Kumpi, Audiolab 8000Q vai Advance Acoustic MPP206?

Virkamies

Käyttäjä
Liittynyt
24.2.2009
Viestejä
5
Nyt tuli valinnan vaikeus Genelecin 8040 kaiuttimille esivahvistimeksi. Vertaamaan pääsee mutta tilat ovat eri liikkeissä ja kotona taas kolmas akustiikka. Audiolab on arvostetumpi merkki ja komponentit saattavat olla korkealuokkaisempia, ei välttämättä. Advance Acousticissa olisi xlr liitännät mitä Audiolabissa ei ole. Miten paljon ne sitten ääneen vaikuttavatkaan? Vai olisiko paras vaihtoehto Advance Acousticin MPP505 jossa on, mikäli olen oikein ymmärtänyt, D/A muunnin xlr-liitinten lisäksi samaan hintaan kuin Audiolab ilman kumpaakaan? Advance Acousticin sivuilla kerrotan että laitteet valmistetaan korkealuokkaisista komponenteista, niinpä tietenkin. Hinta on edullinen. Vai vieläkö jatkan etsimistä?
 
Enpä tiedä noista, mutta hyviä käytettyjä esivahvareita XLR-ulostulolla voisivat olla esim. Rotel RC-995 tai NAD S-100.
 
Itselläni on juuri tuo MP-505 Genen 1030:siä ohjaamassa. Jostain syystä laitteen ns. gain on aika kova, joten Genejen herkkyyssäädön täytyy olla epäherkemmällä mahdollisella kohdalla. Uudemmissa Geneissä saattaa tosin olla käyttökelpoisempi herkkyydensäätöalue, en tiedä. XLR-liittimien kautta tulee lisäksi kovempaa, jolloin Genejen säätö ei enää tahdo riittää, joten olen käyttänyt AA:n RCA-liitäntöjä. Tuota voimakkuusongelmaa lisää se, että AA:n potikka on turhan nopeanousuinen hiljaisemmasta päästään, eli nollavoimakkuudesta ei ole kuin pari milliä normaaliin kuunteluvoimakkuuteen. Lisäksi vielä omassa kappaleessani potikka rahisee satunnaisesti käännellessä, joka on näin uudelle laitteelle vähintään omituista. No, tuohan menee takuuseen jos tällaista ilmenee.
Kuulostaa, että laitteessa olisi pelkästään huonoja puolia, mutta syy miksi se pysyy täällä on ennenkaikkea ääni. Se miellyttää niin paljon, ettei huvita ruveta etsimään mahd. yhtä hyvin soivaa samassa hintaluokassa, jos löytääkään ihan heti. Lisäksi sen AD-muunnin kuulosti aikanaan paremmalta kuin Beresfordin, viime syksynä testaillessa (ja saattaisi kuulostaa vieläkin). Taitaa vielä olla digiliitäntöjen määrä jonkin sortin ennätys 2-kanavaisissa etusissa, peräti 4+1, DA-muuntimet kun ylipäätään taitavat olla 2-kanavaetusissa harvinaisia. Subiliitäntäkin, jos sellaista tarvitsee, on stereo.
Kuulin tässä joulukuussa huhun, että noihin etusiin olisi joskus saatavissa potikkapäivitys, jolla sekin ongelma poistuisi.

Pitkäs-Hannu
 
Back
Ylös