Klipsch Heresy III

  • Keskustelun aloittaja shellraiser
  • Aloituspäivämäärä
Ei ole kokemuksia, mutta Stereoplayn 3/2008 numerossa on testattu Cornwall III, joka on ilmeisesti Heresya suurempi malli tuossa Klipschin Heritage sarjassa. Pistän tähän yhteenvedon testistä. Kun nuo ovat samaa sarjaa niin ehkä? noista lehden kommenteista voi jotain päätellä Heresystäkin. Aika retro ja mielenkiintoinen malli sinänsä tuo Heresy III.

Cornwall sai 56 pistettä (sama kuin esim. B&W 804S). Tuo Cornwall on suunniteltu vaihtoehdoksi Heresylle aikanaan ja sopii erittäin hyvin putkivahvistimen kanssa. Kaiutin kuulostaa tyypilliseltä retrotorvelta: nopea, kuiva mutta myös värittynyt eikä mitenkään kolmiulotteinen ääneltään. Testissä on viisi osa-aluetta, joista maksimi on 14 pistettä ja yhteensä siis 70 p. Cornwall sai luonnollisuudesta 8p, erottelukyky 13p, dynamiikka 13p bassonlaatu 13p ja tilantuntu? (abbildung) 9p. Mittausten mukaan herkkyys on 94 dB (2V/1m) ja alarajataajuus (-6 dB) 36 Hz. Hifi-kuunteluvoimakkuuksiin vahvistimen tehona riittää 4 Wattia 4 Ohmin kuormaan. Samassa testissä oli mm. Tannoy Yorkminster, joka sai 61 p. ja Triangle Genese Quartet 55p.

Klischin La Scala Anniversary on muuten arvostettu 58 p. vertaiseksi Stereoplay 4/2006 numerossa.
 
Kiitos pölsä! Ihan mielenkiintoisia kommentteja.
Taitaa Heresy jäädä testaamatta kun 12" elementistä huolimatta vaste alkaa vasta 56Hz:stä. Harmi sinänsä, tuollainen ultra-retro olisi erittäin hieno.
 
Niin tuossahan on speksien mukaan suljettu kotelo ja sen taajuusvaste vaimenee erilailla (hitaammin?) matalia taajuuksia kohti kuin tyypillisten bassorefleksikoteloiden (esim Cornwall). Arvailen, että huoneen avulla bassotoisto voisi sinänsä mennä suht matalalle, mutta mistäpäs tuota tietää kokeilematta.
 
Kun menee katsomaan sivuilta tuotetietoja, niin hinnaksi ilmoitetaan 1050€. Onkohan se sitten heidän normi kpl hinta?
Tuleekohan tohon noi sokkelit mukaan? Nyt kyllä polttelee aika pahasti...
 
Saksan ebayssa noita myyty ilman sokkelia kohtuu hintaan.
 
Niinhän noita näyttää olevan ja ainakin hifisound-de myy ilman sokkelia 1300:lla, mutta kirjoittaa sitten kuitenkin, että jos on tarvetta sokkeleille, niin ne voisivat löytyäkin kysymällä.
 
Törmäsin tähän antiikkiseen keskusteluun ja tuumasin, että nostetaanpas ylös kun on juuri nämä suljettukoteloiset Heresy III:t kakkossetissä. Hyvältä soundaa!
 
Törmäsin tähän antiikkiseen keskusteluun ja tuumasin, että nostetaanpas ylös kun on juuri nämä suljettukoteloiset Heresy III:t kakkossetissä. Hyvältä soundaa!
Heresy III:t on myöskin kakkossetissä. Basson tasoa suhteessa muuhun äänialueeseen on siinä tuunattu ylöspäin autoformereilla.
 
Back
Ylös