Kotiteatterivahvistin + pääte, mitä hankkia? Yht. n. 2000€

Palayer

Käyttäjä
Liittynyt
14.12.2009
Viestejä
13
Moi,

alkuun kerron, että lueskelin topiceja ympäriinsä täältä ja muualta, mutta nyt oon vielä enemmän sekaisin tulevien hankintojen osalta, niinpä tein nyt oman ihan mulle omistetun ;). Eli av-vaffari ja pääte olisi tarkoitus hankkia. Kevyempi hifiharrastus muuttumassa hieman totisemmaksi niin tuli hommattu Dynadion Contour s1.4:set ja ilmeisesti näistä saisin enemmän irti hieman paremmalla laitteistolla kuin nykyisellä edullisella kotiteatterivaffarilla?

Kuinka paljon on merkitystä 2 ch kuuntelussa etusella jos kuitenkin pääte toimii varsinaisena vahvistimena kaiuttimille? 5.1 äänillä ei niinkään mulle väliä kun kerta nyttenkin toimii ihan tarpeeksi hyvin, mutta musiikista olisi tarkoitus ottaa mahdollisimman suuri ilo irti.

Budjetti yhteensä näille n. 2000€. Ei haittaa jos jää reilusti allekin niin jääpähän rahaa esim. akustoinnille. Jos jotain vinkkejä saisin niin olisin kovasti kiitollinen.

Terv.

Mikko
 

Sindeep

Käyttäjä
Liittynyt
1.6.2007
Viestejä
897
Kaupunki
Helsinki
Etsi aluksi sellanen 2ch-vahvistin jossa on processor loop ja ääni miellyttää (esim Densen B-110), sen jälkeen hommaat halvan av-vahvarin jossa on pääkanaville pre-outit.
 

elviz

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.2.2007
Viestejä
5 659
Kaupunki
Tappara
Musical Fidelityn A5:sta saa varmaan myös käytettynä nykyään aika halvalla. Siitä löytyy myös vastaava HT Direct liitäntä. MF:n hinnat ovat kautta linjan tippuneet ja uudet mallistotkin ovat tulleet.

Kotiteatterivahvistimen esivahvistuksella on kyllä myös merkitystä, mutta jos 5.1 äänillä ei ole niin merkitystä, niin eikö sitten kannattaisi vaan päivittää kokonaan 2.0 tai 2.1 systeemiin ja myydä kottaraisen pöntöt kuuntelutuolin takaa pois? Itse tein niin jokunen vuosi sitten ja en ole katunut kertaakaan.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
elviz sanoi:
Musical Fidelityn A5:sta saa varmaan myös käytettynä nykyään aika halvalla. Siitä löytyy myös vastaava HT Direct liitäntä. MF:n hinnat ovat kautta linjan tippuneet ja uudet mallistotkin ovat tulleet.

Hintatasosta kertoo jotain sekin, kun jo viime vuonna jotkut olivat ostaneet briteissä käydessään sellaisen suoraan liikkeestä 1200 eurolla ja suomessa pyydettiin samoja summia monta vuotta vanhoista käytetyistä.
 

nietze

Käyttäjä
Liittynyt
2.10.2006
Viestejä
17
Naimin nait 5i on kanssa aika hyvä vaihtoehto, itsellä toimii kivasti yhdessä PMS diy-kajareiden ja marantz sr5002:n kanssa. 5i:tä löytyy aika hyvin käytettynä about 600 eurolla.
 

Palayer

Käyttäjä
Liittynyt
14.12.2009
Viestejä
13
Kiitos vastauksista. Pitänee tutstua tarkemmin näihin.

Onko mielipiteitä tästä laitteesta: PRIMARE SPA-21? 2 ch kuuntelu verrattuna kohtalaisiin etu + pääte laitteisiin? Kallishan tuo on ollut uutena ja nyt sais aika kohtalaiseen hintaan käytettynä.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Primaret on olleet aina hieman kirpsakoita yläpäästään, mikä voisi sopia hyvin Dynaudion maltilliselle yläpäälle. Kokeilin Dynaudio Contour S1.4:sia kotonani ja vertasin niitä omiin Contour 1.1:siin, siinä missä 1.1:set olivat Trigon Energyllä todella hyvin kontrollissa ja soundi mukavan napakkaa, niin S1.4:silla oli havaittavissa pientä pehmoilua ja pyöristelyä bassoilla, joten täytyy vain toivottaa onnea vahvistimen etsintään.

Muutamia kokeiltuja vahvistimia:
- Nuforce IA7 v2 ja Electrocompaniet ECI-4: Molemmat rasittamattomia soundiltaan ja Nuforce on melkein parempi, mutta pienessäkin huoneessa loppuu tehot Dynaudioiden kanssa. Kontrollia ja ärhäkkyyttä saisi olla enemmänkin.
- Krell KAV300i: tehokkain kokeilemani vahvistin ja kaikki oli muuten kunnossa, mutta rumpali ei oikein pysy bändin mukana. Ei sovi flättäreille vaan enemmän rauhalliselle musiikille äänikuvien bongailuun. Kontrollia enemmän kuin edellämainituissa.
- Mufi A5: tehoa ja virranantokykyä vaikka muille jakaa, mutta saisi olla pikkasen rytmikkäämpi ominaissoundiltaan. Ehkä liian siistisointinen. Yksi parhaista silti.

Suosittelen kokeilemaan Denseniä, Trigonia tai jotain muita tehokkaampia. Myös flättärimerkkejä: Naim, Exposure jne kannattaa kokeilla, jos oma soundi löytyy niistä mutta niissä ei taida olla kaivattua ht-inputtia. Joku tehokas putkari olisi kiva kokeilla, esim. Lebenin yläpää voisi sopia Dynaudioille.
 

Pahus

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.4.2009
Viestejä
1 400
Kaupunki
Kouvola
Mun mielestä kannattaa ottaa ennemmin kunnon integroitu sen av-vahvistimen kaveriksi ja viedä se kaksikanavaääni suoraan sen läpi. Kotiteatterissa se integroitu sitten toimii tietysti vain etukaiuttimien päätteenä. Itselläni on ECI-5 kaksikanavavahvistimena ja Yamahan av-vahvain kotiteatterille. Muutaman kerran olen kokeillut viedä kaksikanavaista ääntä Yamahan kautta ECI:lle, kuulosti aika kauhealle. Ei siis ainakaan jammun esivahvistin ole lähelläkään Electron luokkaa ja systeemit tulee pysymään erillisinä. Eipä tuo tietysti ihme ole, kun jammu maksaa n. 500 € ja ECI 4000 €. :) Kannattaa siis kokeilla siellä kotosalla ennen ostoa molempia tapoja. Itse panostaisin tuosta 2000 eurosta samaan tapaan n. 500 € av:lle ja loput kunnolliseen integroituun, niitä on tuolla palstoilla pilvin pimein. Ja saa tuollaisen ohjehinnaltaan 500-700 € maksaneen av-vahvaimen käytettynä melko paljon halvemmalla, jolloin jäisi vielä enemmän panosta siihen integroituun.
 
Ylös