klipsch kaiuttimet?

tanja

Käyttäjä
Liittynyt
12.12.2007
Viestejä
4
Hei, onko kokemusta Klipsch merkkisistä lattiakaiuttimista? Netistä ei löydy, kuin muutama mielipide.
Subbari on meillä jo samaa merkkiä ja mielestäni erittäin hyvä.
Olen harkitsemassa ostaa Klipsch RF-82, toivoisin kommentteja, kiitos.
 
Minä en tiedä muuta kuin että firma on kuuluisa pitkän perinteen herkistä kaiuttimistaan, jotka perustuvat enemmän tai vähemmän torviin.
http://www.klipsch.com/world/eu/en/products/lists/heritage.aspx
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?42418

http://www.klipsch.com/world/eu/en/products/details/rf-82.aspx Tekee tavallisemmankin näköisiä. On tuossakin sentään diskantti torvella. :) Itseäni kiinnostaa enemmän nuo 'perinnekaiuttimet' - myös esteettisesti. Vaan saattaapa tuo RF-82 olla ihan kova luu sarjassaan? Tiedä sitten onko subbarille käyttöä ja miten kaiuttimet toimivat tulevassa tilassaan ja sijoituksessaan? "FREQUENCY RESPONSE 33Hz-23kHz ± 3dB" Herkkyys näytti korkeata 98dB.
 
Kiitos kommentista! Tuli sitten ostettua nuo Klipsch RF-82 ja mielestäni kuulostaa todella hyviltä (puhtaasti tulee musiikki ja diskantti kirkkaasti), ja nyt sitten uuttaa vahvaria ostamaan, olen ajatellut Harman Kardon HK 970 kaiuttimien kaveriksi. Kokemuksia???
Kävin tuossa kuuntelemassa Dynaudion kaiuttimia ja mielestäni Klipsh kuulosti paljon paremmalta. Dynaudiot 2600 € ja Klipsch 1000 €. Mutta kuuntelijoitahan ja mielipiteitä on kaikenlaisia. Olen tyytyväinen hankintaan !
 
Onpas tosi herkät kaiuttimet. Aika mielenkiintoinen merkki. Missä noita myydään?
 
tanja sanoi:
Olen tyytyväinen hankintaan !

Hienoa! Vahvistin voisi kenties olla jokin pienitehoinen putkivahvistin? Suuria tehoja (myös transistorivahvistimissa) voisi jopa välttää tai ainakin kokeilla ennen ostoa omilla kaiuttimilla. Herkkä kaiutin nostaa pohjahurinan helposti kuultavaksi. Herkkyys on toki plussaa monin tavoin.

10 wattia on jo melkomoisesti, sillä 98db lähtee 1 watin teholla.
 
tanja sanoi:
...
ja nyt sitten uuttaa vahvaria ostamaan, olen ajatellut Harman Kardon HK 970 kaiuttimien kaveriksi. Kokemuksia???
...

Mulla oli tuollainen aikaisemmin. Etulevyn muovinen viimeistely ei juuri intohimoja herätä, mutta muuten en keksi siitä pahaa sanottavaa. Tarkka askelvaimennettu voimakkuudensäädin on todella mukava ominaisuus, varsinkin noin herkkien kaiuttimien kanssa. Uusimmassa Hifimaailmassa tämä oli myös testissä, eli sekin kannattaa lukaista, jos et sitä vielä ole tehnyt.

Ota ihmeessä kokeiluun. Sillähän se selviää, että onko se hyvä Klispschien kanssa vai ei.
 
Digimessuilla helsingissä oli Klipsch esillä ja kuuntelin siellä, kaverina on tosiaan subbari Klipsch RW-12, minkä jo messuilta ostin. Kaiuttimet hommasin Expertin kautta, viikossa tulivat. Vahvareista vaan lisää kommenteja, kiitti. Klipsch kaiuttimia alettu valmistaa jo v.1946. Maahantuoja on Loud Group Oy (sama kuin Jamolla).
 
Oho! Kuka mistäkin tykkää, näinhän se menee. Pääasia että kuulostaa omaan korvaan hyvältä. Kruunuradiossa kuulostelin jossain vaiheessa Klipshejä, eivät pärjänneet minun korvaani Q-audio sat+sub setille eivätkä varsinkaan Wharfedalen jalustakaiuttimille, jotka siis molemmat olivat reippaasti halvempia kuin Klipsut. Osittain maaliintulojärjestys muotoutui tuollaiseksi juuri sen kirkkaan diskantin takia. Kruunun edustus Klipsuille taisi lopahtaa lyhyeen vähäisen kysynnän vuoksi (?), en tiedä saako niitä vielä jostain muualta.

Toinen juttu on sitten se, että Dynaudio ei ole saanut halvempia (alle 5k€) lattiakaiuttimia toimimaan vielä kertaakaan minua miellyttävällä tavalla. Bassoon on aina tullut kotelon kasvaessa jotain ihme möyheyttä ja keskialuekin on pehmentynyt saman tien. Jalustakaiuttimissa taas onnistumisia on tullut ennenkin, nykyään myös alemmassa hintaluokassa (vähän yli 1k€).

