Klassinen musiikki (levysuosituksia)

Pesonen

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
1 008
partiture.jpg


Ajattelin perustaa tämmöisen ketjun, jossa voisi laittaa vihjeitä klassisesta musiikista kiinnostuneille. Kuten kaikki varmaankin ovat huomanneet, on valikoima melkoinen ja löytyy useita versioita, joiden laatu vaihtelee sekä äänityksen että esityksen suhteen hurjan paljon. Tänne voisi siis kerätä ne klassisen helmet, sekä äänenlaadun että tulkinnan osalta. Jos kynäily luistaa, niin täällä kirjoitetut ajatukset voisi koostaa jopa ihan tuonne levyarvioiden joukkoon.

Vaikka olenkin aika amatööri, niin voisin kantaa korteni kekoon raapustamalla ajatuksia muutamasta levystä, jotka ostin "sika säkissä" pari päivää sitten. Tosin vielä en ole ehtinyt niihin syventyä, mutta muistuttakaa joku jos unohdan. :)
 
Ainakin äänenlaadun ja äänitystekniikan puolesta voisi suositella mitä vaan DECCAn tuotosta vv. 1958 - 1968. Kaiken lisäksi yhtiöllä oli tuolloin parhaat orkesterit ja kapellimestarit "tallissaan". Kokemukseni perustuu vinyyleihin.
 
HEwannabe sanoi:
Ainakin äänenlaadun ja äänitystekniikan puolesta voisi suositella mitä vaan DECCAn tuotosta vv. 1958 - 1968. Kaiken lisäksi yhtiöllä oli tuolloin parhaat orkesterit ja kapellimestarit "tallissaan". Kokemukseni perustuu vinyyleihin.
Meillä on noita vanhoja Deccoja.Ne kaikki kyllä vaatisivat levypesurin käsittelyä.Jos jotain muita levyyhtiöitä pitää suositella,tulee pitkä luettelo.Mutta luukuttajan pitää katsoa Reference Recordsin Klassisia.Monet esitykset korkeinta luokkaa mielestäni.Yksittäisiä levyjen nimiäkö pitää luetella?Menee myös makuasioiksi. Ja arvelen,ettei kaikkia,joita voisin suositella,ei niin vain yhtäkkiä kaupoista löydy.Esim. urkumusiikkia,Donald Joyce-At Great Organ of Norwich Cathedral.Parhaita kuulemiani urkulevyjä.Tarkkailukaiuttimet äänityksessä olivat B&W 801.Kyseessä siis CD-levyjä nämä Refet ja O.M CBS-urkulevy.
 
Aika lailla laaja mutta ihan hyvä threadi. Onko tarkoitus esitellä audiofiili vaiko musiofiili levyjä? Vaiko hyvä ostos tyyppisiä? Ehkäpä kaikkia näitä ja muitakin. Yksi suositeltava levysarja on EMI:n Budget Box Sets. Näitä on kaikkineen alta kolmekymmentä ja kussakin on 7-15 levyä. Esimerkkinä Mahlerin sinfoniat tai Chopinin pianoteokset... Laatu on korkea ja sekä äänitykset että tulkinnat hyviä. Boxien hinnat vaihtelee ja esim www.amazon.co.uk myy niitä alle £30 ja käytettynä löytyy noin £20. www.hmv.co.uk näkyy myyvän näitä reilulla 10 punnalla! Yhden kun ostaa niin mukana on lehdykkä, jossa luetellaan loput.
 
Hifilehden keskustelupalstan Tallenteet osiossa on aivan mainioita klassisen musiikin ketjuja. Kannattaa ehdottomasti lukea. Pidemmältäkin ajalta löytyy milloin mistäkin säveltäjästä/tyylilajista.
 
JaniP ottaa vaan ja kuuntelee niitä hienoja levyjä sieltä vinyylilootasta, siel on oikeita aarteita! Ja sit kirjottaa mitä on löytyny.
Kuuntelemaan heti justiinsa ja kertoo meille!!
 
