Kovalevyllä varustetut cd-soittimet

  • Keskustelun aloittaja op
  • Aloituspäivämäärä

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
11 594
Kaupunki
Oulu
Onkohan olemassa tuollaista Naim HDX:n kaltaista soitinta jossa olisi kaikki yhdessä paketissa, mutta järkevämmällä hinnalla. Eli kovalevy(i)llä varustettua cd-soitinta, jolla voisi ripata levyjä kovolle häviöttömässä formaatissa. Ja soitinta voisi käyttää periaatteessa ilman tv-valikoitakin. Ei taida kovin montaa tuollaista löytyä???
 
op sanoi:
Onkohan olemassa tuollaista Naim HDX:n kaltaista soitinta jossa olisi kaikki yhdessä paketissa, mutta järkevämmällä hinnalla. Eli kovalevy(i)llä varustettua cd-soitinta, jolla voisi ripata levyjä kovolle häviöttömässä formaatissa. Ja soitinta voisi käyttää periaatteessa ilman tv-valikoitakin. Ei taida kovin montaa tuollaista löytyä???
Mahdollisia malleja ei ole monia. Ei ainakaan sellaisia, joiden toimivuuteen voisi luottaa. Oma suosikkini on "ei-niin-järkevän-hintainen" malli, eli tämä:
ms750-front-source-l_rdax_782x400.jpg


Ja ei, en omista tuollaista kapistusta. Pariin otteeseen kyllä kuolannut...

t. jjahifi
 
Itse itselleni vastaten: Löytyi jo järkevämmällä hinnalla olevia cd-soittimella varustettuja musiikkiservereitä jotka tukevat FLACia.

Jenkeissä on Olive http://www.olive.us/products/opus4_overview.html

Euroopassa (Saksa) Hifidelio http://www.hifidelio.com/

Tuo Hifidelion myymä laite on jenkeissä ollut Oliven nimellä, mutta siellä jo vanhentunutta mallia. Tuollainen Olive/Hifidelio oli testissä Stereophilessä ja sai hyvät arviot. Tuollaisen perus-Hifidelion saanee tonnilla, mutta siinä on vain 80 gigan kovalevy. Pro versiossa on jo 160 giganen. Mutta nuo Hifidelion kotisivut taitaa laahata jäljessä sillä netistä löytyi tietoa 400 ja 500 gigasista malleista ja tuon suuremman hinnaksi oli laitettu vähän yli 1700€.

On tuo uusi Olive kuitenkin vähän paremman näköinen kuin vanha Hifidelio ja Oliven saakin jo jenkeistä n. 1500 dollarilla ja 320 gigan kovalevyllä. Kovalevykokoja oli muistaakseni teratavuun asti. Onkohan Oliven samanlainen ulkoinen (ja sisäinen???) päivitys tulossa vielä Euroopan Hifidelioonkin on kuitenkin hämärän peitossa?

Tässäpä olisi varmaan jonkinlaista saumaa jollekin hifiliikkeelle alkaa tuoda Suomeenkin helppoa all in one musiikkiserveriä...
 
Lisätäänpä tännekin tuolta kotiteatteriosiosta oleva keskustelu jonka aloitin https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?49968

Tämä saattaa auttaa niitä jotka etsiskelevät halpaa all in one -musiikkiserveriä (ei ehkä niin vakavaan käyttöön) jossa on itse soitin (dvd) ja kovalevy ja jonka kanssa ei tarvi välttämättä painiskella tietokoneen kanssa. Kyse oli siis Panasonicin DMR-EH68 DVD-tallentimesta, jossa on 320 Gt:n kiintolevy. Ainakin Pioneerin kovalevyllisissä dvd-soittimissa on myös tuo häviötön LPCM jukeboxi -mahdollisuus musiikin tallentamiseen cd-levyiltä ja se käyttää Panasonicin tapaan jo laitteelle asennettua Gracenote-tietokantaa kappaleiden nimeämiseen. Nuo Pioneerin soittimet ovat vain Panasoniciin verrattuna paljon kalliimpia. Joillakin muilla valmistajilla on soitinmalleja jossa voi sitten käyttää mp3-jukeboxia musiikin toistamiseen.

