Kotelosuosituksia

  • Keskustelun aloittaja ATD
  • Aloituspäivämäärä

ATD

Hifiharrastaja
Liittynyt
29.3.2008
Viestejä
4 509
Kaupunki
Mäntsälä
Sain vihdoin puusepän kiinni ja olisi tarkoitus tossa loppu viikosta tai ensi viikolla hänelle viedä piirrustukset. Tarkoituksena on hankkia maksimissaan 8" laajakaistat ja nyt tarvitsen sitten muutamia ideoita kotelointia ajatellen. Muutamat piirrustukset mulla tossa onkin, mutta varmasti on vielä jotain mitä en ole huomioinut. Mulla on nyt 6,5" merkittömät laajakaistat, jotka koteloon tulee alkuun kokeiluun, mutta kotelo on tarkoitus silti mitottaa jonkun "oikean" elementin mukaan. Muutama kaveri täältäkin palstalta noita nykyisiä on käynyt kuuntelemassa eli he ovat varmastikin etusijalla ehdottamaan kotelointia.

Varsinkin torvikotelot ovat kiinnostuksen aiheena, mutta hommaa hieman rajoittaa huoneen koko ja sen muu oheiskalusto. Leveyttä kotelolla ei saisi olla mielellään yli 30cm ja korkeus saisi pysyä siinä metrin paikkeilla.

Eli koteloideoita ja elementtejäkin saa ehdotella. Elementtien hintakattona voisi pitää jotain 400€ parilta.
 
Kun tuossa olen itse juuri tutustunut tähän hallitusti vuotavaan koteloon, niin mites olisi jotain Omega 200 Aperiodicin tyyliin?

Hiukan lisää juttua noista on esim. 6moonsissa.

Tuosta ei ole olemassa tarkkoja kotelopiirrustuksia, mutta toisaalta tuon kotelon kohdalla voisi onnistua sekin, että ensin rakentaa viimeisen päälle kuntoon kotelon takaseinää lukuunottamatta ja ruuvaa siihen kiinni sopivan / sopivia demoversioita (vrt PHY Minikit). Niitä sitten kokeilee ja tekee muutoksia. Siten kun lopullinen vaihtoehto on löytynyt, niin tekee uuden takalevyn parhaalla vaihtoehdolla ja se on siinä. ;) Tai sitten ei.

Tuollaisella hallitusti vuotavalla kotelolla (aperiodic enclosure) sen kopan saisi tarvittaessa hyvinkin pieneksi.

EDIT: Ja nuo Visatonin elementit ainakin pysyisivät hyvin sun budjetissa.
 
Fundeeraaja sanoi:
Miten olis tälläinen, tosin hieman korkeudessa kookas.

Jos tuo Fundeeraajan linkittämä kotelo ei kokoluokassaan osoittaudu mahdottomaksi, sekään ei huono ole kunhan elementin siihen valitsee oikein. Väärällä elementillä tuo on kyllä aika syvältä soundillisesti... :-\
 
Tänään tulis puuseppä saunomaan. Mitähän kuvia sille nyt sitten lätkäsis...
 
Moe,

Oltiin perheen kanssa reissunpäällä, voisin tänään laitella niitä kuvia tulemaan...pahoittelut siitä, että olet joutunut odottelemaan... :(
 
mikadosan sanoi:
Moe,

Oltiin perheen kanssa reissunpäällä, voisin tänään laitella niitä kuvia tulemaan...pahoittelut siitä, että olet joutunut odottelemaan... :(

Eipä tässä hätiä. Saatiin saunottua ja vähän suunniteltua projektia vaikkei kuvai ollutkaan. Selväksi tuli, että lähes kaikki kuitenkin onnistuu.
 
Nyt on kotelo päätetty. Päivittelen tänne tilannetta, kun saadaan projekti käyntiin.
 
Mites kutes se kotelopäätös realisoitui...mihin suuntaan lähdet... :D
 
mikadosan sanoi:
Mites kutes se kotelopäätös realisoitui...mihin suuntaan lähdet... :D

Präntissä seisoo "NIRVANA - Super 8" MLTL".

Tuohon mä tälläsen ensin 6,5" laajakaista-elementin mallia "kiinanpoika" ja katolle ripustan (tarvittaessa) Swans TN28 diskantin. Tarkoituksena olisi tehdä kotelon yläosaan esimerkiksi tämän tyylinen (http://www.quarter-wave.com/Gallery/TQWT_FX120_50.jpg) "hattu" päälle, johon elementti/elementit kiinnitetään ja jonka voi elementtien päivittyessä repiä irti ja vaihtaa toiseen hajottamatta koko koteloa.
 
Back
Ylös