Klassista vinyyliä?

kuzma

Hifiharrastaja
Liittynyt
21.12.2006
Viestejä
5 328
Kaupunki
Kuopio
Onko Suomessa sellaista nettikauppaa, joka myy klassista musiikkia vinyylinä? Uutta tai käytettyä, se on ihan sama.
 
Digeliuksesta löytyy aina jonkinmoinen valikoima myös käytettyä klassista vinyyliä.
 
Digelius ei (valitettavasti) ole nettikauppa. Kyllä he kuitenkin lähettävät levyjä postitse.
 
Digelius on kyllä tuttu nimi, mutta ei tämä maalaisserkku ole siellä koskaan käynyt ;)
 
petri sanoi:
Digelius ei (valitettavasti) ole nettikauppa. Kyllä he kuitenkin lähettävät levyjä postitse.


Auts, missasin tuon netti-sanan tuossa kiireessä... no, hyvä levykauppa kuiteskii.
 
Kysyin Digeliuksen vinyylipolitiikkaa sähköpostilla. Kyllä löytyy klassista vinyyliä käytettynä ja ostavat sisään ainoastaan hyväkuntoisia levyjä. Mutta ei ole olemassa mitään listaa myynnissä olevista.

Käykäätten sitten sieltä ostamassa, Kuopiosta katsoen tuo liike voisi saman tien sijaita vaikka kuussa :D

Muita ehdotuksia?
 
Ainahan sitä voi tehdä tikusta asiaa ja lähtä käymään Stadissa..:)
 
jussikoo sanoi:
Kysyin Digeliuksen vinyylipolitiikkaa sähköpostilla. Kyllä löytyy klassista vinyyliä käytettynä ja ostavat sisään ainoastaan hyväkuntoisia levyjä. Mutta ei ole olemassa mitään listaa myynnissä olevista.

Käykäätten sitten sieltä ostamassa, Kuopiosta katsoen tuo liike voisi saman tien sijaita vaikka kuussa :D

Muita ehdotuksia?

Kävin plaraamassa Digeliuksen klassiset läpi pari päivää sitten; koht. runsaas valikoima, mutta vinyylit sitä perus halpista :(
 
Digeliuksen kautta voi tilailla uuttakin. Tilasin itse juuri Bachin soolosellosarjat Janos Starkerin soittamana. Levy löytyy sivulta http://www.speakerscorner.de.

Itse olen enimmäkseen ostanut klassista Eroselta http://www.dubjazzsalsa.com/ Siellä on laajempi valikoma klassista vinyyliä kuin Digeliuksella. Juuri parhaillaan soi Eroselta hommattu vinyyli :) Kauppahan sijaitsee aivan nurkan takana Digeliukselta katsoen. Ovelta ovelle ehkä 20 metriä. Enpä ole kysellyt postimyyntimahdollisuudesta

Jossain Oulun suunnalla on muistaakseni jokin liike, jonka kautta saa tilattua noita speakerscorner.de sivulla olevia levyjä. Auttakaas jos joku muistaa firman... Kalliitahan ne on uudet vinyylit.


EDIT: Firma olikin http://www.pcesystems.fi/ en osaa sanoa toimitusajoista, palvelusta ym mitään.
 
Tästä taisi olla juttua toisessakin ketjussa, mutta vastataan kun on tuore kokemus PCEsystemsistä. Speacers cornerin levyt maksavat 28 euroa kappale + postimaksut alle viiden levyn toimituksilta. Palvelu oli ystävällistä ja tyhmää kärsivällisesti neuvovaa ja levyt tuli viikon sisällä tilauksesta.
 
Tuo speakers corner oli oikein mielenkiintoinen juttu (levyt ovat kyllä hiton kalliita). Kiitos paljon vinkistä! Olin joskus käynyt pcesystemsin sivulla, oli jäänyt nuo sipulit verkkokalvolle, ei vaan tullut sillä kertaa tutustuttua tarkemmin.
 
Joo Juhan palvelu on asiallista ja ne SC:n levyt on kyllä aina olleet priimatavaraa mitä itselle on tullut hankittua..
 