Eli kyselin:

"Minä kun en kotiteattereista mitään tiedä, niin kysyisin mitä tuo Dolby Digital 2ch, Linear PCM (XP mode) oikein tarkoittaa käytännössä. Törmäsin Panasonicin tallentavaan ja kovalevyllä varustettuun DVD-soittimeen http://www.panasonic.fi/html/fi_FI/1480843/index.html?trackInfo=true jossa luki, että siihen voi tallentaa kovalevylle cd-levyjä ja audion talletusmuodoksi oli merkitty tuo Dolbylitania. Kuinka hyvä ja tarkka tuo tallennusmenetelmä on verrattuna mp3:een tai FLACiin???"

Ja vastaksia tulikin vähän, lainattu FiveDotOnelta:

"Moi, noi on DVD:n audioformaatteja molemmat. DD on häviöllinen ja PCM on sitten häviötön mutta sillä voi nauhoittaa vain nk. XP-moodissa, jossa videonkin laatu on hyvä. PCM näytteenotto on varmaan jotakin muuta kuin CD:n 44.1kHz eli tyypillisesti se on valittavissa 32kHz ja 48kHz välillä. Laite ei muuten enkoodaa mitään muuta audiota kuin näitä kahta. Kovalevylle varmaan kannattaa taltioida videoita ja audiot on hyvä laittaa PC:llä ulkoisellle FAT32-kovalevylle MP3 320kbps moodissa."

Ja minä:

"Ahaa, kiitosta vain, tämä selvensikin jo asiaa. Ehdin jo kysellä tuota hommaa Suomen Panasonicin tuesta, mutta eivät ne tosiaan sieltäkään osanneet sanoa muuta kuin, että tuo Linear PCM eli LPCM on häviötön formaatti, mutta ei mitään näytteenottotaajuksia oltu laitettu mukaan.

Kuinkahan hyvä formaatti tuo laitteen XP-modessa oleva LPCM sitten on...? minä kun olen yrittänyt etsiä sellaista suhteellisen halpaa all in one -musiikkiserveriä ulkoisen DACin perään jossa olisi tuo cd-soitin, kovalevy ja johon ei tarvitsisi sekoittaa tietokonetta ollenkaan. Olisikohan tuo soitin tuommoiseen käyttöön sitten ollenkaan sopiva...? Tuota soitinta kun saisi vielä ulkomailta n. 350€:lla. Hurjana suunnitelmana olisi vielä hommata sille tulevalle soittimelle oma pieni näyttö, ettei sitä välttämättä tarvitsisi laittaa televisioon kiinni.

Tuohon Panasonicin DVD-soittimeen mahtuisi kuulemma maksimissaan 300 levyä ja olikohan niin että 3000 raitaa. Tuo riittäisi minulle jo hyvin, että saisin kaikki suosikkilevyni kovalevylle. Tosin tuo vehje tekee niitä filejä vain kokonaisista levyistä, eli yhden kappaleen tallennusmahdollisuutta levyltä ei ole, mikä sinänsä ei haittaa kyllä minua, koska yleensä kuuntelen kokonaisia levyjä. Ja saahan ne turhat kappaleet vissiinkin sieltä tuhottua pois jos siltä tuntuu. Plussaa tuossa olisi vielä se laitteessa oleva kiinteä Gracenote-tietokanta joka nimeää nuo kopioitavat levyt valmiiksi. Tuon tietokannan päivittämiseen toki tarvitsee sitten sitä tietokonettakin, mutta se ei kyllä enää haittaa."
 