Voisin kuvitella HK:n olevan ihan kelvollinen laite myös tuohon yhteyteen. Toisaalta Klipsujen herkkyys houkuttelisi kokeilemaan vaikkapa jotain pientä kiinaputkosta. Alan lehdessä oli varsin myönteinen arvostelu tämmöisestä (n. 500€).

http://www.prideandjoy.fi/Tuotteet/Xindak/Vahvistimet/Putki/MT-1.html
 
Hevimees on oikeassa, noin herkkien kaiuttimien kanssa voimakkuudensäädin on aika merkittävä kapistus kanavatasapainojuttujen takia.
 
Tosiaan, saahan noita vahvareita lainaksi kuunteluun. Ollaan vasta alkutaipaleella musavehkeitten vaihtamisessa parempaan, ainahan sitä parempaa haluaa, nyt suht tyytyväisiä, mutta mitähän vuoden päästä. Kaipaisin myös vinkkejä mistä saan hankittua akustiikkalevyjä edullisesti täältä pääkaupunkiseudulta???
 
Nostanpa Klipsch-topicin ylös.

http://www.klipsch.com/na-en/

http://www.klipsch.co.uk/

Aika vähälle huomiolle on jäänyt kyseinen merkki. Suomessa se näyttäisi olevan lehdissä useasti testissä eikä edes pärjää huonosti. Ja itseäni kiinnostaen, kuvailut äänestä sopivat musiikkimaulleni. Kehutaan äänen lähtönopeutta ja iloisuutta, sopivuuttaa "nykyaikselle kevyelle" musiikille. Tasapainokseksikin kehuttiin RF52:sta uusimmassa MB Hifissä, olisiko ollut hieman kolkkoutta tai keskialuevoittoisuutta? Ei niin kiinnosta vaikka olisikin, kun vaan rokki räsähtää ulos kaiuttimesta eikä mussuile pöntöissä. ;)

Mitään kauhean kauniita nuo eivät ole. Itseasiassa halvan näköisiä (ovatkin edullisia) ovat, pintavaihtoehdot ovat vain musta ja kirsikka "vinyyli", tuossa Reference-sarjassa.
Reference RF-52 II, 600£/pari
196-3l.jpgPalladium-sarja on sitten komeampi. Harmi kun noiden sarjojen välissä ei ole hinnaltaan välimallia. Kuvan P-37F on jo lähemmäs 10 k€.
78-1l.jpg
 
Klipsch valmistaa kivoja kajareita muussakin muodossa kuin moderneina innotorneina:
310wDDI3lSL._SL500_AA300_.jpg

Hanki alspe tuollaiset perinnelootat niin ei ainakaan jää herkkyydestä (104dB @ 1watt/1meter) kiinni ja mölyäkin pitäisi irrota riittävästi (121dB SPL) normiasuntoa ajatellen. :D

t. jjahifi
 
Palladium sarjan kolmitiejalustakaiutin P-17 oli tarjouksessa Saksassa alle tonnin kpl joku aika sitten Hifi-Schluderbacherilla Saksassa. Mielenkiintoisia kaiuttimia ovat kyllä kaikki.
 
alspe sanoi:
Nostanpa Klipsch-topicin ylös.

http://www.klipsch.com/na-en/

http://www.klipsch.co.uk/

Aika vähälle huomiolle on jäänyt kyseinen merkki. Suomessa se näyttäisi olevan lehdissä useasti testissä eikä edes pärjää huonosti. Ja itseäni kiinnostaen, kuvailut äänestä sopivat musiikkimaulleni. Kehutaan äänen lähtönopeutta ja iloisuutta, sopivuuttaa "nykyaikselle kevyelle" musiikille. Tasapainokseksikin kehuttiin RF52:sta uusimmassa MB Hifissä, olisiko ollut hieman kolkkoutta tai keskialuevoittoisuutta? Ei niin kiinnosta vaikka olisikin, kun vaan rokki räsähtää ulos kaiuttimesta eikä mussuile pöntöissä. ;)

Mitään kauhean kauniita nuo eivät ole. Itseasiassa halvan näköisiä (ovatkin edullisia) ovat, pintavaihtoehdot ovat vain musta ja kirsikka "vinyyli", tuossa Reference-sarjassa.
Reference RF-52 II, 600£/pari
196-3l.jpgPalladium-sarja on sitten komeampi. Harmi kun noiden sarjojen välissä ei ole hinnaltaan välimallia. Kuvan P-37F on jo lähemmäs 10 k€.
78-1l.jpg

RF-82 mkII:t tullut kuunneltua jokseenkin tutussa ympäristössä kaverilla.

