Kuinka korkealle Rega P2:lla pääsee?

  • Keskustelun aloittaja v-a
  • Aloituspäivämäärä

v-a

Käyttäjä
Liittynyt
28.11.2007
Viestejä
9 704
Kaupunki
Helsinki
Valaisetteko kokeneet vinyyliviisaat, mitä kannattaisi tehdä (vai kannattaako mitään), kun jotain tekisi mieli värkätä, mutta rahat eivät nyt riitä pyörittimen vaihtoon.

Pyöritin on Rega P2 (NAD-merkillä), rasiana Goldring 1006 (= rasia, jonka kanssa P3 voitti aikanaan Hifilehden testin) ja RIIA:na NADin halpa perusrasiaesivahvain. Neulan kunnon tarkistutan nyt joka tapauksessa.

Kaksi lyhyen tähtäyksen kysymystä:
1. Jos neula kaipaa kuntonsa vuoksi vaihtoa (tai vaikka ei kaipaisikaan), olisiko älliä vaihtaa se hyväksi kehuttuun shibata-neulaan ja mitä sillä saavuttaisi?
2. Kannattaako ao. soittimeen ylipäätään havitella parempaa rasiaa kuin nykyinen? Jos kannattaa, kuinka hyvään P2:lla on mieltä mennä? (Yksi raja on varmasti siinä, että rasian hinnalla saa jo reilusti paremman pyörittäjän:))

Pidemmän päälle MC-rasioiden maailma tuntuu kiinnostavalta. Minkä tasoisissa, nimisissä ja hintaisissa pyörittäjissä, varsissa, rasioissa ja RIIO:iissa liikutaan, että MC-rasioiden edut alkavat toteutua?

RIIA:sta eteenpäin laitteistoni on Unison Research S2K + Zu Druid / Musical Fidelity X-Can v2 + Senheiser HD600.

Näkemyksistä kiittäen

:) v-a
 
Tuo Goldringin rasia on siitä mukava, että siihen voi päivittää neulaa paremmaksi aina GX1042:een asti käyttäen D42-neulaa.

Nyt kun puntakin on halpa niin UK:n suunnalta näyttäisi löytyvän rasiaasi sopivia neuloja (D06, D12GX, D22GX, D42) suht. mukavaan hintaan. Esim. täällä https://shop.mantra-audio.co.uk/acatalog/Goldring_stylus.html D42:n hinta on ~107euroa, Suomessa vastaavan neulan listahinta on 200euroa.
 
Suurkiitos tiedosta!

Onnistuuko neulanvaihto omin käsin?

:) v-a
 
v-a sanoi:
Onnistuuko neulanvaihto omin käsin?

:) v-a

Kyllähän nuo ovat tarkoitettu itsevaihdettaviksi. Itselläni oli aiemmin 1022GX mutta koskaan en siihen ehtinyt neulaa vaihtamaan kun vaihtui soitin ja rasia.
 
v-a sanoi:
Suurkiitos tiedosta!

Onnistuuko neulanvaihto omin käsin?

:) v-a

Onnistuu, kunhan et ota liian montaa asennusolutta ennen aloittamista. Noin viidentoista sekunnin juttu, eli neulahan tulee tuosta Goldringin rungosta siitä rasian nenästä varovasti vetämällä irti ja uusi menee käänteisessä suunnassa paikalleen. Itse neulahan jököttää siinä nenään rakennetussa neularungossaan.

Muuta P2:ssakin kokeiltavaksi suositeltavaa voisi olla tuon D42-neulan hintainen MC-rasia Denon DL-160, Michellin Tecnoweight -vastapaino, ja miksei akryylinen lautanen esim. Scheulta. Ihan vaan siitä kokemuksesta että kun on sama vipu Tecnodecissä kiinni...

Tuo teknopaino ainakin omassa tapauksessa selkiytti kuvaa ja paransi kontrollia ihan merkittävästikin. Koko kaistalta katosi tietynlaista huntua.

Rasioista mulla on ollut Goldringin 1022 ja nykyään on tuo mainittu demoni. Molemmat hyviä, meinasin jo olla tyytyväinen tuohon Goldringiin, mutta onneksi tulin kokeilleeksi tuota DL-160:stä ennakkoluuloistani huolimatta.

Myös RIAA:n vaihtaminen kannattaa. Minulla oli tuollainen NAD PP2, ja yritin tviikata siitä siedettävän, mutta peli oli kokolailla menetetty. Eihän se sietämättömän huono ole, muttei oikein hurraa-huutojenkaan arvoinen. Jos tietty oikeasti hyvän haluaa niin se joko a)tulee kalliiksi tai b)menee DIY:ksi.
 
