Kokemuksia "Phoenix"-tyyppisistä bassosta?

Kannattaa pitää mielessä ett Siegfriedin luonnos on tehty XLS12-bassoille eikä SLS12. Kysyin herralta miten SLS12 hänen mielestä toimisi W-frame dipolisubbarissa. Tässä vastaus:


Hi Leif,

That is a nice driver and could be made to work in a dipole, though it is not equivalent in capability to the 830500. You might also look at the 10"
SLS. http://www.linkwitzlab.com/Pluto/subwoofer.htm

Have fun,

Siegfried Linkwitz
 
Ei näytä olevan historiaa. Kannattaneeko noita kuitenkaan hankkia jos jo omistaa SLS:iä. SLS:llä pystyy tekemään muutakin kuin subbareita. W-frame on tosiaan vain subbari. Sillä ei päästä edes bassoalueen ylärajalle ilman resonanssia ja suuntakuvion leviämistä. Hyvinä puolina koko ja heilumattomuus.
 
Puolikkaan W-framen eli S-framen proton kokeilin viime talvena. Ihan ok se mittausten mukaan pelasi ja varsin linjanmukaisesti teoriaan nähden. Resonanssi on tosiaan aika häijy joten imupiiri ja mielellään jyrkkä jako olisi hyvä olla.
 
pieskapov sanoi:
Yön hiljaisina hetkinä vaan sattui tuon silmään: http://www.tymphany.com/830500 ja siitä päättelin, että ko. elementti ei enää olisi tuotannossa. Mutta hyvä jos on kuitenkin!
Ajatuksena oli kokeilla jotain matalampaa basso-rakennelmaa tai toinen vaihtoehto on kokeilla 4kpl SLS12 pelkässä levyssä (I tai oikeastaan T)) kiinni sivuseinässä, mikä kokeilu olisikin nykyisillä rakennelmilla heleppo JOS en olisi käyttänyt kunnon liimaa :D.

En tiedä normaalista XLS-sarjasta jota on valmistettu jo kauan, mutta ainakin sen "seuraajaa" XXLS-sarjaa on saatavilla. Tuolta voit mutustella mitä elementtejä kyseiseen sarjaan kuuluu: http://www.tymphany.com/categories/peerless/subwoofer/xxls itselläni noista tuo 12" XXLS aluminium 4Ohm käytössä passiivisäteilijän kanssa.
 
Hyvinhän nuo Linkwitzin ja useat muutkin dipolibassot toimivat, hyvin cleania bassoa saa aikaiseksi. SLS:illäkin toimii oikein mainiosti, saman kokoisilla XLS:illä saa jonkin verran enemmän ääntä - mikäli vahvistimessa riittää löyly. Suodinosasto pitää toki olla oikein kaikin puolin.

Jussi
 
Back
Ylös