Kosketinsoitin?

Tomi Y-S

Käyttäjä
Liittynyt
30.5.2007
Viestejä
501
Kaupunki
Hyvinkää
Nythän se on kuulkaas sillälailla, että kyllähän se on kotiin jonkinsortin "piano" saatava!

Tarkoituksena siis hankkia itselle kotikäyttöön jonkinlainen kiippari/syntikka/sähköpiano -härpäke, mutta tietotaito asiantiimoilta puuttuu, eli en omaa aiempaa kokemusta. Kosketinsoittajat yms. muusikot, hoi! Hjälp!

Tärkeyslistalla soittimessa on kosketin tuntuma, koskettimia ainaskin viiteen oktaaviin ja mieluusti myös hyvä peruspiano soundi (jos näitä nyt edes on...). Kuitenkaan en ylenkatso monipuolisia muokkausmahdollisuuksia tahi soundeja, kunhan itse soitin ei näytä täysin "discolta".

Käytettynä olen soittopelejä katsastanut muusikoiden.net torilta. Mistäs muualta vois käytettyjä metsästää?

Merkkejä mielessä Yamaha, Roland, Korg.

Löytyykö vinkkejä tai varoituksia sudenkuopista? Halvalla hyvää... ;)
 
Selvitä itsellesi haluatko pianon, syntikan, urut vai halvan ja huonon harjoituskosketinsoittimen (tuota ei suosittele kukaan). Hyvät koskettimet on kaikissa se tärkein ominaisuus. Huonoilla koskettimilla saa vain kätensä kipeiksi harjoitellessa. Tuolla muusikoiden.net keskusteluissa on kyllä kirjoitettu todella paljon tästä aiheesta. Paras neuvo tässäkin voipi olla se perinteinen: käy kokeilemassa ja kuuntelemassa. Kaikissa kaupoissa tarjotaan ilomielin tämä mahdollisuus ja asiallisia musiikkivehkeitä myyviä liikkeitä on enemmän ja useammalla paikkakunnalla kuin hifiliikkeitä.
 
Tjaa-a, tuo Jammu on varmaa hyvä peli, mutta taidetaan liikkua vähän toisissa sfääreissä :D

En siis omaa minkäänlaista soittotaustaa kosketinsoittimelle/pianolle (kitaralle kylläkin) eli tarkkailun alla on luultavammin harjoituskosketinsoittimesta seuraava. Tuleeko mieleen tältä saralta merkkejä/malleja, joissa koskettimet olisivat kohtuutasoiset? Käytetty Korg M1? Uutena Roland JUNO-D? Löytyykö edullisemmista välttävää laatua vai meneekö rahat paskaan?

Thanks!
 
Tuo harjoituskosketinsoitin ei sitten ole mikään oikea termi, mutta kun en oikein tiedä millä nimellä kutsua näitä oikeita kosketinsoittimia etäisesti muistuttavia halpoja pelejä.
Katsopa keskustelua tämän linkin takana, kahlaa tuota läpi niin saat suuntaviivoja mitkä voisivat olla hyviä ja mitä varoa.
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=26691

Jos harkitset digitaalista pianoa niin Yamahan clavinovissa on ok koskettimisto. Niitä löytyy paljon käytettynä. Uusien hinnat alkaa noin tonnista.
 
Karhu sanoi:
Tuo harjoituskosketinsoitin ei sitten ole mikään oikea termi, mutta kun en oikein tiedä millä nimellä kutsua näitä oikeita kosketinsoittimia etäisesti muistuttavia halpoja pelejä.
:)

Karhu sanoi:
Katsopa keskustelua tämän linkin takana, kahlaa tuota läpi niin saat suuntaviivoja mitkä voisivat olla hyviä ja mitä varoa.
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=26691
Tätä kautta se pohdinta itsellä alkoikin.

Karhu sanoi:
Jos harkitset digitaalista pianoa niin Yamahan clavinovissa on ok koskettimisto. Niitä löytyy paljon käytettynä. Uusien hinnat alkaa noin tonnista.
Kiitos! Hintansa puolesta kallis, mutta hyvä pitää mielessä jotain referenssiä.
 
Onko täällä tosiaan näin vähän kosketinsoittajia?
 
Karhu sanoi:
Onko täällä tosiaan näin vähän kosketinsoittajia?


.. on mulla syntikkakin muttette te halua kuulla tässä ketjussa jostain MicroKorgista  :D enkä mä aio esittäytyä kosketinsoittajaksi näillä eväillä. Vaikka Rhodes pitäiski saaha...



edit: Tawellakin saattaa olla MicroKorg.. ehkä... vielä...
 
hippitomi sanoi:
:)
Tätä kautta se pohdinta itsellä alkoikin.
Kiitos! Hintansa puolesta kallis, mutta hyvä pitää mielessä jotain referenssiä.

Osta mikä tahansa vehje (käytettynä), jonka koskettimisto on oman kokeilusi ja vertailusi perusteella käyttökelpoinen.

