Kirjoittajan X vietejä poistettu/muokattu Y kertaa = Bannia aikamääre Y

Janste

Käyttäjä
Liittynyt
31.10.2006
Viestejä
1 304
Ehdottaisin moderaattorien työkuorman vähentämiseksi otsikon mukaista linjan vetoa.

Kun kirjoittajan X viestejä joudutaan poistamaan/muokkaamaan esim. 5 kertaa tästä seuraisi automaattisesti esim. viikon banni. Pidemmässä juoksussa tämä keventäisi selvästi moderaattorien kuormaa. Tuohon voisi liittää vielä aikamääreen, eli minkä pituisen aikajakson sisään viestejä on käsitelty. Esim. jos kuukauden sisällä kirjoittajan X viestejä muokataan/poistetaan 5kpl => viikon banni.

Toimenpiteen ansiosta moderaattorien ei tarvitsisi tehdä itsenäisiä tulkintoja/päätöksiä bannien jakamisesta/pituudesta vaan olisi selkeästi määritelty milloin peli vihelletään poikki.
 
Meinaatko, että sivuilla olisi tavallaan automaatti, joka tuon tekee vai jääkö muokkausten ynnäily sitten moderaattorien keskinäiseksi asiaksi?

Ensimmäisessä tapauksessa mietityttää, kartuttaako esmes OT:ksi karanneen ketjun siivoaminen näitä bannipisteitä. Tuntuu kohtuuttomalta?

Jälkimäisessä taas herää kysymys, että vähentääkö se oikeasti moderaattorien valtaisaa työtaakkaa?

Varsinaisesti minulla ei ole tälläistä uudistusta vastaan mitään, jos se vain hoidetaan kunnolla ja lopputuloksena syntyvä käytäntö on reilu.
 
Tätä mietin itsekin onko olemassa rekisteriä mihin viestien poistamiset/muokkaantumiset tallentuisivat?

Rönsyillyt keskustelu siirretään yleensä tuonne OT:n alle joten en laskisi sitä bannin aiheuttajaksi.

Ajattelisin sen keventävän moderointi-taakka nimenomaan pidemmällä juoksulla, vähenevällä moderoinnin tarpeessa olevien viestien määrällä.
 
Janste sanoi:
Tätä mietin itsekin onko olemassa rekisteriä mihin viestien poistamiset/muokkaantumiset tallentuisivat?

Tuonne avattaren alle voisi laittaa laskurin poistetuille ja muokatuille viesteille vaikka erikseen. Tai sitten profiiliin henkilökohtaisiin tilastoihin. Tällä tavalla tosin leima säilyy otsassa lopun aikaa vaikka rangaistus on jo kärsitty.

Mutta jos ilmeisesti tarkoitat tuota allekirjoituksesi tapausta niin olet liikkeellä myöhässä. Rahalla saa lisää puheaikaa ja nurkanvaltauksia. Passikuvassa pyhimyksen kuvakaan ei kaikkia auta, esim. Audio-holicin banaanilaiva seilaa valtameriä.
 
En nyt puhu kenestäkään tietystä kirjoittajasta vaan moderoinnin helpottumisesta lähinnä liittyen tapauksiin joissa 1 prosentti kirjoittajista saavat aikaan kirjoittelullaan 95 prosenttia moderaattorien työstä. Selkeä linjaus sen suhteen milloin epäasiallisen/sääntöjen vastaiselle kirjoittelulle laitetaan pieni tauko.

Tällä hetkellä on liiaksi tulkinnan varaa tapauksissa joissa on jatkunut pidempään toistuva sääntöjen rikkominen. Näin olisi selkeä yhtenäinen linja kirjoittelijoiden ja moderaattorien välillä. Tietenkin uusi sääntö koskisi niin taviksia kuin kaupallisella alalla toimivia.
 
Kirjoittajan X poistetut viestit löytyvät hautuumaalta ja sieltä käsin on ainakin manuaalisesti laskettavissa aiheutettu työtaakka moderaattoreille.

Tehdäänkö/sovelletaanko tämän sortin sääntöä, jää harkintaan. Asiaan kun vaikuttaa myös jo annettujen huomautusten määrä ja se onko häiriköllä kirjoituksissaan myös jotain asiasisältöä tarjottavana. Sekä tietysti moderaattorien rajoittuneet näkemykset siitä mikä on siedettävää ja mikä ei sekä näistä näkemyksistä äänestyksellä muodostettu konsensus.
 
Back
Ylös