No tää on kyllä Klassisen diggarille ihan must ostos: WDR:n julkaisema 11 cd:n boxi. Sisältää 15 sinfoniaa ja säveltäjänä Schostakovich. Mestariteoksia joka ikinen noista sinfonioista.

Muistaakseni tuota boxia myy ainaskin Fuga ja hinta on siinä 60 egen tienoilla jos oikein muistan.
 
Tämä lienee samainen shostan boxi. Amazonista pikkurahalla. Ja on hyvä.

Shostakovich - Complete Symphonies [Box set]
~ Rudolf Barshai

Our Price: £15.99 (Approx: EUR 23,74)
2 used & new available from £15.99

Composer: Dmitry Shostakovich
Conductor: Rudolf Barshai
Orchestra: West German Radio Symphony Orchestra, West German Radio Chorus
Label: Brilliant Classics
Audio CD (1 Nov 2002)
SPARS Code: DDD
Number of Discs: 11

http://www.amazon.co.uk/gp/product/...768618?v=glance&n=229816&s=classical&v=glance
 
Tehän ootte hämyjä, kun tuollaasta kuuntelette. Vaan löytyy se itteltäkin. Ostin Anttilasta jollain aivan pilkkahinnalla, siis alle kaksikymmentä egeä tai jotain. Kannattaa tsekata jos vielä löytyisi. Ja aika hyvä on boksi, täytyy myöntää ja hinnaltaan loistava.

t. TapsaS
 
Schostakovichilta kannattaa napsia tälteen myös venäläiselle Melodiya -levymerkillä julkaistut pläjäykset.
 
Eikä ne edes maksa paljon! Ne Melodiyat.
Esmes Sostan 15. sinfonia on järkyttävä, vaikka vähän suhiseeki. Mut voihan sitä kuvitella että ulkona tuulee.
Melodiyan levyjä löytyy muuten suht' helposti vinyylinäkin.
Sillä hinnalla voi ostaa mustia hevosiakin, ku ei ne ihan kaikki niin huippuja ole. Riittävän moni kuitenki.

Ja pakko mainita: Offenbach:Gaite Parisienne, Boston Pops/Fiedler (Living stereo)!!!
Mul on toi JVCxr2 cd:nä ja hitto vieköön, on hyvä :) ja vielä tappolevy :D Kyllä kelpaa jytistellä.
Se on jokseenkin tanssillista rytinää, pari herkkää balladia välissä, ihan niinku kunnon hevilevyissä pitääkin. Tähän ei ny superlatiivit riitä, mut hyvä on levy.

Yx vellihousu kyl ehti jo vähän vinkuu, ku systeemi, siis sen, ei ollu levyn tasalla :)

Se asia korjaantu myöhemmin.
 
Helou,

Raksa alkaa olla sisältä jo koti (ulkoa on tosin vielä raksa :) ) ja kuuntelukamppeetkin saivat oman huoneen (ensimmäinen huone vallattu, nyt vain valtaamaan isompaa ;) ).

Nyt muutaman kerran settiä kuunnelleena ja akustiikkaa (tärykaikua) säätäessä löysin viimein Ian Bostridgen ja Europa Galanten levyttämän J. S. Bach:in kantaatin Ich habe Genug. Hyvä orkesteri, vanhana historioitsijana tekstin tärkeyden ymmärtävä solisti, ja mielestäni ääniteteknisesti kelpo levy (Jordanit soi 2m päästä leveällä asettelulla huomattavasti läpinäkyvämmin kuin isossa tuvassa 5m päästä).

Levytiedot ja näytteet: http://tinyurl.com/esxoh

Brucknerin seiska ja Brahmsin toinen sinfonia ovat myös olleet helmiä minulle. Onko suosituksia hyvistä levytyksistä (kapu-akselilta Harnoncourt-Savall-Christie tjsp).?

Mummo, minä bongasin jostain Living Stereon tuottamana Mussorgskyn näyttelyn kuvia. Ei paha myöskään.
 
