Kokemuksia levysoitinesivahvistimista

Fundeeraaja

Käyttäjä
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
4 923
Kaupunki
IČIĆI Kroatia
Jos tähän ketjuun saataisiin hyviä ja huonoja kokemuksia esivahvistimista.

Vietetimme -Korvan- kanssa jazzpainotteisen iltapäivän. Asia tuli puheissa esiin pariinkin kertaan. Kyseisestä aiheesta kun ei ole ollut testejäkään pitkiin aikoihin lehdissä. Hän tarvitsee erillisen riian, Creekin phonokortin tilalle. Itselläni Lehmann Black Ce Statement menee vaihtoon jossain vaiheessa. Eli hyvinkin aiheellisesta ja ajankohtaisesta informaatiosta on kyse itse kullekin.
Mitä mieltä ovat kaikki kokeneet esim Silver Cube, BENZ-MICRO LUKASCHEK PP-1 T9 esivahvistimista. Entä Statementin hintaluokan? Niitähän on huomattavasti, kaikkia ei varmasti kiinnosta pistää tonnia tai yli peliin.

Esitän kainona toivomuksena, pidetään tämä ketju asiana. Heitetään huulta jossain muualla porukalla ;)Tawe,tässä yksi lisä vinyylitapahtumaan. Kunnon testi ja katsaus markkinoilla oleviin vermeisiin.
 
Mulla ei hirveästi ole kokemusta muuta kuin Pro-Jectin phonobox SE:stä jonka sittemmin vaihdoin Trichord Dinoon. Dinoa uskallan kyllä suositella, erinomaiset säätömahdollisuudet, hieno ääni sekä kohtuullinen hinta. Kannattaa kysäistä demoon.
 
Itselläni olisi kiinnostusta kuulla mielipiteitä Bellarin vp 129:stä
Olisikohan Kaj ST:llä ollut mahdollisesti kyseinen laitos?
Suomesta ei taida mistään olla saatavilla Bellaria, joten ei kyllä ulkomailta viitsi ainakaan kuuntelematta hankkia. Toisaalta Statement tuntuisi olevan varma valinta..
rasiana hi-output sumiko bps evo iii
http://www.upscaleaudio.com/product.asp?itemid=544&catid=77
 
Itse olen, valitettavasti, todennut 80-luvun levysoitinesivahvistimet itseäni enemmän miellyttäviksi kuin uudet. Erityisesti akustisen jazzin osalta uudet kuulostavat jotenkin liian kliinisiltä (???). Jokin soundi-ihanteeseen liittyvä lienee muuttunut välillä?

t. jjahifi
 
Täällä toimii Luxman 55A 80-luvun alusta. Siis integroitu "vaan". Voisi joskus verrata erillisiin vahvistimiin, mutta ajanhukkaahan se olisi. Mielenkiintoista kuitenkin, ehkäpä joskus..
 
jjahifi sanoi:
Itse olen, valitettavasti, todennut 80-luvun levysoitinesivahvistimet itseäni enemmän miellyttäviksi kuin uudet. Erityisesti akustisen jazzin osalta uudet kuulostavat jotenkin liian kliinisiltä (???). Jokin soundi-ihanteeseen liittyvä lienee muuttunut välillä?

t. jjahifi

Tuosta olen samaa mieltä. Vinyylin kulta-ajan hintaluokaltaan yläpään vahvistimien riiat olivat hyvää luokkaa ja noitahan voi käyttää riian tavoin. Nykyisistä riioista tulee ulos luokatonta ohutta piiperrystä, tai sitten täytyy todellakin laittaa rahaa useampi tonni mokomaan laatikkoon.
 
seppo kaksonen sanoi:
Tuosta olen samaa mieltä. Vinyylin kulta-ajan hintaluokaltaan yläpään vahvistimien riiat olivat hyvää luokkaa ja noitahan voi käyttää riian tavoin. Nykyisistä riioista tulee ulos luokatonta ohutta piiperrystä, tai sitten täytyy todellakin laittaa rahaa useampi tonni mokomaan laatikkoon.

Allekirjoitan myös. Oman vuoden 1976 NADini (Model 200) RIAA osoittautui yhtä hyväksi tai jopa paremmaksi kuin aiemmin käyttämäni Project Phonobox SE, joka sitten menikin myyntiin yhdessä Linn Axiksen kanssa. NAD käsittääkseni olikin aikanaan tunnettu varsin kelvollisista sisäänrakennetuista RIAA-korjaimistaan. Noiden vanhojen vahvistimien kuulokeliitännätkin tuntuvat olevan luokkaa parempia kuin uusissa (ainakin halvemmissa). Vuoden 1970 Pioneerin kuulokelähtö osoittautui selkeästi paremmaksi kuin CA 640:n eikä NADissakaan ole mitään isompaa valittamista vaikka erillistä kuulokevahvistinta suosinkin.

Juhani
 
Mikäli Lehmannissa pysyy, saa Silverissä kaikkea enemmän kuin halvemmilla tuotteilla, tosin silveristä vain lyhyt testikokemus. Lukasheck on hieman toisentyyppinen ilman säätömahdollisuuksia ja vain mc rasiolle tarkoitettu. Koen Lukashekin hyväksi siten ettei vaikuta lisäävän mitään sointiin, vaan tekevän sen mihin se on tehtykin eli vahvistavan signaalin. Kummassakaan hintaluokassa minulla ei ole kokemuksia muista vastaavista tuotteista.

itseäni kiinnostaisi GrahamSlee mikäli jotain hankkisin.

