Kiveä

pietu

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
133
Kaupunki
PPM
Mistähän kannattais kysellä määrämittaan sahattua kiveä vaikkapa lattiakaiuttimen jalustalevyksi? Muutenkin kaikki vinkit erinlaisten kivien käsittelyyn otetaan vastaan. Jotkut graniittiset jalustalevyt voisivat olla asiaa, ei tassut tärisis ja painopiste olisi alhaalla.
 
Edesmenneen hifilehden foorumilla joku joskus kertoi ostaneensa hautakiven levysoittimensa alle :) Tässä siis yksi vaihtoehto.
 
Materiaalihan ei ole tietääkseni kallista. Muistelen että ainakin Joensuusta olisi jotkut jostain (?) kivifirmasta ostaneet jollain tapaa hieman pieleen menneitä vuolukivilaattoja malliin pilkkahinnalla. 20 euroa peräkärryllinen tai jotain. Mutta käsittely on ongelmallisempaa. Vuolu nyt menee vielä sahalla jos raaskii pilata sahansa mutta hionta ja pintakäsittely voi olla suurempi homma.

Hautakivi voisi olla kyllä kova juttu. Nekin maksaa vain valmiina kohtuullisen paljon. Mutta saisihan siihen varmaan kaiverrukset haluamaansa tyyliin. "Orion++ by Siegfried Linkwitz" tai jotain muuta tyylikästä. Tai halutessaan monikäyttöisyyttä voihan siihen tilata omat speksinsä ja jättää kuolinpäivän auki. Testamenttiin "PS" kohta jossa mainitsee säästövinkistä kaiuttimien aluslevyissä. :)

Jussi
 
Hukkasin tuossa taannoin kaikki mahdolliset osoitteet kiviveistämöihin kun oli aikeissa tehdä kivestä kaiuttimet.
Vaikka tämä nyt ei auta sinua yhtään niin sanoisin että pistäpäs kyselyä näistä kiviveistämöistä.
Aika monessa paikkaa myydään aluslaattoja puutarhoihin jotka paksuudeltaan olisi käypäsiä kajarin alustaksi.
Itse ajattelin äipän kajareihin liimata tälläistä.
http://www.takuutuonti.com/graniitti.html
Oliko muuten Muhoksella jotakin kivitoimintaa vai tekeekö muisti taas tepposia?
Mitenkä paksua sen tulisi olla?Ja jos saat raakapaloja onko niitä mahdollisuus työstää/siistiä jossain?
 
Pietu,
Minulla on 20 x 30 x 2,5 senttiset vaaleat graniittilevyt ylimääräisenä, oli yksien kaiuttimien alla, mutta kun on kaiuttimet lihoneet niinkuin omistajakin, niin liian pienet nykyisten alle.
Jos koko sopii niin ota yhteyttä.
Keskellä on 7x7 sentin ruudussa neljä reikää. Muistaakseni 6 millisiä.
 
Back
Ylös