Ei ole tuosta puljusta kokemuksia mutta suurin osa noista näyttää aika tyyriiltä. Täältä hieman edullisempaankin hintaan, jopa alle kymmenen euron:

http://www.audiophile-vinyl.de/allprods.php

Siellä on aakkosjärjestyksessä levyt mutta kätevää on myös etsiä labeleiden mukaan (RCA, Decca, Deutsche Grammophon jne.).
 
Niinhän siellä sanottiinkin että pidämme varastossa parhaita klassisen musiikin vinyylijulkaisuja, ja laatu maksaa. Ja klassisen musiikin status ja kohderyhmä nostaa hintaa... :D

Tuolla sekalaisen musiikin hapankaalisivulla näytti tosiaan olevan maltillisemmat hinnat.
 
Niin no ovatko nuo kalliimmat yhtään "parempia" kuin tuolla saksalaispuljussa? Lieneekö hypeä vain? Meinaan vaan että arvostettujen labeleiden tuotteita tuolla saksapuljussakin on.
 
Sitähän minäkin tuolla :D irvinaamalla koetin viestittää. Eli klassiseen musiikkiin erikoistunut, "hienostunut" liike on automaattisesti kalliimpi.

Toki jos he myyvät ihan oikeasti vain parhaita ja takuukuntoisia vinyylilevyjä, sellaisesta palvelusta voi jo maksaakin vähän enemmän.
 
Nå jåå, noissa kahdessa em. puljussa oli sellainen ero, että englantilainen myy laadukasta ja harvinaistakin käytettyä vinyyliä, siitä korkeat hinnat. Esim. Callasin Tosca taisi olla orkkispainoksena 70£. Enpä ihmettele, onhan kysymyksessä SE esitys.

Saksalaispulju myy lähinnä uusia audiofiililevyjä, jotka ovat näin ollen melko normaalihintaisia, koska eivät ole mitään harvinaisuuksia.
 
Todella typerää vastailla itselleen, mutta uskon kuitenkin, että täällä haahuilee muitakin, jotka ovat kiinnostuneet sekä klasssisesta musiikista, että vinyylistä :).

Kyselin http://www.classicrecords.co.uk/index.html Brett Grantilta niitä näitä, ja sain kuulla mm. seuraavaa:

1. Myytävänä on enimmäkseen vinyyliä 1950-luvun alkupuolelta 1970-luvun alkupuolelle. Eli juuri vinyylin loistokaudelta.

2. Brett tekee hinnoittelussa selvän eron ensijulkaisun ja repron välillä. "First label" tarkoittaa ensijulkaisua, tuo termi oli ainakin minulle entuudestaan outo.

3. Hinnoitteluun vaikuttaa myös julkaisun äänenlaatu, eli ensijulkaisu ei ole kalliimpi ainoastaan sen takia, että se on ensijulkaisu, vaan koska se on yleensä myös äänenlaadullisesti parempi, vailla mitään tarpeettomia äänen jälkikäsittelyjä. Tämä vaihtelee tietenkin tapauskohtaisesti.

4. Kysyin minkä ihmeen takia Suomi on hinnoiteltu postikuluissa ei-EU-maiden ryhmään, johon sain vastauksen, että nytpä onkin näköjään (2007 vuoden alusta) brittipostin hinnoittelu muuttunut niin, että hän lupasi muuttaa Suomen halvempaan EU-ryhmään. Tosin loppuvuodesta on luvassa hinnankorotuksia myös tähän ryhmään.

Joten eikun tilaamaan :D.

Jussi
 
jussikoo sanoi:
1. Myytävänä on enimmäkseen vinyyliä 1950-luvun alkupuolelta 1970-luvun alkupuolelle. Eli juuri vinyylin loistokaudelta.

Klassisten vinyylien osalta tuo loistokausi päättyy jo ennen 70-lukua:
THE GOLDEN AGE OF CLASSICAL LP RECORDINGS : 1954 - 1967
"Recordings during this period were produced using valve (tube) amplifiers and the lacquers were cut using valve driven lathes. As a result these early records have a rich glowing sound quality not present on most later pressings made with transistor technology. The use of simple microphone set-ups, usually just one or two (ie Analogue Recording) may in part account for the more natural and satisfying sound of these early recordings." http://www.classic-choice.co.uk/collectorsguide.asp. Verratkaapa esim. deccan wideband:eja myöhempiin narrow band:eihin.
Mutta tottakai löytyy hyviä levyjä myöhemmältäkin ajalta.
 
Back
Ylös