Kohtuuhintainen CD-soitin

vaakko

Käyttäjä
Liittynyt
21.7.2006
Viestejä
9 143
Kaupunki
Vantaa
No niin, hakusessa / mielenkiinnon kohteena olisi löytää kohtuuhintainen (uutena tai käytettynä alle 1000e) cd-soitin. Nykyisen Denonin DVD-3910:n vahvuudet:
- erittäin kontrolloitu ja nopea ääni varsinkin basson osalta
- puhdas, selkeä ja erotteleva toisto alimmasta bassosta ylimpään diskanttiin
- rytmikäs esillepano, kaikenlainen musiikki rullaa mukavasti sykkien eteenpäin

Mitä sitten kaipaisin lisää:
- mehukkuutta ja kauneutta keskialueelle (Denonissa on hieman kova keskialue)
- mahdollisesti balansoidut lähdöt, koska vahvistin on balansoitu

Minulla oli yhdessä välissä samaan aikaan Classen CDP.3, tuo Denon ja Xindak DAC-3 muunnin ja noista kaikista yhdistelmistä kun olisi saanut pidettyä Denonin yleissoinnin yhdistettynä Xindakin erittäin kauniiseen keskialueeseen niin olisin ollut tyytyväinen :)

Ongelma onkin, että mistä lähtisi liikkeelle eri soitinvaihtoehtojen viidakossa? Xindak Muse 1.0 (http://www.xindak.com/english/products/showditail.asp?id=339) on yksi vaihtoehto, tuota ei tosin saa kovin helposti kotikuunteluun. Toinen voisi olla Usherin CD-7 (http://www.usheraudio.com/accessories CD-7.html), erittäin helppo saada kuunteluun. Sokkona ei kiinnostaisi ostaa, koska Denoninkin toimii tällä hetkellä hyvin. Yksi vaihtoehto voisi myös olla Denonin modaaminen (paljon maailmalla modattu soitin), mutta siihen ei omat taidot riitä. Ajatuksia?
 
Creek CD53 mk2.  8)

Lue Hifilehti jossa oli sen testi, jotain ikää 2005. Tai voit lukea mun luona huomenna.  ;) Siinä kerrottiin kuinka referenssi Arcam cd23 oli vähän tumpelo siinä rinnalla.  :D
Ilmeisesti listasi määreistä vain 4. jää vähän vähemmälle huomiolle kuin muut, Creekin soittimella.

EDIT (ylläpito): alspen muisti reistaa eli vertailusoitin ei ollut naim cd5i vaan arcam cd23.
 
Jos uutta soitinta ajattelee, niin kannattaa varmaankin testiä Yamahan CD-S1000. Tiedä sitten kuinka tuo täyttää kaikki äänelliset vaatimuksesi, mutta ainakin Yamahan 2000-versiota on kehuttu, joten jospa tuohon pikkuveljeenkin olisi periytynyt niitä hyviä ominaisuuksia.
 
Omien kuulohavaintojeni perusteella Naim 5i on kokonaisuutena sulkeutuneempi ääneltään ja vaikka alapää on ryhdikäs ei pärjää denonille yläpään avaruudessa eikä keskiäänet olleet ainakaan minun korviin kuvaamasi toiveiden kaltaiset, enempi nasaalisuutta. Kuinkas joku Arcam FMJ sarjasta käytettynä?

Oletko siis oikeasti luopumassa DVD 3910 soittimen DVD, DVD-A ja SACD ominaisuuksista?

t. Pirkka
 
pirkka sanoi:
Oletko siis oikeasti luopumassa DVD 3910 soittimen DVD, DVD-A ja SACD ominaisuuksista?

DVD on pakollinen nyt ja tulevaisuudessa, DVD-A tai SACD ominaisuuksia ei ole tullut vielä edes käytettyä. Ajatus on sellainen että joko jätän Denonin taloon ja cd-soitin tulee siihen rinnalle tai sitten cd-soittimen hankinnan yhteydessä vaihdan Denonin johonkin halvempaan dvd-soittimeen. Jälkimmäinen ei ole kovin mielekäs vaihtoehto, koska äänentoisto elokuvien osalta on myös tärkeää (erityisesti musiikki-dvd:t). Mutta pitää katsoa vähän rahatilanteen mukaan kun alkaa kiinnostavia cd-soittimia tulemaan vastaan.
 