Tuosta kovalevyllisestä cd-soittimesta. Tunnetusti niitä on vähän saatavilla. Onko se kovinkaan järkevä laite? Mielestäni jos levyt riippaa jonnekin datamuotoon, niin pointti olisi että niitä voisi visuaalisesti ja helposti selailla. Voiko sellaista tehdä jos cd-soittimessa on hiiren perceen kokoinen näyttö? Oma valintani tuollaiseen olisi musiikin rippaus nappia painamalla tietokoneeseen iTunesiin + Apple TV + esim. 17"-20" näyttö olohuoneeseen jos ei television kautta halua selata musiikkejaan. Olisi tuossa tapauksessa aika paljon visuaalisempaa kun saa isot kansikuvat ja kaikki näkymään toisin kuin pikkuruisesta soittimen näytöstä.
 
No on siinä ainakin minulle järkeä, koska jos päädyn vaikka tuollaiseen kovalevy-dvd-soittimeen niin ostan sen lisäksi näytön ihan sitä varten. Varsinaisissa musiikkiserveri-cd-soittimissa tuo näyttö on tietysti jo kinkkisempi juttu. Ei tuo laitteiden käyttö varmaan kovin herkkua ole niillä omilla näytöillä.
 
No nyt löytyi jotain mielenkiintoista, ihme etten aikaisemmin ole tuota huomannut...

Cambridge Audiolla on Azur 640H, 160 giganen musiikkiserverisoitin, joka perustuu Azur 640C V2 -soittimeen. Hintaa laitteella on jotain 1300€. Kovalevy on kyllä suhteellisen pieni ja soitin ei vissiinkään tue FLACia, mutta muita formaatteja kuitenkin. Pakkaamattomia kappaleita mahtuu soittimeen kuulemma noin 3000, joka kyllä riittäisi suosikkilevyjen ja biisien tallennukseen. Lisäksi laitteella pystyy polttamaan itselle kopioita levyistä ja tekemään erilaisia kokoelmia kovalevyn sisällöstä. Soitin tukee myös langatonta yhteyttä ja siinä on internetradio.

Parhaimman suorituskyvyn takaamiseksi kannattaisi varmaan kyseinen laite jättää sitten pyörittimeksi ja hommata hyvä erillinen DAC signaaliketjuun väliin. Ja varmaan kannattaisi hommata se erillinen LCD-näyttö käytön helpottamiseksi jos ei halua käyttää sitä esim. television kautta tai tiirailla soittimen omasta näytöstä.

Toisaalta tuolla serverin hinnalla saa jo aika hyvän normaalin cd-soittimen jos pelkästään äänenlaatua ajattelee. No ehkäpä nämäkin laitteet tässä menevät vielä eteenpäin ja kovalevytila suurenee ja hinnat laskevat. Arcamillakin oli vastaava serverisoitin mallistossa 400 gigan kovalevyllä mutta hinta oli vielä yli 4000€. Aika suolaista vielä samoin kuin Naimilla.

Edit. Herrajee!!! Mihinhän tuo Suomen hinnoittelu oikein perustuu tuolle CA:lle?!?!?!? UK:ssa Richersounds myy alennuksella laitetta 300 punnalla!!!! Normihinta enklannissa 400. Richersounds ei toimita ulkomaille, mutta jos sopii niiden kanssa, että kuriirifirma noutaa tavaran niiltä niin ehkäpä se käy... Helkkari näiden Suomen hintojen kanssa.
 
Tuon koko hoidon tekee minulla Macmini.Eli erillinen näyttö,DAC ja kovalevy tilaakin saa 4xUSB ja 1x fireware paikan ansiosta vähintäänkin riittävästi.Langatonkin toimii ja jopa internet radiokin.
Ymmärrän kyllä jos himottaa laitetta jonka voi lisätä räkkiin mutta haluamassasi systeemissä toteutuu hyvin pitkälti tietokoneen ominaisuudet.
Huonoksi puoleksi jotkut laskee sen että Mac tai PC pohjainen toisto ei nauti täyttä luottamusta hifistisestä näkökulmasta tarkateltuna.Mikä on kyllä suuremmissa määrin harhaa.
 