Onko suosituksia hyvistä levytyksistä (kapu-akselilta Harnoncourt-Savall-Christie tjsp).?

Harnoncourtin piikkiin menee 70-luvulla tehty Bach kantaattien tiettävästi ensimmäinen kokonaislevytys
orginaali-instrumentteilla .Vaikka soittajat ei teknisesti pärjää nykyautenttisille bändeille niin esityksinä
Harnoncourtin Kantaatit ovat kuitenkin mielestäni parhaat (asenne ratkaisee!)

Bachin kantaateista turha sanoa ,mutta ne ovat monipuolisuudessan aivan lansimaisen kulttuurin ylittämättömiä saavutuksia ,mulle merkittävämpiä kuin Beethovenin sinfoniat!

Savallin Astree levyt ovat soundillisesti aivan huippujuttuja ja myös esityksinä joita löytyy tolkuton määrä vaikka toi

http://www.priceminister.com/offer/...ll-Figueras-Convcet-Des-Nations-CD-Album.html

Hiljaisissa kohdissa kirkossa olevan varpusen viserrys kuuluu!! (Jos omaat SE putkivehkeet ,Brittihifistit= Nothing for you,kuunnelkaa melodiaa!)

Pappa
 
Pappa,

Kyllä varpunen visertää myös köyhemmällekin (Jordan JX92S suljetussa kotelossa, CA Azur 640C, ja Yamahan AX-596) ;)

Tähän Savall:in levytykseen jäin myös laakista koukkuun (tosin lähinnä Montserrat Figuerasin äänen vuoksi): http://tinyurl.com/hz22c. Taisi olla ensimmäisiä hänen soololevyjään joihin törmäsin.

Käsi ylös kaikki muut jotka dikkaavat niinkin erilaisia laulajia kuin Cecilia Bartoli ja Montserrat Figueras?

Bartolin levyistä esim. Il Giardino Armonicon kanssa levyttämä The Vivaldi Album on erittäin kelpo (joskin äänitettä haukuttiin "taas yhdeksi ihan tavalliseksi" DIY 2005:llä). Löytyy mm. http://tinyurl.com/j2m26.
 
Kappas, näitä laulavia Montserrateja on enemmänkin ;) Minä diggaile tuota Caballea. Upea sopraano. Ei mikään Marita Kattila vaan enempi lyyrinen, ei kuitenmkaan vedä vertoja meidän omalle Soilelle äänen miellyttävyydessä, muuten kenties.
 
Ai, tuo Caballet'n (ja Montserrat Marti:n yhteis)levy oli se minkä annoin jollekin sillä ehdolla ettei hän enää ikinä palauta sitä. :D

Oli RCA Red Seal, Dallasista $5.
 
lapa sanoi:
Ai, tuo Caballet'n (ja Montserrat Marti:n yhteis)levy oli se minkä annoin jollekin sillä ehdolla ettei hän enää ikinä palauta sitä. :D

Se "joku" ilmoittautuu tässä. Levy meni sittemmin kai huuto.nettiin. (Kohta joku ilmoittautuu ostaneensa sen sieltä...)

Ja hyvistä levyistä pari suositusta:

Vivaldi: Motets by Europa Galante, Patrizia Ciofi, Fabio Biondi, and Antonio Vivaldi (virgin veritas)

Liszt: Hungarian Rhapsodies by Ivan Fischer, Franz Liszt, and Budapest Festival Orchestra (philips)
 
Kun Jordi Savallista ja hänen vaimostaan oli kyse niin eipä unohdeta Suomalaista Olifanttia

http://www.ensembleoliphant.com

Varsinkin uudella levyllä Uli Korhosen ääni on kyllä kehittynyt levy levyltä aivan huippuunsa,muita bändin jäseniä unohtamatta .
Löytyypä Yhtyeesta soittamassa yksi Putkivahvistin rakentelijakin.

Pappa
 
Back
Ylös