korkein jakotaajuus

kahvis

Käyttäjä
Liittynyt
6.2.2008
Viestejä
672
Kaupunki
Jyväskylä
Kaverillani on subikotelo, josta on hajonnut elementit.
Kotelon koko on noin 44litraa ja refleksi putkia on 3 kpl. 28cm pitkiä ja 5cm halkasijaltaan. Elementeiksi käy 2kpl 8", vahvistin 150W rms ja "400w peak", viritys taajuus noin 36hz.
Uusiksi elementeiksi olen kaavaillut 2kpl Tangband W8-740e, vaste piikittyy vähän viritystaajuuden yläpuolelle mutta tokko tuo haittaa.

tangband.PNG


Yhden putkista voisi tukkia viritys taajuuden laskemiseksi.

Varsinainen kysymys:
Mikä on korkein jakotaajuus mitä kannattaa käyttää tietokone käytössä niin, että subbari on pöydän alla. Kokeilun mahdollisuutta nyt ei ole, koska pääkaiuttimet viritetään suoraan juuri tuolle taajuudelle soivaksi, mahdollisten maksimipaineiden saamiseksi jordan jx92s elementeistä, jotka tulee todennäköisesti pieneen suljettuun.
 
Näillä tiedoilla pelkään pahoin, että seurauksena on pettymys.

Pienempi pettymys tulee, kun virität Jordanit suoraan tuonne 36Hz tuntumaan tuollaisella 15 litran kotelolla. Vaan on siinäkin haasteensa, jos sitä perinteistä tietokonekaiuttimien etäisyyttä ja sijoittelua käytät.

OT: Mielestäni on turhauttavaa ostaa jotakin vain SuloVilen-hintojen takia. Tämä vain oletuksena, että saat nuo kotelot edullisesti ja haluat nyt "hyödyntää" ne.

Edit:

Nii joo. Vastataan nyt itse kysymykseenkin: suljettu 5-7 litraa saattaisi olla lähellä. Tällöin Qtc pysyttelee yli 0,7. Saattaisi olla toimiva - tässä vain on muuttujia aika verran, mitä on vaikea huomioida testaamatta.

Edit2: Enhän minä tainnut vieläkään vastata tuohon kysymykseen... Mielestäni oikeaa vastausta on hyvin vaikea antaa, mutta vaikkapa max 50Hz suodoista tietämättä.. :D
 
Back
Ylös