Integroitu mediaserveri on tällä hetkellä uutta autoakin huonompi hankinta. Ne ovat huimasti ylihinnoiteltuja eikä niihin mahdu häviöttömällä pakkauksella tarpeeksi musiikkia, saatikka HD-videokuvaa. Jos nyt ostat 160 gigaisen laitteen niin varaudu siihen, että viimeistään vuoden kuluttua huomaat kuinka pieleen meni. Minusta ainoa oikea ratkaisu on NAS RAIDilla + dedikoitu streameri. Ne saavat olla koko ajan päällä ja NAS toimii myös tietokoneiden backuppina. Logitech Squeezebox-tuoteperhe on toimivaksi todettu eikä niiden tuki lopu. Jos HE-laitteen välttämättä haluat räkkiisi, niin verkkokaupasta sellaisen saa 1200+€:lla (Transporter), toinen vaihtoehto on ostaa halpisversio (Duet) ja liittää se ulkoiseen DACiin.

Tällä hetkellä Seagaten 1.5 TB:n kiintolevy maksaa 102€, ja hinnat ovat hurjassa laskussa. NASseja saa muutamasta satasesta alkaen. Ja kunnon ohjelmilla ripaten laatu on ihan toista kuin noilla integroiduilla vermeillä. Pientä säätöä tarvitaan pystytyksen yhteydessä, mutta sen jälkeen lähinnä naurattaa nuo azurit ja hifideliot, macintosh-naimakaupoista puhumattakaan :D .
 
LaJazz sanoi:
Integroitu mediaserveri on tällä hetkellä uutta autoakin huonompi hankinta. Ne ovat huimasti ylihinnoiteltuja eikä niihin mahdu häviöttömällä pakkauksella tarpeeksi musiikkia, saatikka HD-videokuvaa. Jos nyt ostat 160 gigaisen laitteen niin varaudu siihen, että viimeistään vuoden kuluttua huomaat kuinka pieleen meni. Minusta ainoa oikea ratkaisu on NAS RAIDilla + dedikoitu streameri. Ne saavat olla koko ajan päällä ja NAS toimii myös tietokoneiden backuppina. Logitech Squeezebox-tuoteperhe on toimivaksi todettu eikä niiden tuki lopu. Jos HE-laitteen välttämättä haluat räkkiisi, niin verkkokaupasta sellaisen saa 1200+€:lla (Transporter), toinen vaihtoehto on ostaa halpisversio (Duet) ja liittää se ulkoiseen DACiin.

Tällä hetkellä Seagaten 1.5 TB:n kiintolevy maksaa 102€, ja hinnat ovat hurjassa laskussa. NASseja saa muutamasta satasesta alkaen. Ja kunnon ohjelmilla ripaten laatu on ihan toista kuin noilla integroiduilla vermeillä. Pientä säätöä tarvitaan pystytyksen yhteydessä, mutta sen jälkeen lähinnä naurattaa nuo azurit ja hifideliot, macintosh-naimakaupoista puhumattakaan :D .

Niin, halvin ja loogisin vaihtoehtohan tuolainen NAS ja Logitech varmaan olisi, mutta minä kun en halua sotkea tietokonetta ollenkaan tuohon musiikkiserveriin ja haluan yhden laitteen jossa on cd-soitin hifiräkkiin. Tosin riippuen vempaimesta, sen ulkoisen DACin joutunee kuitenkin hommaamaan ja ehkä sen oman näytönkin.
 
op sanoi:
Niin, halvin ja loogisin vaihtoehtohan tuolainen NAS ja Logitech varmaan olisi, mutta minä kun en halua sotkea tietokonetta ollenkaan tuohon musiikkiserveriin ja haluan yhden laitteen jossa on cd-soitin hifiräkkiin. Tosin riippuen vempaimesta, sen ulkoisen DACin joutunee kuitenkin hommaamaan ja ehkä sen oman näytönkin.

