Kokemuksia AKG K 280 Parabolic kuulokkeista?

zehow

Käyttäjä
Liittynyt
26.11.2006
Viestejä
6
Hei, hommasin ebaysta tuollaiset AKG K 280 Parabolic kuulokkeet. Onko kellään kokemuksia tai mitään tietoa kyseisistä kuulokkeista?
Näitä kyseisiä kuulokkeita on jostain syystä myyty 10-50e tietämillä ja ajattelin hintansa puolesta kokeilla, että saako halvalla hyvää?!
Itse maksoin posteineen muutaman kympin uudenveroisista. Jos näillä ei tee mitään, niin saapahan philipseihin ainakin kunnollisen johdon.

Olen tykännyt todella paljon Philips HP890 kuulokkeista, joissa on mielestäni erittäin erotteleva ja tarkka ääni sekä hyvä ja riittävän matalalle ulottuva bassotoisto.
Kuulokkeet ovat mukavat suurien ja pehmeiden tyynyjen takia. Yksi suurempi miinus on tuon rakenteen kestävyys, omia jo käytöstä poistettuja olen joutunut korjailemaan useaan otteeseen. Ja toinen suurempi ongelma on vaikea saatavuus, niitä ei tahdo kovan kysynnän takia oikein löytyä mistään, ei edes ebaysta käytettynä!

Nyt kiinnostais todella tietää, että mistä moiset AKG K 280 on kotoisin ja onko niillä mitään jakoja edes hintalaatusuhteen noille mainituille philipseille!
 
Mitä väliä sillä on, jos kerran ostit ne jo? ??? Kerro meille, kun saat kuulokkeet ;)
 
Tässä odottaessa olisi mukavaa hieman jutustella aiheesta.
 
Nonii terve.
Akg K 280 tulivat saksasta ja olivat uudenveroiset lievää tupakansavun hajua lukuunottamatta. Kuulokkeissa ei ollut hiuksia, rasvaa tai hilsettä lainkaan. Eikä näitä ollut erikseen puhdistettu pehmusteiden sisäpinnoille jääneiden painaumien perusteella. Ääneltään kuulokkeet säväyttämisen sijaan säikäyttivät! Kuulokkeissa on todella kova ääni ja ehkä jopa "PA" äänentoistomainen! Basso tulee lujaa neutraalisti ja tarkasti, ei kuitenkaan philipsmäisen loudnesmaisesti. Määrätyt levyt kuulostavat akg:llä nuhaiselta ja diskantin osalta räikeän ja epätarkan suttuiselta, kun vastaavassa tilanteessa philipsit kuulostavat mukavan kaiutinmaisilta ja muhkeilta.

Joillain tietyillä levyillä akg:t soivat miltein jopa huomaamattoman hyvin jolloin unohtuu, että kuulokkeet on päässä. Parhaiten nämä soivat akustisesti ja vähemmin tuotetulla Klassisella ja jazz musiikilla! Mielestäni ei parhaat monipuolista nyky musiikin kuuntelua silmälläpitäen, mutta miksaukseen ja masterointiin ja muuhun ammattimaiseen musiikin tuotantoon varmaan ihan hyvät!

--------- AKG K 280 Parabolic ----------
+ Tarkka ja kovaääninen yleis soundi
+ Keski alue selvä ja täyteläinen
+ Diskantti herkkä "S" korostukselle tai tuo sen esille äänitteestä?
+ Basso neutraali ja voimakas ilman mukavuus korostusta
+ Tuo miksauksien erot ja puutteet selvästi esille
+ Stereokuva avara ja samalla tarkka (hyvillä äänitteillä)
+ Sopii musiikin miksaukseen ja masterointiin

- Useimmilla rock levyillä helvetin kuppanen yleis soundi
- Rankkaa levyt turhan tylysti
- Joissain tilanteissa räikeä yläpää
- Basso tuntuu joskus lattealta
 
Back
Ylös