Kotimaisia levyjä, joissa on viiden tähden soundit

  • Keskustelun aloittaja v-a
  • Aloituspäivämäärä

v-a

Käyttäjä
Liittynyt
28.11.2007
Viestejä
9 704
Kaupunki
Helsinki
Avataanpa tällainen ketju (ellei tätä jo ole).
Eli mainitkaa suomalaisia levytyksiä, joissa on viiden tähden äänitys, miksaus, prässäys ja what so ever niin, että lopputuloksena on harvinaisen onnistuneet soundit. Ei siis neljän tähden normaalit vaain se pari-kolme prosenttia äänitteistä, jotka ovat todella erinomaisia.

:) v-a
 
Lähdetään nyt liikkeelle vaikka Agentsilla ja Mikko Kuustosella. Vinyyleistä voi käyttää referenssinä Kake Singersin Me halutaan olla ja myös Sleepy Sleeprsin The Muppet Show (kas, ovat lähtöisin samalta aikakaudelta).
 
Nurmion debyytti (vinyyli): opetelkaapas kuinka markan rautalankarummut äänitetään. Juu ja Pulliainenkin liekeissä.

Kauko Röyhkä: Pikku Enkeli
Prässätty DMM-tekniikalla sveduissa, äänitetty Suomessa. Referenssiä kaikin puolin, vinyyli laulaa.
 
kronos sanoi:
Nurmion debyytti (vinyyli): opetelkaapas kuinka markan rautalankarummut äänitetään. Juu ja Pulliainenkin liekeissä.

Veit sanat suustani. Minusta kaikkien aikojen parhaalta soundaava kotimainen albumi!

Juhani
 
No eipä unohdeta Hurriganesin Roadrunneria! Ruotsissahan tuo on tehty, mutta pitäisin sitä edelleen kaikkien aikojen parhaana suomalaisena rock-levynä myös soundeiltaan. Remixattu sacd-versio (stereona) on ehkä vielä hitusen parempi?
 
Komppaan Kauhajoen Gurua todeten, että Kätkävaaran Lohikäärme by Pekka Pohjola on loistava levy!
 
Uzva - Tammikuinen Tammela

eikä näiden seuraavissakaan ceedeissä vikaa ole.

Viimeaikaisista olen diggaillut myös Thoby Lothin Lägereldarnas Tid levyn soundeja.
 
Ehdottomasti Eppu Normaali - Sadan vuoden päästäkin. Jos ette usko niin kokeilkaa, referenssitason soundi. Tuota levyähän on viilattu huimia tunteja soundinkin osalta ja sen todellakin kuulee.
 
Ha-haa, täällähän tulee vaikka mitä mukavaa, mitä pitää nyt namutella oikein sillä korvalla. Jotenkin en ole kotimaisissa levyissä tullut kiinnittäneeksi huomiota soundeihin, ellei kyseessä ole aivan korvillekäyvän kelvoton suoritus. Osa noista löytyy hyllystäni, osa pitää hommata.

Vielä lisää ehdottoman referenssitason juttuja?

:) v-a
 
Loiri/Leino 1 on ainakin omalla referenssilistalla LP:nä, eikä ne kaksi muutakaan juuri heikompia ole.
 
Kauko Röyhkän "Etsijät" on napsaistu talteen aika kivasti. Toisena tulee mieleen J. Karjalaisen "Päiväkirja", jossa on jostain syystä onnistuttu luomaan erittäin luonnollisen kuuloinen kokonaisuus.
 
Kauko Röyhkä & Riku Mattila - nimetön? CD:llä on varsin onnistuneet soundit, toki hienoja biisejä unohtamatta ;)
 
Työkaverille kasattiin "hifisetti" ja hän kertoi että Sir Elwoodin Hiljaiset Värit poppoon levyt olivat varsin hifejä. Kaija kärkisen Sade ja Suuri Salaisuus on omasta levyhyllystäni. Sade levyn teosta oli juttua jossain vanhassa hifilehdessäkin.
 
milesdavis sanoi:
Toisena tulee mieleen J. Karjalaisen "Päiväkirja", jossa on jostain syystä onnistuttu luomaan erittäin luonnollisen kuuloinen kokonaisuus.

Toinen loistava J. Karjalaisen tuotannosta on "Varaani" , näin ainakin vinyylinä. Harmittaa kun cd:n kulta-aikana jätettiin julkaisematta vinyylipainokset mm. Villejä Lupiineja , J.karjalainen - Electric Sauna ja Laura Häkkisen Silmät albumeista. Toivotaan että tulisi vielä arvoisensa julkaisut noista..
 
^Tuokin löytyy hyllystä. Tosin jo kotoa muuttaneen tyttäreni vinyyli, mutta hänellä ei ole soitinta. Ei kuun höristelylistalle tämäkin.

:) v-a
 
Yhden kotimaisen muistankin, joka on ilahduttanut soundillaan. En tosin ole varma onko se teknisesti kovinkaan oivallinen, mutta bändin energia livenä välittyy hienosti. Eli Bluesoundsin musta live, jolla Dave soittaa yhden komeimmista kotimaisista kitarasooloista.

:) v-a
 
Karjalaisen levyistä ei sovi unohtaa myöskään Marjaniemessä-levyä josta on siis vinyylikin olemassa.

Uudehko tuttavuus hyvillä soundeilla varustettuna on Eleanoora Rosenholm: Älä kysy kuolleilta, he sanoivat -LP. Kyseisen kokoonpanon debyytti Vainajan muotokuva on niin ikään mukavaa kuunneltavaa.
 
Back
Ylös