Ihan yhtä paljon siellä mediasoittimessa on tietokonetta sisällä kuin nassissa ja logitechissa. Minuakin kiinnosti hieman tuo Cambridge, mutta luettuani melko tyrmääviä käyttökokemuksia netistä päätin sitten hommata tietokonepohjaisen systeemin.
 
op sanoi:
Tosin riippuen vempaimesta, sen ulkoisen DACin joutunee kuitenkin hommaamaan ja ehkä sen oman näytönkin.

Hyvä! Kuten itsekin fiksuna miehenä tuossa jo pohdiskelet, niin uusia lootia tulee joka tapauksessa, ja räkin koko kasvaa. Integroiduissa mediaservereissä ei ole vikasietoista levyjärjestelmää, vaan niiden backupit pitää hoitaa muuta kautta. Eli kun hifidelion levy sanoo poks, niin sen jälkeen rippaat kiltisti kaiken taas uudestaan. Tarvitset siis backuppeja varten joka tapauksessa tietokoneen ja sen lisäksi jonkun ison massamuistin joko tietokoneen sisälle tai verkkoon.

Jos rippaamisen vaivan ylipäänsä ottaen näkee, niin huolellinen suunnittelu ja koko järjestelmän pilotointi alusta loppuun asti kannattaa ehdottomasti tehdä ennen varsinaiseen isoon urakkaan ryhtymistä. Itse en aikanaan selvittänyt kunnolla etukäteen, että mikä on se formaatti johon pitää ripata. Fuugasin 40 gigan edestä pelkkiä AAC-filuja, joilla täytin iPodin piripintaan. Hei haloo, missä järki??!!! No ei sitten niin yhtään missään. Olin melkein vuoden 'onnellinen', kunnes huomasin että nehän olisi kaikki pitänyt ripata samalla vaivalla suoraan sekä AACeiksi että FLACeiksi. Noh, sittemmin olen tullut järkiini enkä aio enää ikinä rippata ainokaistakaan levyä toiseen kertaan. Ja voihan nuo rippaukset (olivat ne sitten MP3/AAC/FLAC/OggVorbis tms...) myöhemmin siirtää vaikka kuinka kalliiseen mediaserveriin, jos vain sattuu rahaa lojumaan nurkissa. Itse kyllä laittaisin kaikki ylimääräiset eurot DACiin, vahvistimeen, kaiuttimiin ja akustointiin - tyttöystävää tai vaimoa unohtamatta. :D
 
Jos tietokone pitää musiikintoistimena varpaillaan niin mediaserveri laatikko saa minut melkein hysteeriseksi.Olettamukseni voi olla toki pahasti pielessä ja johtuu siitä etten ole noihin laatikoihin pahemmin tutustunut.Ainoastaan lukenut käyttäjäkokemuksia.Tuollainen mediasoitinhan on kuin riisuttu tietokone jolta voi odottaa mita vaan häiriökäyttäytymisiä kuten tietokoneessakin.Ero on siinä että tietokoneeseen pääsee tarkastamaan konehuoneesta mikä siellä mättää.
 
punssi sanoi:
Tuollainen mediasoitinhan on kuin riisuttu tietokone jolta voi odottaa mita vaan häiriökäyttäytymisiä kuten tietokoneessakin.Ero on siinä että tietokoneeseen pääsee tarkastamaan konehuoneesta mikä siellä mättää.

Juuri näin, hyvä huomio.
 
punssi sanoi:
Jos tietokone pitää musiikintoistimena varpaillaan niin mediaserveri laatikko saa minut melkein hysteeriseksi.Olettamukseni voi olla toki pahasti pielessä ja johtuu siitä etten ole noihin laatikoihin pahemmin tutustunut.Ainoastaan lukenut käyttäjäkokemuksia.Tuollainen mediasoitinhan on kuin riisuttu tietokone jolta voi odottaa mita vaan häiriökäyttäytymisiä kuten tietokoneessakin.Ero on siinä että tietokoneeseen pääsee tarkastamaan konehuoneesta mikä siellä mättää.