Ihan mukava soundi, yleispätevät toistimet ja etenkin rokki ja tekno irtoaa noista hyvin (ei voi kovin useasti sanoa samasta kaiuttimesta tuota). Diskantti tai yläkeskialue ei riivi, mutta disussa on jotain pientä ylihelähdystä ylimmässä oktaavissa. Tämä saa vanhat levyt kuulostamaan hieman uusmasteroinneilta ja pellit erottuvat muutenkin melko paljon, mikä ei kuitenkaan saa negatiivisuuden leimaa yllensä, sillä diskantti on kaikin puolin puhdas eikä rasita. Volumen kasvaessa yliheleys väistyy osittain. Disuhan noissa on vielä melko tavallinen 1" dome (emme avanneet sitä, mutta elementti on googlailtu), mutta kestää korvieni mukaan 1,4kHz jaon torvessa ongelmitta 90-100dB tasot 2,5m päästä kuunneltuna.

Bassokeskarit ovat iskupituusihmeet, xmaxia löytyy kiitettävästi kokoon nähden ja kaiutin antoi myös napsakan yläbasson. Ihmetyttää hieman miten elementit ovat olevinaan niin herkät jos kerran iskupituuttakinkin löytyy eikä magneettirakenne vaikuttanut miltään ydinvoimalalta, joka antaisi Bl:ää julmetusti; näin ollen vaikkaan, että todellinen herkkyys ei ole luvattu vaan korkeintaan 95db/1w. Bassoelementtien runko on jotain kovamuovia, mutta ei tunnu haittaavan.

Kotelo ei ole järin dempattu. RF-sarjan kaiuttimet saattaisivat hyötyä jonkun osaavan käsissä pienestä lisävaimennusaineesta ja koteloresonanssien taltutuksesta (en kuunnellut sillä korvalla vaan päättelin rystystestistä) esim. bilteman 3mm paksulla bitumimatolla strategisissa paikoissa.

Yhtä kaikki, hintaisikseen erittäin hyvät kaiuttimet. Eivät ehkä pärjää XTZ 99.36:lle äänen viimeisessä kliiniydessä ja kotelon viimestelyssä, mutta ovat toisaalta yläkeskialueelta rasittamattomammat ja kykenevät roisiin äänenpaineisiin, mihin xtz:n excel-keskari ei kykene matalilla bassoilla ilman ylipäästöä. Olisi mielenkiintoista kuulla Klipchin muitakin malleja, erityisestti niitä joissa on aito kompressioajuri. RF-82 oli ensikosketus ko. merkin kotikaiuttimiin, ja teki positiivisen vaikutuksen.
 
Tuo Alspe:n peräänkuuluttama välimalli on juuri tulossa - RF-7 II on mielenkiintoinen uutuus, jonka pyrimme tuomaan Suomeen heti, kun kaiutinta on saatavilla.
Suuresta maailmasta kantautuneiden kommenttien perusteella odotukset ovat korkealla. Parihinta asettuu hieman neljän tuhannen alapuolelle.
Terv. Pauli Huhtinen, Loud Group Oy
 

Liitteet

  • RF-7 II.jpg
    RF-7 II.jpg
    24 KB · Katsottu: 756
^juu huomasin tuollaisen välimalliin, mutta se vaan ei ollut se mitä hain takaa. Saisi olla pienehkö, mutta hyvä-ääninen ja hyvin viimeistelty. Tuo RF-7 II on aika mörkö, 10" bassoineen. ;)

Kuulolle pitää päästä.
 
Klipsch RF-83 ovat olleet yli vuoden käytössä! Vahvarit jotka on ollut testissä klipsujen kanssa...

- Harman/Kardon AVR 2550,
- Consonance b2000x,
- 90- luvun Kenwood 2ch
- Consonance signature 300B,
- DAP audio palladium 2000,
- QSC model 1400,

myös joku Onkyo:n AVR vahvistin oli myös muutaman illan testissä!

tällä hetkellä QSC audio ja Alesis DEQ230 on omaan maun mukaan paras vaihtoehto, rauhalliseen menoon käy tuo 300B ihan ok! mutta vaikka herkkyytä on riittävän sopivasti, niin kyllä RF83 vaati hieman voimaa taakseen jotta nuo 6kpl 8" saa potkimaan! erillistä bassoa en myöskään tarvitse, toistavat riittävän alas ja paineella jos vain sitä haluaa! Useimmiten Metalli musiikille en voi suositella "flätti" asetuksia vaan nostan hieman alapäätä muutaman pykälän jotta saa rumpalin Kickiä hieman esiin.
 
wehkoja sanoi:
Klipsch RF-83 ovat olleet yli vuoden käytössä!

Nuo varmaan toistavat melko matalalle, varsinkin jos yhden refleksiröörin tulppaa ja laskee siten kotelon viritystä.

Oletko kurkannut mitä kaiutin on syönyt? Lähinnä kiinnostaisi millainen kompressioajuri tuossa on, eli mitä OEM-valmistajaa Klipch käyttää.
 
Back
Ylös