soittimien kanssa pulaaminen on hauskaa ja parhaimmillaan palkitsevaa, mutta mutta saapi olla varsin usein ruuvaamassa, kun haluaisi kuunnella musiikkia. Toisekseen emäntä katselee vieressä "romuläjiä" ynähtää ja loihe lausuman : Pitäisi tuo keittiö vihdoinkin saada kuntoon, portaat maalattua... jne. ja sitä vaan ruuvataan vanhoja läjiä prkkk... le. - Taidankin Joulun jälkeen lähteä Musiin Com.iin Ossin luo vieraisille, olisiko siellä vaihtoehtoja lisää ! -Luulisimpa !

-Nyt kaikille HYVÄÄ JOULUA ja kuunnelkaa HYVÄÄ MUSIIKKIA kaikessa RAUHASSA !
 
Kyllä ainakin itsellä tuo kasari-suoraveto on juuri se soitin mitä ei ole tarvinnut ruuvata olleskaan, tietty rasiaa vaihtaessa on hieman joutunut säätämään mutta noin niinkuin muuten. Pyyhkii siinä suhteessa ainakin noilla Pro-jecteilla pöytää. Järeä ja luotettava peli tuntuu olevan vaikka ikää on jo pian 27 vuotta ;)

Mutta rohkeasti kuuntelemaan ja sitä kautta asiaa selvittämään.
 
Back
Ylös