Jo suositelluista malleista:

- Naim CD5i periaatteessa kiinnostaa, mutta nuo pirkankin esiintuomat seikat hieman mietityttävät (minulla on hyvin samankaltainen mielikuva Naimin soundista, joka voi tietty olla vääräkin, mutta kokeilematta en Naimia uskalla ostaa)
- Arcamin FMJ-sarjaa olen jo pohdiskellutkin, kuten myös Yamahan uusia malleja
- Creekiä en ollut pohtinut, enemmän on jäänyt sellainen kuva, että ovat ns. tarkkuuskoneita ja muutenkin hyvin lähellä nykyistä Denonin soundia (voin jälleen olla väärässä, joten katotaan alspe huomenna sitä arvostelua ym. tarkemmin)
 
Minä olisin ehdottanut tuota Usheria. Hankala hintaluokka cd-soittimille tuo kun kunnon pelit tuppaavat maksamaan moninkertaisesti. Ehkä Gigantilta Abrahamsenin soitin jos löytyisi poistolistalta?
 
Jos ei Naimia, niin Exposurea sitten. Siinä on rytmikkyyttä, mutta myös avointa ääntä ja laulavaa keskialuetta. Basson auktoriteetti ei ole ihan yhtä voimakas. IMO. Molemmat kannattaa kuunnella kotioloissa.
 
Käytettynä Exposure 3010s voi irrota tohon hintaan, jos joku hölmö myy omansa :D. Naimi on toki myös hyvä, mahdollisesti Densen myös tai sitten Rega Jupiter irronnee alle tonnilla nykyään.
 
Olisiko erillinen DA-muunnin vaihtoehto? Esim. Cambridge Audio Dacmagicissa, Apogeen MiniDAC:ssa ja Stellon DA-100 Signaturessa on balansoidut ulostulot. Noiden äänenlaadullisista ominaisuuksista en osaa sanoa.
 
Bluenote/Goldennote mini voisi olla myös mielenkiintoinen kokeiltava.
En ole tuota mini-versiota tosin itse kuullut, mutta jos lähelläkään tube versiota, se olisi kova luu.
 
Vaakko, ja ilman muuta haet Mitrolta myös Cyrus CD6SE kuunteluun! Ja testaat samalla PSX-R:n vaikutusta ääneen!
 
Tawe sanoi:
Vaakko, ja ilman muuta haet Mitrolta myös Cyrus CD6SE kuunteluun! Ja testaat samalla PSX-R:n vaikutusta ääneen!

En hae, ne on niin saakelin rumia kapistuksia! :)

Muita:
- Densen voisi toimia, en vain ole missään päässyt rauhassa kuuntelemaan, joten paha sanoa miten toimisi
- Exposure on merkkinä mielenkiintoinen, 3010s:n hinta menee tosin yli omasta nykybudjetista
- Erillistä DA-muunninta olen miettinyt myös, mutta sokkona ei uskalla ostaa
 
vaakko sanoi:
En hae, ne on niin saakelin rumia kapistuksia! :)

No onhan ne kieltämättä, mutta eikö se soundi ratkaise? Cd:n ja powerin sais vierekkäin tai päällekkäin, ja kun tuollaisia kenkälaatikoita ovat niin helposti piiloonkin, ja eikös niitä saa mustanakin jolloin ovat miltei siedettävän näköisiä... Kyllä noista sellainen autoradio/cd-soitin fiilis kuvasta tulee, mutta ovat livenä vakuuttavia ja hienoja.

Hmm, no ei tää nyt hirmu ruma ole:

cyrus_lifestyle1
 
vaakko sanoi:
Jo suositelluista malleista:

- Naim CD5i periaatteessa kiinnostaa, mutta nuo pirkankin esiintuomat seikat hieman mietityttävät (minulla on hyvin samankaltainen mielikuva Naimin soundista, joka voi tietty olla vääräkin, mutta kokeilematta en Naimia uskalla ostaa)
Itse en miellä tuota CD5i:n diskanttia mitenkään sulkeutuneeksi, tumpuksi tms - pikemminkin se on suht huomiotaherättämätön ja rehellinen - ei liioittele.

Naimin diskanttia pähkätessä pitää myös muistaa, missä setissä Naimia on kuunnellut... nimittäin usein demotussa CD5i-Nait5i-NACA5 -kombossa tuo kaiutinpiuha torppaa _paljon_ tuosta diskantista, eikä tuo vaffikaan soittimen kapasiteettia täysin päästä läpi.

Mun suositukset kuuntelupenkkiin: Käytetty CD5i (tai i2, mutta en ole kokeillut sitä itse), Rega Apollo (kenties Anniversary-malli?), käytetty Rega Saturn. Jos testaat Naimia kaupassa osana täyttä Naim-settiä, pyydä vaihtamaan kaiutinpiuhaa...
 
Back
Ylös