Hmm... Luulisin kyllä, että mediaserveri on paljon yksinkertaisempi kapistus kuin tavallinen tietokone ja sisältää paljon vähemmän toimintoja ja ohjelmia, joten luulisi häiriökäyttäytymistä olevan silloin myös vähemmän kuin tietokoneessa.
 
op sanoi:
Hmm... Luulisin kyllä, että mediaserveri on paljon yksinkertaisempi kapistus kuin tavallinen tietokone ja sisältää paljon vähemmän toimintoja ja ohjelmia, joten luulisi häiriökäyttäytymistä olevan silloin myös vähemmän kuin tietokoneessa.

Luulo ei tässä ikävä kyllä ole tiedon väärti. Mediaserverissä on samalla tavalla emolevy, suoritin, muistia ja se kiintolevy kuten tietokoneessakin. Mediaserveristä tekee haavoittuvamman se, että osat eivät välttämättä ole standardia pc-rautaa.

Mutta jos nyt oikein olet päättänyt hommata sellaisen mediaserverin, niin lue tarkkaan netistä löytyvät arvostelut. Ainakin siitä Cambridgesta oli tosiaan aika murheellista kommenttia. Naimin HDX lienee aika hyvä (joskin hintaa taisi olla 5000€ tms.)
 
Mä lähtisin minimacilla ja langattomalla näppiksellä+hiirellä liikkeelle ja siihen sitten ulkoista kovalevyä, DA-muunninta yms. tarpeen mukaan. Minimacissa kiehtoo pieni koko ja hiljaisuus. Jos ois oikein perverssi, niin ipod, wadia itransport ja DA-muunnin voisivat olla myös toinen ratkaisuvaihtoehto.
 
op sanoi:
Hmm... Luulisin kyllä, että mediaserveri on paljon yksinkertaisempi kapistus kuin tavallinen tietokone ja sisältää paljon vähemmän toimintoja ja ohjelmia, joten luulisi häiriökäyttäytymistä olevan silloin myös vähemmän kuin tietokoneessa.
No onhan se,käsittääkseni,ainakin pitäisi.
Ehkä eniten minua häiritsee se seikka että jokaisen valmistan mediaserveri on omanlaisensa vaikka ehkä jonkinnäköisen standardin puitteissa pyöriikin.

Tietokone median toistajana toimii siten tutummassa ympäristössä jota mielestäni muokkattavuutensa ja monimuotoisuutensa ansiosta on omalla tavallaan helpompi hallita vaikka siinä extreme tilanteessa.
Tietokonepohjaiseen mediatoistimeen löytää myös yleensä helpommin sovelluksia jotka voi tehdä median käytöstä helpompaa,nopeampaa,sujuvampaa jne... itselle sopivasti räätälöitynä.Esimerkkinä vaikka Iphone+Mac+Itunes
Näin siis itse koen.Ymmärtänet varmaan?

Tietokonekaan ei kuitenkaan aina ole ongelmaton jonka toimivuus on pitkälti kiinni myös siitä käyttäjästä.
Kohtuullinen ylläpito maksaa kyllä vaivan ja pitää tietokoneen käytön median toistajana suhteellisen ongelmattomana.
 
Menee offille: Naimin kovalevysoitin ei varauksetonta taputusta saanut hifimaailman artikkelissa. Uusi tekniikka hakee varmasti muotoaan ja tulevaisuudessa hommat hioutuu. Onko siis järkevää odotella vielä hieman vai onko jo muita valmiimpia ratkaisuja muilla valmistajilla tuolla saralla. Tietokoneet jättäisin mielellään ihan työkäyttöön..
 
Back
Ylös