Kokemuksia "Phoenix"-tyyppisistä bassosta?

leifl

Käyttäjä
Liittynyt
13.9.2006
Viestejä
53
Kannattaa pitää mielessä ett Siegfriedin luonnos on tehty XLS12-bassoille eikä SLS12. Kysyin herralta miten SLS12 hänen mielestä toimisi W-frame dipolisubbarissa. Tässä vastaus:


Hi Leif,

That is a nice driver and could be made to work in a dipole, though it is not equivalent in capability to the 830500. You might also look at the 10"
SLS. http://www.linkwitzlab.com/Pluto/subwoofer.htm

Have fun,

Siegfried Linkwitz
 
K

ksaunisto

Ei näytä olevan historiaa. Kannattaneeko noita kuitenkaan hankkia jos jo omistaa SLS:iä. SLS:llä pystyy tekemään muutakin kuin subbareita. W-frame on tosiaan vain subbari. Sillä ei päästä edes bassoalueen ylärajalle ilman resonanssia ja suuntakuvion leviämistä. Hyvinä puolina koko ja heilumattomuus.
 

LongJohn

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 710
Puolikkaan W-framen eli S-framen proton kokeilin viime talvena. Ihan ok se mittausten mukaan pelasi ja varsin linjanmukaisesti teoriaan nähden. Resonanssi on tosiaan aika häijy joten imupiiri ja mielellään jyrkkä jako olisi hyvä olla.
 

ML

Käyttäjä
Liittynyt
17.8.2009
Viestejä
447
pieskapov sanoi:
Yön hiljaisina hetkinä vaan sattui tuon silmään: http://www.tymphany.com/830500 ja siitä päättelin, että ko. elementti ei enää olisi tuotannossa. Mutta hyvä jos on kuitenkin!
Ajatuksena oli kokeilla jotain matalampaa basso-rakennelmaa tai toinen vaihtoehto on kokeilla 4kpl SLS12 pelkässä levyssä (I tai oikeastaan T)) kiinni sivuseinässä, mikä kokeilu olisikin nykyisillä rakennelmilla heleppo JOS en olisi käyttänyt kunnon liimaa :D.

En tiedä normaalista XLS-sarjasta jota on valmistettu jo kauan, mutta ainakin sen "seuraajaa" XXLS-sarjaa on saatavilla. Tuolta voit mutustella mitä elementtejä kyseiseen sarjaan kuuluu: http://www.tymphany.com/categories/peerless/subwoofer/xxls itselläni noista tuo 12" XXLS aluminium 4Ohm käytössä passiivisäteilijän kanssa.
 

landola

Käyttäjä
Liittynyt
6.8.2006
Viestejä
769
Hyvinhän nuo Linkwitzin ja useat muutkin dipolibassot toimivat, hyvin cleania bassoa saa aikaiseksi. SLS:illäkin toimii oikein mainiosti, saman kokoisilla XLS:illä saa jonkin verran enemmän ääntä - mikäli vahvistimessa riittää löyly. Suodinosasto pitää toki olla oikein kaikin puolin.

Jussi
 
Ylös