Pitkälti olen myös Hinkkasen ja Kaksosen linjoilla vanhemmista vermeistä. Nadit oli yllättävän hyviä hintasekseen, samoin kuin Quadit.


T.JH
 
Riaa testailua täälläkin taas;

Heed Questar MC
Heed:n extra PSU

Tässä jonkinmoinen testailuinnostus viimeaikoina vaivannut, Musical Fidelity X-LPSv3:lle katselin seuraajaa, testissä vieraillut Benz Micron PP-1, jonka äänestä Hyvärisen kanssa samoilla linjoilla. Hyvä peli kaikkiaan, mutta jotenkin ei tuntunut tuon sijoitetun euromääräisen arvoiselta.. Samassa testailin Clearaudion SmartPhonoa, ei myöskään tästä ollut MuFi:lle korvaajaa.

Mutta asiaan, ensivaikulma Heedistä oli hyvä! Äänessä samoja piirteitä kuin tuossa meikäisen settiin jumiutuneesta DIY Pass Pearl Riaa:ssakin, ehkei puhtaimpia kuulemiani tuo Heed, mutta pidin sen tavasta välittää levylle tallennettu soundi kuulijalle. Ja etenkin Hinta huimioiden, (n. 350eur) tuo Heed oli oikeastaan erittäin hyvä. Lisä PSU:lla ääneen sai lisää potkua, samalla soundi muuttui puhtaammaksi. Ehdottomasti kuuntelemisen arvoiset nuo edullisemmatkin Heed:t.

Ja Pearl jäi.

Huomasittehan muuten tuon meikäläisen aloittaman topicin aiheeseen liittyen; https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?41840
 
Parin viikon päästä on tulossa testiin Graham Sleen Revelation, jonka pitäisi olla tosi muikea elämys.
Laitan infoa, kun olen päässyt kuuntelemaan vekotinta.
 
Juuso sanoi:
Parin viikon päästä on tulossa testiin Graham Sleen Revelation, jonka pitäisi olla tosi muikea elämys.
Laitan infoa, kun olen päässyt kuuntelemaan vekotinta.

Tuo kiinnostaa minuakin samoin kuin saman valmistajan halvempi Jazz Club. Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi.

Juhani
 
jiisimula sanoi:
Riaa testailua täälläkin taas;

Heed Questar MC
Heed:n extra PSU

Minullakin oli kokeiltavana Questar ilman extra PSU:ta, mutta en tykännyt siitä yhtään. Litteän lattea, mitäänsanomaton ja pahvilaatikkomainen ääni. Kun ei aukea niin ei aukea.... Lehmann Black Cube Statement oli jo parempi.

Auttoiko sinun mielestäsi tuo extra PSU miten paljon, ja millä tavalla?
 
Minusta toi lisää tarkkuutta, ja äänestä tuli kaikin osin puhtaampi. Heed oli pirusti erilainen kuin ex MuFi X-LPS-v3. MuFi lähinnä kuiva.. Heed lämpöisempi, joltain osin mehukkaampi.

Heed:ssä ääni ainakin muuttui kun oli useamman päivän käytössä.. Kyseessä oli uusi yksilö.
 
Minä taas kuuntelin käytettyä yksilöä, jossa ei kyllä ääni muuttunut parissa viikossa miksikään. Kuivana ja elottomana se pysyi.

Tänään minulle tuli Exposuren tehtaalta 3010s/Classic-sarjan RIAA-kortin - joka tosin on käytetty, hitto vie! - se kuulostaa aikamoisen hyvältä. Paremmalta kuin Heed, mutta en osaa vielä sanoa onko se parempi kuin Lehmann BC.
 
Heh. Juu. Kait tää on just sitä, että levysoitinhommat on kokonaisuuksia..

Lehmanneja en ole tosin kuullut, joten eroista siihen en arvaile.
 
Kehumpa edelleen Lukasheckiä siinä mielessä että nyt testissä täysin erityyppinen vahvistin kuin normaalisti , ja vinyylin sointi muuttui vain vahvistimen verran mikä on tutulla laitteistolla helppo havaita... eli ilmeisesti ei pahemmin ei tuo "itsään" esille :)


T.JH
 
Minäpä kuuntelin tänään myös Heed Questaria, ja hitto vie nythän se toimii. Mikään muu ei ole muuttunut, kuin vahvistin - sama valmistaja, sama malli (Exposure 3010s), mutta eri yksilö. Aivan järjetön juttu?

Expon sisäinen RIAA on aika hyvä, vain lievä karheus/ärhäkkyys joillain levyillä vie pinnoja. Lehmann BC on siistimpi/rauhallisempi, siitä löytyy myös enemmän läsnäoloa ja syvyyssuuntaa. Mutta Heed tosiaan yllätti, kuuntelin sitä tänään pitkästä aikaa sillä mielellä, että varmistun siitä että Lehmann on näistä kolmesta paras. Ennakkoasetelma oli siis, etten odottanut siltä yhtään mitään, mutta toisin kävi.

Nyt Heed oli ihan tasaväkinen Lehmannin kanssa, tukevamman alapään osalta jopa parempi. Taidanpa vielä kokeilla sitä parempaa PSU:ta (se on kuulemma sama, jota käytetään kalliimman Quasar mallin kanssa).

(Huom. Nämä täysin subjektiiviset huomiot on tehty Dual CS 505-3 halpislevysoittimella ja Exposure 3010s flättärivahvistimella. Tiedättepähän suhtautua näihin oikein :D)
 
Back
Ylös