Koditon sävelsi huippusinfonian

  • Keskustelun aloittaja v-a
  • Aloituspäivämäärä
jacqueline.lacan sanoi:
Pirkanderi on kuunnellut niin paljon kokeellisuutta että ylitulkitsee jo raa´an epäonnistumisenkin kokeelliseksi! ;)

Ei kun minusta siinä on oikeasti ainesta sen verran että arvioin vasta kun kuulen kokonaisuuden. Tuolla on toki laitettu melkoista viihdetuubaa noista vakavammista aineksista. Eli kumpaa kukakin lienee kuunnellut ja arvioinut...
 
Nuo Pirkan linkittämät pätkät antoivat sinfoniasta ristiriitaisen kuvan.
Toisaalta modernia sillisalaattia (josta en pidä lainkaan) ja toisaalta ihan kuunneltavaa sävelmaalailua (joskin aivan siirappista makuuni). Tietyt asiat tuossa musiikissa kuulostivat meikäläisen korvin lähinnä ikäviltä (miksi ihmeessä sen kuoron pitää ulista siellä taustalla?).

Noiden muutaman pätkän perusteella en saa mitään kokonaiskuvaa sinfonian rakenteesta. Termi "elokuvamusiikki" tuli minullekkin paikoitellen mieleen, mutta minusta noista pätkistä puuttui kokonaan sellainen sähäkkä, dramaattinen ja viiltävä orkestrointi, jota elokuvamusiikki parhaimmillaan sisältää (tosin valitettavan harvoin).

Kaksi asiaa kuitenkin tuli varsin selväksi: Ensinnäkin, teos tulee olemaan huippusuosittu. Ja toiseksi, sitä tuskin tulee näkymään minun levyhyllyssäni.

Mutta joo, myönnän että suurin osa tämän pallon kaikesta musiikkitarjonnasta on minun mielestäni pahuksen vastenmielistä meteliä ja arvioni kannattaa suhteuttaa sitten tähän taustaan. :D
 
Back
Ylös