Sitten jos harrastuksesta tulee pysyvä, voit satsata hieman enemmän esim. "oikeaan" pianokoskettimistoon ja tietokoneen pianosyntikkaohjelmaan. Näillä pääsee vajaalla 1700e:lla lähemmäksi oikean pianon soittoa kuin millään muulla vaihtoehdolla (oikeaa pianoa lukuunottamatta).
 
Tawe sanoi:
Suolaa haavoihin! Täytyisi tutkia saako siitä vielä peliä...

Se ois nykyaikaa, kun psykoblues-bändi tuhoaisi syntetisaattorinsa esityksen päätteeksi :D >:D
 
joo, täytyy nyt viikonloppuna torniossa tai kuusamossa hyppiä sen päällä ja sytyttää se keikan päätteeksi tuleen kuin jimi hendrix konsanaan.
 
Kerrankin tuli foorumille kysymys, johon voisi olla asiaa sanottavana :D

Perustyyppejähän koskettimissa on muutama:
Säestyskiipparit (perus kotikäyttöön ja pro-mallit)
Digipianot (keikkamallit/kotimallit)
Synat
Työasemat

Kysyjälle kyseeseen ilmeisesti tulisivat lähinnä kaksi ensimmäistä luokkaa jos käyttö on yksikseen soittelua. Säestävissä on se hyvä puoli, että niistä saa jos jonkinnäköistä komppia taustalle, mikä tuottaa hauskuusarvoa soittimelle. Koskettimisto varsinkin niissä tuppaa olemaan huonompi kuin vastaavanhintaisessa perusdigipianossa, jossa on n. 10 ääntä ja 88 painotettua kosketinta, eikä paljon mitään muuta.

Käytetyissä kannattaa miettiä mitä hakee. Vanhemmissa on hintaan nähden jämäkkä tatsi mutta varsinkin akustiset äänet (ts. piano) on huonompi kuin uusissa vastaavan hintaluokan kamppeissa. Uutena tuohon monipuolisilla äänillä varustettuun n.500 euron halvimpaan luokkaan on heittää se Roland Juno-D, Yamaha mm6 sekä hieman kalliimpi (650-700€) Korg x50. Äänet nuissa ovat varmasti aloittelijalle riittävää tasoa, mutta koskettimisto on subjektiivisempi juttu. Kyllä se budjettiluokka niissä näkyy, mutta ei kumminkaan tee niistä automaattisesti huonoja, kyllä niillä soittelee varsinkin, jos ei tiedä paremmasta. Kannattaa käydä itse testaamassa jos suinkin on mahdollista.

Säestävistä kannattaa tarkastaa kaikki rahapussille sopivat Yamahat (näitä saa 100€->) ja Rolandit. Halvin uusi Korg (PA50) Menee jo kalliimmaksi, päälle 700 euron uutena.

Pianonsoiton harjoitteluun paras ratkaisu tietysti on digipiano ja mainettaan laadukkaampia Casioita saa uutena n.500 eurosta ylöspäin. Kosketus on täysin eri luokkaa edellä mainittuihin painottamattomiin verrattuna jos pianotuntumaa hakee. Mikäli budjetti antaa periksi niin tuohon hintaan kannattaa jo katsella käytettyjäkin, pitäisi saada hyvä soitin.

Jos liikutaan 100-200e budjetilla niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää käytetyt tai halvimmat (lelu)koskettimet. Jos vain riittää kärsivällisyyttä, niin suosittelen katsastamaan käytettyjä. Saa paljon enemmän vastinetta rahalle. Jos et itse tiedä käytetyistä soittimista paljoa, niin kysy jos sopivan oloinen käytetty löytyy. Eiköhän täältä tai ainakin muusikoiden.netistä löydy joku joka osaa vastata.

Pitää kuitenkin muistaa, että kaikissa ei ole itsessään kaiuttimia, joten ääni on saatava ulkoisesta lähteestä. Kysyjällä saattaa kumminkin olla jonkun sortin stereosysteemi kotona ;)

Huhhuh että tuli löpinää.

Lopuksi: www.thomann.de on hyvä paikka tarkastaa yleistä hintatasoa. Huuto.netistä ja Keltaisesta Pörssistä löytyy käytettyjä.
 
Kiitos Kossuisti!

Projekti edelleen täällä avoinna. Mitään en ole vielä päässyt räpeltämään, ainoastaan rypenyt netin syövereissä.
 
Meillä on ollut Yamahan digitaalipiano. Oli erittäin hyvä vehje jos nimenomaan pianonkaltaista tuntumaa, olemusta ja ääntä kaipaa. Lisäksi oli Yamaha parin vuoden ikäisenä erittäin helppo myydä eteenpäin kun vaihdettiin akustiseen pianoon. Digitekniikka toki menee eteenpäin, joten voi olla että 10v ikäisenä ei enää kiinnosta jälkimarkkinoilla.
 
Back
Ylös