Tuota phonoasteen päivitystä suosittelisin kyllä itsekin ASAP. Tuollaisesta perus-Goldiaisestakin saa irti kelpo soundia paremmalla vahvistuksella jo tuonkin laatuisissa kehyksissä.
 
Mukavia vinkkejä, iso kiitos. Pääsee jotain puuhaamaan.

Voitteko vielä antaa opastusta hyvän RIIA:n osalta, itse kun en noita tunne.

:) v-a
 
Clearaudio Nanophono on loistava RIAA-vahvistin. Se soi elävästi, tarkasti ja mehevästi. Hintakin on laatuun nähden kohdallaan.
 
Osaatko sanoa paljonko Nanophono kustantaa ja kuka sitä myy?

:) v-a
 
Pari saturaista taisi olla, eikös Hifiguru myynyt Clearaudiota.

Toinen, halvempi, harkinnan arvoinen voisi - näin ingenjöörismielessä - olla CA:n 640P. Siinä on diskreetti tuloaste ja passiivinen suoto. Lähdössä on edelleenkin se sama vanha arkkiviholliseni NE5532-operaatiovahvistin, mutta hintaansa nähden ihan oivan oloisesti suunniteltu laite. Äänestä en sano mitään, mutta lähes kaikki lukemani arviot ovat olleet lähinnä ylistäviä.
 
Mika K:lle

Yllättävän kalliita ehdotat. Dynavecorin hinnallahan saa Rega P3:n nykyisen P2:ni tilalle jos oikein ymmärrän.

:) v-a
 
v-a sanoi:
Yllättävän kalliita ehdotat. Dynavecorin hinnallahan saa Rega P3:n nykyisen P2:ni tilalle jos oikein ymmärrän.
Hups, pahoitteluni. En muistanutkaan, notta tuo p-75 on noin hintava. Jokatapauksessa silti jos riaan olet vaihtamassa, niin kannattaa katsella hintaluokkaa-paria kalliimpia kuin tuo Nad. Käytettyinä varsinkin saattaa löytyä ihan hyviä diilejä.

Kuitenkin hinta ei ole se sopiuuden tae, synergia on aika tärkeä asia rasian ja riaan välillä. Kannattaa siis etsiskellä tietoa myös siitä puolesta..
 
Jospa lähden tutkailemaan aluksi tuota Clearaudiota sekä rasioiden osalta 1042 tai Denon DL 160 linjaa.
Pelaavatko vahvistin ja rasiat hyvin yhteen?
Mistä Denonia saa a) edullisesti b) Suomesta asennetuna, jos laiskottaa.

Kiitos vielä näistä tiedoista.

:) v-a
 
v-a sanoi:
Jospa lähden tutkailemaan aluksi tuota Clearaudiota sekä rasioiden osalta 1042 tai Denon DL 160 linjaa.
Pelaavatko vahvistin ja rasiat hyvin yhteen?
Mistä Denonia saa a) edullisesti b) Suomesta asennetuna, jos laiskottaa.

Kiitos vielä näistä tiedoista.

:) v-a

Sovittamisen suhteen tärkeintä on se, että RIAA:sta löytyy mahdollisuus säätää kuormitusta - sekä resistiivistä että kapasitiivista. Tärkeää varsinkin MM-rasioiden kanssa on tuo kapasitanssin säätö, MC:t eivät ole niin herkkiä sen suhteen, mutta voivat reagoida rajustikin resistanssin muutokseen.

Denonia myyvät ainakin musiikin.com ja Kruunuradio. Asennuspuolesta en tiedä... Ainahan on tietty köyhiä opiskelija-harrastajia, jotka toimivat olutpalkkioin... Missä päin vaikutat? Tuon Denonin voit toki tulla kuuntelemaan meikäläisenkin setissä Vantaalla, tosin pyöritin on eri, vaikka varsi onkin sama.
 
Kiitos kutsusta MKutvonen!

Voisin tästä Helsingin pohjoisrajalta sinne saapuakin. Hommaan vaan ensin sen Clearaudion Nanophonon.
Sitten voisin ottaa mukaani myös oman rasiavahvaimen, kuulokevahvistimen, kuulokkeet ja levyjä.
Näin vertailuni kohdistuisi puhtaasti soitin- ja rasiaratkaisuusi.
Jos sopii otan asian tiimoilta yhteyttä hieman keväämpänä.

:) v-a
 
Tiedoksi ystävällisille vastaajille; se käytetty Nanophono meni ohi, mutta hain käytetyn Lehmannin Black Cuben Highend Studiosta Fredalta. Sitten neulan tai rasian kimppuun. Kiitos kaikille.

:) v-a
 
Denonin rasia sopiikin paremmin soitinsa puolesta hiukan pehmeäsävyisen Lehmannin pariksi. Itselläni on sekä Nanophono että BlackCube, joten molemmista on kokemusta.
 
Back
Ylös