Kovalevyltä aktiivikaiuttimiin, mutta miten?

x46900

Käyttäjä
Liittynyt
19.9.2010
Viestejä
228
Kaupunki
Kouvola
Tervehdys!

Vuosien hiljaisuuden jälkeen olen päättänyt palata musiikin maailmaan ja *huh huh* kuinka paljon se maailma onkaan muuttunut sinä aikana.
Eli tyhjästä aletaan rakentaa uutta järjestelmää.
Jotain on kuitenkin jo selvillä, vanhasta kokemuksesta ja hallitsevien tosimaailman lakien (raha ja hellasärö mm.) sanelemina.

Nyt tarvitsen apua - kuvassa 1 olen piirtänyt mitä luulen haluavani:

skeema1.jpg


Eli digitaalisista lähteistä pitäisi saada ääni aktiivikaiuttimille.

Kaiuttimet on Genelec:it (asia on päätetty jo korkeammassa oikeudessa, joten kaiutin/aktiivi/passiivi -keskustelua tästä ei kannata tehdä.).
Mutta kaikki mitä on ennen kaiutinta on vielä auki - ja sen valintaa nyt siis haen apua.

Tässä yksi vähän vajaa ajatus siitä, mitä ennen kaiuttimia voisi olla:

skeema2.jpg


Toivottavasti kuvat avaavat mitä haluan - koska teksti taitaa olla aavistuksen jäsentymätöntä.
Haluan järjestelmän, jolla pystyn vaivatta soittamaan kovalevyllä sijaitsevaa FLAC-kokoelmaa ja silloin tällöin elokuvan ääniraitaa
tai konsolipelin jytinää.

Kaikki neuvot, vihjeet ja vinkit kelpaa - utuiset ajatukset äänentoistosta kuin tiukat laitesuosituksetkin.

Ilman äänilähdettä (siis tietokonetta) ja kaiuttimia pitää homman mahtua kuitenkin helposti alle 1000 euroon, mielummin 500 euroon
ja en ollenkaan vierasta käytettyjä laitteita - päinvastoin - mielestäni kierrätys pelastaa (ainakin vähän) maailmaa.
 
Tuo DacMagic saattaa olla tuohon kohtaan hieman huono, kun siihen ei saa kun kaksi laitetta optisella/koaksiaalilla + kolmannen USB:llä kiinni.

EDIT: Joku versio Benchmark DAC1:stä vois toimia. Siinä on DAC ja esivahvistin samassa. Sisääntuloja löytyy yksi analoginen RCA ja digipuolella kolme koaksiaalia, yksi optinen ja USB. Ja hinta taitaa uutena olla tonnin luokkaa.
 
Kaikkein helpoimmin tuon saanee hoidettua käyttämällä jotain AV-prosessoria, jossa on lauma HDMI 1.4 -liittimiä ja muita digitaalituloja sekä balansoidut lähdöt kajareille. Valitettavasti jokin Onkyo PR-SC5508 taitaa humahtaa budjettisi ylitse.

Tuosta Onkyon mallista on olemassa aikaisempia versioita, jotka voisivat käytettyinä mahtua budjettiisi jos sellaisen sattuu löytämään.

Jos balansoimattomat kajarilähdöt kelpaavat, niin myös Audiolab 8000AP saattaisi käytettynä mahtua budjettiisi. Varsinkin nyt kun kaikki odottavat uutta 8200AP-mallia...

Itse pyrkisin yhden boksin ratkaisuun tuon etusen osalta...

t. jjahifi
 
Kiitos vastanneille...

Tarpeideni määrittely meni ehkä vähän yli, piirsin kuvaan kaiken mitä keksin - todellisuudessa DacMagic:in liitännät lienee riittävät, mutta kyllä siinä ihan rajalla mennään, yksi optinen/koaksiaalinen liitäntä saisi olla enemmän. Voiko DacMagic:iin laittaa yhtäaikaa liittimen sekä optiseen että koaksiaali liitäntään kiinni (siis samaan "porttiin") ja pitää vain toiseen kytkettyä laitetta kerralla päällä vai sekoaako? (silloinhan siihen saisi kiinni optisella 2, koaksiaalilla 2 ja vielä jäisi USB käyttämättä...).

