Kotiteatteri/ vinyyli pähkäilyä!

fm.lures

Käyttäjä
Liittynyt
6.3.2010
Viestejä
3
Eli tulipa juuri remontoitua rintamamiestalo! Sähköjä myöten uutta äänentoistoa ajatellen!
Eli probleema : kaiuttimet tekisi mieli rakentaa laajakaistoista plus pikku subi, mutta onko järkeä hi-vi jordan tb?? Kotiteatteri ja vinyylin kuunteluun!
tila noin 16 neliötä suorakaide. Hinta ei tietenkää saisi olla mitään seas exoticin luokkaa, mutta kuitenkin mielenkiinto rakentamiseen kun värkit ja tilat on!
Miten tälläiset laajakaistat toimivat pienessä tilassa??
vai kannattaako vaan suoraa ostaa audiokitin joku rak sarja ja piste? kun kaikenlaisia niin puolesta kuin vastaan laajakaistoista puhutaan niin kysytään nyt sitten täältä?
Kaapelointi takakajareille on jo laitettu valmiisi piiloon seinän sisään supran johdoilla!
ahvistimeksi nyt ainakin aluksi joko cambridgeaudion tain onkoyn noin 0.5 k€ maksava purkki!
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 799
Lisään vielä hieman, jottei ketju jäisi alkujaan unholaan. Sattumoisin sekä Hivi-pohjaista line arraytä että useampia Jordanin JX92s-elementin ympärille pohjautuvia sovelluksia kuulleena voinen hieman kommentoida.

Itse asiassa mulla oli jo aikaa sitten idea Jordaneista ylivertaisina toistimina lähikenttään sijoitettuina. Ja tuota elementtiähän tosiaan käytetäänkin kotiteatterisovelluksissa. Olen sikäli kanssasi samoilla linjoilla, että olen suunnitellut jo takakanavien kaapelien piilottamisen sivuseinille ja eteen on ihan pian tulossa valmiiksi koottu Jordan-pohjainen centerkaiutin suljetussa näppärässä kotelossa. Pääkanavina sentään jatkaa Reference 3A mm De Capo i Premium 2ch-settini edelleen "hallitessa" äänentoistollista majesteetillisuutta.

(Taakse teen helposti liikuteltavat pikkubaffeli-/ympärisäteileväkötöstykset Hawthorne Audion 15" Silver Iriksistä, kaikille kanaville tulee monopäätteet erikseen serbialaiselta Dayensilta)

Paljon puhutaan fullrangejen dynamiikan puutteesta ääripäissä ja värittyneisyydestä yleisessä soinnissa. Hivi-elementistä en voi mennä vannomaan, mutta olen muistelevinani sen olevan ylävireiseen vahvasti kallellaan sointisävyltään ilman asianmukaista suotoa jne (niistää vastavuoroisesti jotain sitten poiskin). Jordan on helpompi tapaus ja kelpaisi minullekin vaikka joka kanavaan. Itse asiassa se on vinyylin kuunteluakin silmällä pitäen niin hyvä elementti, ettei oikeastaan paremmasta väliä. Itselläni ei ole integroidussani mitään HT-outputtia tms. modernia, vaan etukanavien monikanavaääni ruokitaan av-viritinvahvistimen pre outeista Dayens Ampinon toiseen pariin linjaottoja, koska se oli joutilaana. Kuten jo mainitsin, 2ch hallitsee meillä äänenlaatua tinkimättömänä. No one gets hurt. Säästän kaapelia, rahaa ja tilaa melkoisesti. Ääni on hyvä, ja Ampinoon on vaihtumassa kevään mittaan TKD:n malliston ei-niin-edullinen potentiometri, mikä vastaa fyysisiltä mitoiltaan ja liitännöiltään varsin tarkasti Alpsin RK14:a ja Blue:ta. Sen potikan verran annetaan pääkanavien signaalitielle "rajausta" monikanavassa, saavutetun hyödyn tulisi olla huomattava.

Sitten vähän lähemmäs kysymykseesi:

Älä arkaile laajakaistaa, omat uskomuksesi ovat nyt vahvoilla. Nuo mainitut ovat myös kokonsa puolesta varsin mielenkiintoinen vaihtoehto, siis lopullisen tuotoksen sijoittelun kannalta. Voit toteuttaa kaiuttimen vaikkapa lattiasijoitteisena ympärisäteilevänä, tai seinäsijoitteisena dipolina ne takakanavat.

Sen Cambridgen soundi ei pärjää stereovahvaimille, voinet kai laittaa harkintaan tuon omankin ideani 2ch:n ja monikanavan yhdistämisestä. Ei se niin kalliiksi ainakaan mulla tule, kun voi pala palalta välillä tilailla tavaraa maailmalta.

Se minkä minä tässä näen mehukkaana tilaisuutena on nimenomaan noiden surround-kaiuttimien toteutus. Siinä kun säästyy sitä tilaa ja pienikokoista voi tarpeen mukaan vielä siirrelläkin sohvalla nököttäjien määrän mukaan tai muuten parhaakseen katsomallaan tavalla. Minulla tosiaan on nyt yhtenä projektina nuo suurikokoiset 15" koaksiaalielementit sinne taakse. En asenna kiinteästi niitä, vaan säilytän ne kuuntelusessioiden ulkopuolella ihan kirjaimellisesti poissa näköpiiristä. Mainittu johdotus sentään vetäistään kerrallaan sinne kuuluville summittaisille paikoilleen.

Voinethan tuon Hawthorne Audionkin sivuston kahlata lävitse. Keskustelufoorumilla itse edustajakin ehdottelee takakanaville hieman poikkeavaa toteutusta (tulee himpun verran mieleen Nosovin Ortho, vaan ei sinne päinkään).

Menestystä projektillesi, mihin sitten päätynetkin. Jos aiot vielä kaapelointiin jotain muutoksia tehdä, kallistuisin ehdoitta diy:n puolelle. Minulle voit laittaa sitä aiheesta ihan yyveetäkin, en ole myymässä mitään.

Yst. Terv.
-svoo-

Ps. Audiokitit eivät oikeastaan tarjoa mitään, mistä et muualla parempaa siihen hintaan saisi. Tämä Seas Excel-sarjaa kuulematta, en ole mitään pystyyn haukkumassa. Omistuksessa oli joskus AW-10 Coaxeja 5kpl ja mainittu Cambridge, en kyllä tykännyt. Ne sitten lähtivät eteenpäin.
 

fm.lures

Käyttäjä
Liittynyt
6.3.2010
Viestejä
3
no joo nyt lähti koteloiden valmistus käyntii koitetaan nyt sitten aloittaa laajakaista harrastus stickeillä http://www.speaker-online.de/cyburgs/cyburgs-stick.gif jospa koittais ensin noita ja katottoa mihin homma vie?

Olisi kysymys vaikka tossa noita foorumeita selailin niin tarttis jokun pienen sievän subin noiden tb 4 kavereiksi?
Ja sille vahvistin onko suosituksia?
 
Ylös