Av-prosessoria en halua. Suunnitelmissa ei ole (millään näkyvissä olevalla aika horisontilla) tarkoitusta siirtyä monikanavakuunteluun - vaan kuunnella tiukasti 2.1 järjestelmässä musiikkia. (ja hyvin harvoin elokuvien / konsolipelien ääniä).

Benchmark DAC1 toimisi varmasti - Onko suosituksia kilpailevista (ja edullisemmista) vastaavista laitteista?
 
^Ja tuon aikaisempi versio vois olla "jollain" myynnissäkin pilkkahintaan :)
 
Beresford on ihan selvästi juuri jotain sellaista mitä tässä ollaan etsimässä - Tuon kaltaisella vehkeellä rakentaisi melko yksinkertaisen ja kauniin setin (tosin ihan järkyttävän rumahan tuo beresfordin kotelo on)..

Mitä siitä sitten puuttuu? - no tietysti olisi hieno, jos ääni tulis ulos balansoiduista XLR:tä RCA:n sijaan, mutta ei tuo nyt iso tappio taida olla.. ja äänenvoimakkuutta olisi tietysti hieno kaukosäätää. Kaikkea ei tietysti saa ihan ilmaiseksi, joten tuollainen ei varmaan olisi yhtään huono "kompromissi".
 
Näinhän se menee. Pikkurahalla pääsee pitkästi eteenpäin.
 
Menee sitten yli 1400€ uutena ostettuna Cambridge Audio Azur 840E etuvahvistin & DacMagic, jos todella haluaa balansoidut xlr-lähdöt, kaukosäätimet ja muut hienoudet. Alle tonnilla sitten RCA-liittimin varustettu DAC ja stereovahvistin, jossa on pre-outit.

Eipä tuossa pitäis olla hurinoiden kanssa ongelmaa, kuin pitää laitteet samassa jatkojohdossa (jos ei ole optisella kiinni) ja käyttää vähintään peruslaadukkaita häiriösuojattuja RCA-piuhoja..
 
Tietämätön kysyy entäs jos paketti on 2x genelec 8020b ja 7050b niin riitääkö silloin tuo Beresford vai pitäisikö siinä olla jokin muukin purkki jos pitää niin mikä?

eikös nuo subin liitännät ole pelkkiä läpivientejä
 
eacan sanoi:
eikös nuo subin liitännät ole pelkkiä läpivientejä
, koska mulla ei ole parempaakaan tekemistä quottaan genelec.fi:tä :

http://www.genelec.fi/tuotteet/2-tiekaiuttimet/8020b/
" Yhdessä Genelec 7050B LSE™ -subwooferin kanssa 8020B muodostaa loistavan stereo- tai surroundkaiutinyhdistelmän. "

http://www.genelec.fi/documents/opmans/OM7050B_Fin.pdf , eli käyttöohjeesta :
" Pääkanavissa on alipäästösuotimet,
jotka suodattavat alle 85 hertsin
taajuudet subwooferin toistettaviksi. Pääkanavien
antoliitännöistä (OUT) tulevaa signaalia
ei kuitenkaan suodateta. Tämän takia
on tärkeää
, että pääkaiuttimien "BASS
ROLL-OFF"-toiminto kytketään päälle siirtämällä
kaiuttimen takapaneelissa oleva kytkin
2 asentoon "ON". Tämä aktivoi kaiuttimessa
85 hertsin ylipäästösuotimen, joka sovittaa
pääkaiuttimien toistoalueen subwooferin
toistoalueeseen. "


hyvää viikonloppua , t. ' RIF '
 
eacan sanoi:
Tietämätön kysyy entäs jos paketti on 2x genelec 8020b ja 7050b niin riitääkö silloin tuo Beresford vai pitäisikö siinä olla jokin muukin purkki jos pitää niin mikä?

Purkkeja ei tarvita lisää, mutta kuuntelukolmion pitää olla todella pieni. 8020A/B on tehty alle 1,5 metrin kuunteluetäisyyksiin. Jos joudut käyttämään suurempaa etäisyyttä, niin kavenna reippaasti kolmiota.
 
Äh vähän aikaa kun miettis ennen kun kirjoittelis ni ei tulis tyhmii kysymyksiä :)
 
Profel µ-AMP esivahvistin onko kellään kokemusta. ovh kuulemma 117€
 
Luminous Audio Axiom voisi kanssa soveltua.
 
Back
Ylös